Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nursema
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
|
Konu: tonsilit Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:36 |
merhaba kadir hocam..4.5 yaşındaki oğlum 2 gündür 39 üzeri ateşli..boğazı da bembeyaz kaplanmış.ağzında biraz kötü koku var. dili de biraz beyaz.dün gittiğimiz doktor bakar bakmaz AKUT TONSİLİT tanısıyla penisilini yazdı.step A istemedi bile .çok kötü dedi. 1.dozu yaptırdık.ateş düşürücü de yapıldı ama ilaçtan birkaç saat sonra 39 u geçiyor.ateş konusunda yazılarınızı okuduğum için endişemi yatıştırabiliyorum ama size de sormadan edemedim.2doz daha pensilinden sonra deposilin var.tek deposilin yeter dersiniz ama yazmıyor ki bu doktorlar.reçetesiz deposilin de ypmıyorlar...şimdiii..biz doğru mu yapıyoruz,bize ne önerirsiniz???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119052
|
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:44 |
4.5 yaşında, Streptokok enfeksiyonu olmaz, dolayısı ile ne Strep-A testine, nede iğne tedavilerine gerek yoktur.
Eğer ilk iğneden 18 saat sonra tekrar ateşi olursa, teşhis zaten yanlış demektir. Emin olmak isterseniz, bir kan sayımı yaptırın; WBC değeri düşük gelirse, viral enfeksiyon demektir, değil iğne, ağızdan antibiyotiğe bile gerk yoktur, ne yaparsanız yapın, ateşi 4-5 gün sürecek demektir.
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:56 |
bu boğazdaki beyazlıklar nedeniyle doktor risk almayın dedi..üstelik 2ay önce bir kızıl geçirdi ve strep A pozitif çıkmıştı.deposilin kullanmıştık..siz yakınımızda olsaydınız keşke ben şimdi dsha çok endişelendim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 19:27 |
Okul çağındaki çocuklardan uzak tutun. Kendi yaşıtları ile oynadığında bu hastalıkları alması zordur. Dediğim gibi, ilk iğneden sonra hala ateşi devam ediyor ise, teşhis çok şüpheli.
|
 |
nursema
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 23:17 |
kan sayımı yaptırdım.wbc 11.35....gösterdiğim doktor bakteriyel de olabilir dedi.strepA yaptırsanız bile antibiyotik aldığı için yanlış çıkabilir dedi.bizde korkup 2.doz pensilini de yaptırdık.öyle bişey ki bile bile elimizde deposilin var ama yapmadılar.3.iecilinden sonra yapılmalıymış.doktor birşey bilip de o şekilde yazmışmış onu..siz neden gittiniz ki hocam,ne olurdu şimdi burda olsanız
(oğlum bu sene anaokuluna başladı.okula devam ediyor.malesef okul çağındaki çocuklardan uzak tutamıyorum)
Düzenleyen nursema - 09 Haz 2013 Saat 23:19
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 10:41 |
Bunu bile yanlış öğrenmişler. Ben yetkili olsam, Tıp Fakültesine girecek olanlara ayrıca bir "Zeka testi" uygularım...
İŞİN DOĞRUSU (1): Deposilin 1.2 uzun tesirli olması yanında, tesiri 3 gün sonra başlayan bir cins Penisilindir. Bu 3 günlük aranın kapatılması için, Deposilin1.2 vurulduğu gün ayrıca 3 günlük Prokain penisilin tedavisine başlanırki, çocuk 3 gün kaybetmesin. Şimdi bu cahillerin yaptıklarına bir bakalım; 3 gün, günlük penisilin yaptıktan sonra Deposilin1.2 vuruyorlar ve arada gene ilaçsız bir 3 gün daha olmasına sebep oluyorlar. Şimdiki Tıp fakülteleri bu kadar basit bir tedaviyi bile öğretmekten acizler.
İŞİN DOĞRUSU(2): Benim kullandığım; Deposilin 6-3-3 ise; çabuk tesirli, orta süre tesirli ve geç tesirli 3 cins Penisilin ihtiva ettiği için çocuğa bir sürü iğne yapılması yerine TEK İĞNE ile hem tedavi edici hem koruyucu sureyi temin eder. Deposilin1.2 sadece kesin Romatizma teşhisi konmuş, ve uzun süre Penisilin tedavisi uygulacak çocuklara ayda bir uygulanır. Bu Romatizma teşhisini koymak içinde adam gibi doktor olup, "Jones Kriterlerini" bilmek gerekirki, şimdiki zamanda böyle doktoru nereden bulacaksınız...
|
 |
spancm
Katılımcı Üye
Puanlar: 338
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 02:07 |
Hocam peki penadur L.A 2.4 ne içindir?Geçenlerde eşime boğaz enf.için hem penadur 2.4 yapıldı,hem aynı gün oral antibiyotik başlandı.Bu yetişkin dozu denildi.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 17:36 |
O erişkinler için. Zira "Kalp Romatizması"; nadir olmakla birlikte, 30 yaşına kadar olabiliyor. StrepA (+) liği, test ile teyid edilmemiş hiçbir boğaz enfeksiyonunda verilmesi uygun değildir. 30 yaşından büyüklerde zaten hiç kullanımı yoktur. Biraz acemilik olmuş. İğne vuruldu ise, yazık, zira baya ağrılı bir iğnedir.
|
 |