Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2011
Konum: yeni
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit
    Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:36
merhaba kadir hocam..4.5 yaşındaki oğlum 2 gündür 39 üzeri ateşli..boğazı da bembeyaz kaplanmış.ağzında biraz kötü koku var.
dili de biraz beyaz.dün gittiğimiz doktor bakar bakmaz AKUT TONSİLİT tanısıyla penisilini yazdı.step A istemedi bile
.çok kötü dedi.
1.dozu yaptırdık.ateş düşürücü de yapıldı ama ilaçtan birkaç saat sonra 39 u geçiyor.ateş konusunda yazılarınızı okuduğum için
endişemi yatıştırabiliyorum ama size de sormadan edemedim.2doz daha pensilinden sonra deposilin var.tek deposilin yeter
dersiniz ama yazmıyor ki bu doktorlar.reçetesiz deposilin de ypmıyorlar...şimdiii..biz doğru mu yapıyoruz,bize ne önerirsiniz???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:44
4.5 yaşında, Streptokok enfeksiyonu olmaz, dolayısı ile ne Strep-A testine, nede iğne tedavilerine gerek  yoktur.
Eğer ilk iğneden 18 saat sonra tekrar ateşi olursa, teşhis zaten yanlış demektir. Emin olmak isterseniz, bir kan sayımı yaptırın; WBC değeri düşük gelirse, viral enfeksiyon demektir, değil iğne, ağızdan antibiyotiğe bile gerk yoktur, ne yaparsanız yapın, ateşi 4-5 gün sürecek demektir.
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2011
Konum: yeni
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 16:56
bu boğazdaki  beyazlıklar nedeniyle doktor risk almayın dedi..üstelik 2ay önce bir kızıl geçirdi ve strep A pozitif çıkmıştı.deposilin kullanmıştık..siz yakınımızda olsaydınız keşke ben şimdi dsha çok endişelendim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 19:27
Okul çağındaki çocuklardan uzak tutun. Kendi yaşıtları ile oynadığında bu hastalıkları alması zordur. Dediğim gibi, ilk iğneden sonra hala ateşi devam ediyor ise, teşhis çok şüpheli.
Yukarı Dön
nursema Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Ara 2011
Konum: yeni
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2013 Saat 23:17
kan sayımı yaptırdım.wbc 11.35....gösterdiğim doktor bakteriyel de olabilir dedi.strepA yaptırsanız bile antibiyotik aldığı için yanlış çıkabilir dedi.bizde korkup 2.doz pensilini de yaptırdık.öyle bişey ki bile bile elimizde deposilin var ama yapmadılar.3.iecilinden sonra yapılmalıymış.doktor birşey bilip de o şekilde yazmışmış onu..siz neden gittiniz ki hocam,ne olurdu şimdi burda olsanızCry (oğlum bu sene anaokuluna başladı.okula devam ediyor.malesef okul çağındaki çocuklardan uzak tutamıyorum)

Düzenleyen nursema - 09 Haz 2013 Saat 23:19
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 10:41
Bunu bile yanlış öğrenmişler. Ben yetkili olsam, Tıp Fakültesine girecek olanlara ayrıca bir "Zeka testi" uygularım...
İŞİN DOĞRUSU (1): Deposilin 1.2 uzun tesirli olması yanında, tesiri 3 gün sonra başlayan bir cins Penisilindir. Bu 3 günlük aranın kapatılması için, Deposilin1.2 vurulduğu gün ayrıca 3 günlük Prokain penisilin tedavisine  başlanırki, çocuk 3 gün kaybetmesin. Şimdi bu cahillerin yaptıklarına bir bakalım; 3 gün, günlük penisilin yaptıktan sonra Deposilin1.2  vuruyorlar ve arada gene ilaçsız bir 3 gün daha olmasına sebep oluyorlar. Şimdiki Tıp fakülteleri bu kadar basit bir tedaviyi bile öğretmekten acizler.
İŞİN DOĞRUSU(2): Benim kullandığım; Deposilin 6-3-3 ise; çabuk tesirli, orta süre tesirli ve geç tesirli 3 cins Penisilin ihtiva ettiği için çocuğa bir sürü iğne yapılması yerine TEK İĞNE ile  hem tedavi edici hem koruyucu sureyi temin eder. Deposilin1.2 sadece kesin Romatizma teşhisi konmuş, ve uzun süre Penisilin tedavisi uygulacak çocuklara ayda bir uygulanır. Bu Romatizma teşhisini koymak içinde adam gibi doktor olup, "Jones Kriterlerini" bilmek gerekirki,  şimdiki zamanda böyle doktoru nereden bulacaksınız...
 
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 02:07
Hocam peki penadur L.A 2.4 ne içindir?Geçenlerde eşime boğaz enf.için hem penadur 2.4 yapıldı,hem aynı gün oral antibiyotik başlandı.Bu yetişkin dozu denildi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119052
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2013 Saat 17:36
O erişkinler için. Zira "Kalp Romatizması"; nadir olmakla birlikte, 30 yaşına kadar olabiliyor. StrepA (+) liği, test ile teyid edilmemiş hiçbir boğaz enfeksiyonunda verilmesi uygun değildir. 30 yaşından büyüklerde zaten hiç kullanımı yoktur. Biraz acemilik olmuş. İğne vuruldu ise, yazık, zira baya ağrılı bir iğnedir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.