Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YİNE GÖZÜMÜZ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYİNE GÖZÜMÜZ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 281
Mesajın Direkt Linki Konu: YİNE GÖZÜMÜZ
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 09:24
Günaydın Kadir Hocam.3 ay önce oğlumun gözünün iltihabından bahsetmiştim.4 yaşı doldu.yine gözleri çapak yapmaya başladı.zannederim havuzdan sonra oluyor.10 gün önce yine gözleri çapaktan kapanmış fakat birde kırmızı yumruk kadar şişmişti.hemen göz dr.una götürdük.2 damla verdi.ilk gün bulaş olur diye kreşe gitmesin dedi.iyiydi.fakat ara ara çapak yine oluyor.bendesizin öneriniz cipro yu kullanmak istiyorum.doğru yapıyormuyum.neden sürekli çapakoluyor.teşekkürler.saygılar....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118918
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2013 Saat 10:27
Eğer; çapak, "bir toplu iğne başı" kadar oluyorsa, hiçbir şey gerekmez, nemli bir kağıt mendil ile silmeniz yeterlidr. Yok eğer çapaklanma; silme, gözünü açamayacak kadar oluyorsa, o zaman Cipro'yu kullanın. Öncesinde mutlaka Serum fiz ile burun temizliği yapın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Haz 2013 Saat 16:39
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2013 Saat 12:09
Hocam merhaba.serum fizyolojikten haberim yoktu.dun basladim ciproyu.gozlerinin cevresi hep kuru capak. sf her damla oncesl mi sikmaliyim. tesekkurler 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2013 Saat 16:39
 Öncesinde mutlaka Serum fiz ile burun temizliği yapın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Haz 2013 Saat 16:40
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2013 Saat 08:40
SAYGILAR HOCAM.GÖZÜMÜZE 5 GÜN DAMLAYI DAMLATTIM.SADECE SABAHLARI BIRAZ KURU ÇAPAK DEVAM EDİYODU GÖZ DİBİNDE.BUGÜN YİNE GÖZLERİ KAPANMIŞTI ÇAPAKTAN.ZOR AÇILDI.8.GÜN BUGÜN.DAMLAYI 2 GÜN ÖNCE 5 GÜNE TAMAMLAYIP BIRAKMIŞTIM.NEDEN OLUYOR.TEMİZLİĞİMİZE DE DİKKAT REDİYORUZ.SORUN NE.ÇÖZÜM LÜTFEN.ÖNEMLİ BİRŞEY YOKTUR İNŞALLAH.TEKRAR DAMLAYAMI BAŞLIYIM..SAYGILAR..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2013 Saat 13:01
Eğer göz-burun arasındaki kanal tıkalı ise, bu şekilde tekrarlar olur. Bu sefer "Göz damlasını" değiştirin, ilaveten;3 gün,  günde 2x2'şer damla İliadin ped damlayı burnuna damlatın ve masaj yapın. Tafsilatı eski maillerde var.
Yukarı Dön
ÇİTOS Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 08:22
Hocam günaydın.oğlumun gözyaşı kanalı tıkalıydı.sağ gözde.fakat 1,5 yaşındayken kısa bi operasyonla açtırdık.metilen mavisimi ne veriyolarmış operasyonda.gözdibinden veriliyo heralde.burnundan çıktı-açıldı.büyük operasyona gerek yok denmişti.özellikle dikkat ettim bu çapak olayında sağ gözde daha bariz.bütün kirpik diplerinde oluyor.cipro sonrası geçiyor ama 1 hafta sonra tekrar başlıyor.dediğiniz damlayı başlıycam bugün.inşallh düzelir.yoksa yenden operasyon mu olur oğlum.bilgi verirseniz sevinirim.saygılar..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 10:36
Meslek hayatım boyunca (40 sene) hiçbir hastamda "ameliyat" gerekli olmadı, hepsini İliadin ile hallettim. Eski yazıları okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.