Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YARDIM (iştah, grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYARDIM (iştah, grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sevalc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: YARDIM (iştah, grip)
    Gönderim Zamanı: 26 Haz 2013 Saat 23:42
Hocam merhaba.
9. ayını yeni bitiren kızımın iştahı bi anda kesildi.çok az gıda almaya başladı ,zaten memeyi günde 1 kez zar zor alıyor.Çocuğun genel durumu iyi,9. ay bitmesine rağmen hala diş çıkarmamış.Bu gün kontrol amaçlı hastaneye götürdüm kilosu 8.300 ,boy ise 75 cm çıktı.
Öncelikle gelişimi nasıl hocam,hala diş çıkarmaması normalmi,iştahı kesildi bu durumda ne yapmalıyım iştah açıcı şurup veya bi başka şey öneriyormusunuz.
Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Bizlere zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2013 Saat 09:18
Kilo eksiği yok. Diş çıkmaması da normal. Ara ara iştahsiz dönemler olur, merak etmeyin. SAKIN TAVİZ VERMEYİN,  yoksa sizi oyar... İştahı düzelse bile aynı merasimleri ve rüşvetleri ister.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Haz 2013 Saat 09:20
Yukarı Dön
Sevalc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2013 Saat 16:26
Hocam tekrar merhaba.
Yemek yemesi normale dönmeye başladı ama öksürmeye başladı ve burnuda akıyor ateş yok.Hiç özel bişey yapmadım bu durum için, kendi kendine atlatabilir diye.siz tedavi öneriyormusunuz?Birde hocam önemli bişey daha sormak istiyorum,kız çocuğum 9. ayını yeni bitirdi ama ne emekliyor nede diş çıkarmış.Bu durum normalmi?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 09:37
İştah için herzaman ilaç önermem. Bunun için, bazı kriterlerim var. Önce beni ikna etmeniz gerekir. Emekleme ve diş de; geç kalma diye diye bir şey yok, soya çekim olarak bazı  çocuklarda geç olabiliyor.
Yukarı Dön
Sevalc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 13:53
Hocam 5-6 gündür devam eden öksürük için telaşlanmaya başladım.
özellikle çocuk sabah uyanınca 5-10 dk boyunca durmadan öksürüyor öksürüğü hırıltılı.burun akıntısı var.ateşi yok.çocuk 9. ayını yeni bitirmiş ne yapmalıyım hocam.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 19:33
antibiyotik gereken bir durum değil, basit;Gripal bir enfeksiyon geçiriyor. Yanlız, böyle ateşsiz seyreden Gripler, (bağışıklık sistemi işi ciddiye almadığından, adam yerine koymadığından) uzun sürerler. Tabii, mevsim yaz olduğundan kışın olduğu kadar da uzun sürmez.
Yukarı Dön
Sevalc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 00:53
Hocam bu gün 9.5 aylık kızımın hırıltılı öksürüğü ve burun akıntısı arttı diye babası illa bi çocuk doktorunada gösterelim dedi.Doktora gittik öksürüğü kötü dedi zaten biz bile nefes almasından hırıltıyı duyabiliyoruz.Çocuğumun ateşi yok ama.Doktor bunun üzerine kızıma ZITROMAX 15ml ve VENTOLİN şurup verdi ve heran ateşide çıkabilir dedi.Hocam sizin tavsiyeleriniz bizim için çok önemli ne yapmalıyım.Doktorun verdiği ilaçlarımı kullanayım yoksa 6 gündür yaptığım gibi çocuğu kendi halinemi bırakayım.6 gündür burun akıntısı ve öksürüğü için hiç bişey vermedim çocuğa.
Lütfen yardım edin.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 10:24
SAKIN verilen HİÇBİR ilacı kullanmayın. Bir defa bu çarkın içine girip, bu ilaçları kullanmaya başladınızmı, bir daha kurtulamazsınız.
Sadece; Sıcak su buharı, Serum fiz. Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir. Böyle sahtekarlardan da uzak durun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.