Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlk oldu:( (grip,bronşit, bronşiolit)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİlk oldu:( (grip,bronşit, bronşiolit)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pisim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: İlk oldu:( (grip,bronşit, bronşiolit)
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 11:24
Kadir bey uzuuuunn bir aradan sonra merhaba
6,5 yasında oglum var. Sizden ogrendiklerimden kitap yapmak uzere :) ve rahatladım derken tekrar sil bastan oldu :) forumu okudum ama öksürükler hep griple veya sonrasında oluyor. bizde durum farklı. 2.oglum 3,5 aylık, 9 kilo. 1 haftadır hiriltili öksürük vardı. Ama bu sürede gun icinde birkaç kere oluyor şimdilik gece olmadı. Grip de geçirmedi farkettigim:( dr'a gittik. Tanı bronsit, ilaclar ventolin asist ikilisi :( dr'dan geldigimden beri forumu okuyorum. Burn tıkanıklığı olmadıgı icin kafam karıştı. Yardımcı olabilir ve yönlendirirseniz cok mutlu olacağım
Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116969
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 12:04
Bu doktor son derecede cahil birisi. Ventolin bronş genişletmeye yarayan bir Astım ilacıdır. Asist ise, bronşlarda daralma yapan bir ilaçtır.  Asist'in şurup şekli, sadece "Parasetamol" zehirlenmelerinde, panzehir olarak kullanılır. Ağızdan alınan şeklinin " balgam inceltici" bir etkisi yoktur. Bunun için nefes yolu ila alınan ayrı bir şekli vardır.
Bronşitte, öksürükten ziyade, sıkıntılı bir NEFES VERME vardır. NEFES ALMA rahattır. Siz gene benim Grip için anlattıklarımı kullanın.
6.4kg olması gerekirken, 9 kilo olması hiç hoş bir durum değil, yemek hususunda sakın zorlamayın.
Yukarı Dön
pisim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 15:03
Siz yine aynı siz :) cevap hiç gecikmemiş cok teşekkürler :)) hirilti da devamlı değil öksürünce geciveriyor. nefes alıp vermeyle ilgili devamlı bir sıkıntı yok. ağız kapalı uyuyor. kilo ise sadece anne sütü aldığı icin Dr şimdilik bir sıkıntı görmedi. Umarım hastalıkla ilgili kötü birsey yasamayız :(
Keyifli gunler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 19:39
Sadece; Serum Fiz. Limonlu bal ve ColdMix yeterlidir.
Yukarı Dön
pisim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 14:38
Merhaba Kadir bey
Peki bebekteki tanı doğruysa yani bronşit veya bronşiolit ise tedavi nasıldır, bu iki hastalığın farkı nedir, erken aylarda bu hastalıklar kuvvetle astım habercisi midir? Biraz bilgi verir misiniz?
Bizlerden fırsat kalırsa :)) iyi hafta sonları
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 23:03
Çok anlattım ama , gene anlatayım...
1- BRONŞİT: Allerjik bir durum olup, doğru teşhis edildiğinde, hayat boyu sürecek olan bir hastalıktır. Mevcut tedavilerle, sadece nöbetler hafif atlatılır ve yeni çıkan; Montelucast ve Zafirlucast gibi ilaçlarla da nöbet araları uzatılır, ama ASLA tedavi edilemezler. Tedavi edildiğini iddia eden hastalar, kazığın dik alasını yemiş olan ailelerdir.
2- BRONŞİOLİT: Daima viral orijinlidir. Daha ziyade RSV (Respiratuar Syncitial Virus)  ve  daha az sıklıklada diğer virüslerle olan bir durumdur. Bunun da bir tedavisi yoktur, AMA kendiliğinden iyileşir. Bu hastalığı bile Astım ilaçları ile tedavi etmeye kalktıklarında, hele birde kortizonlu spreyleri verdiklerinde, virüslerin akciğer dokusuna iyice yerleşmelerine sebep olduklarından, Kendi haline bırakılsa kısa süred iyileşeceğine, kortizon etkisi ile bağışıklık baskılandığından, hiç iyileşme olmaz.
Hele birde, öksürüğü baskılayan, Actifed, Sudafed, Peditus, A-Ferin, gibi ilaçlar verildiğinde, zavallı çocukların muayyen aralarla hastanelere gidip, "Hava verilme" işlemine tabi olmaları kaçınılmazdır. Siz son zamanlarda bu kadar çok açılan Hastanelerin, nasıl para kazandıklarını sanıyorsunuz?

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Tem 2013 Saat 23:05
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.