Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sut
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSut

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: Sut
    Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 17:05
Kadir bey iyi gunler,
Oglum 8 aylik simdiye kadar sadece emzirdim arada meyve verdim ek gidaya sutle baslamak istiyorum.yalniz ingiltere de oldugum icin burda bizim alip ictigimiz sutun kutusunu inceledim siizn dediginiz gibi uht ibaresi yer almiyor.
1-cahilce bir soru mu olacak bilmiyorum ama siz daha iyi bilirsiniz turkiye deki gibi kartonlarda degil galon plastik gibi kaplarda satiliyor aldigimiz sutler ve uht ibaresi bulunmuyor bunlardan vermemin bir sakincasi olur mu? uzerinde fresh pasteurised..ve diger icerik bilgileri yaziyor 
2.sorum da bunlarin tam yagli yari yagli olanlari var normalde yari yagli aliyoruz ama eger icirin bu sutlerden derseniz hangisini vermek daha dogru olur?
cok tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 19:49
1- Şimdilerde; "Fresh Pastörizasyon" veya "Ultra-Pastörizasyon" deyimleri daha çok kullanılıyor. Kutu veya Galonluk, her türlü sütü kullanabilirsiniz.
2- Kilo fazlası yoksa, "Tam yağlı" süt içmesi daha iyi olur.  
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 22:42
Kadir bey yanitiniz icin cok tesekkurler..
dediginiz gibi sutu verdim biraz icti ictigine sevindim ancak hemen cenesi kipkirmizi oldu..biberonla verdim kasik degdirmedim ve sonrasinda yanaklarina dogru kizarikliklar artti..2 ay once de 1 kez mama vermeyi denemistim ayni kizarmalar olmustu acaba sute alerjisi mi var demek oluyor bu?
sut vermeye devam edeyim mi test yaptirmam gerekir mi?
iyi calismalar
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2013 Saat 23:19
hocam bir onceki soru mesajimda kizarikliktan bahsetmistim yarim saat icinde gittikce azaldi kizariklik sadece dudak kenarlarindan hafif kabartili kizariklik kaldi cok az da cenesinde..
tesekkurler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Tem 2013 Saat 09:34
1-2 ay eski usul( anne sütü+ mama) besleyin, sonra gene denersiniz. O kızarıklıkların olmaması gerekiyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Tem 2013 Saat 09:36
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 18:13
Hocam tekrar merhaba..ayni konuyla ilgili sorum olacak izin verirseniz..
inek sutu verdikten sonra yasanan kizarikliklar gecti baska problem olmadi sizin onerinizle tekrar vermedim beklemedeydim bi arkadasimin tavsiyesiyle-size danismadan-keci sutu alip verdim cenesinde ve dudak kenarinda yine ayni kizarmalar oldu ve yine ayni sekilde yarim saat icinde kayboldu acaba neden oluyor bunlar?hazir mamalardan da vermiyorum hem sevmiyor hem de ayni kizarma onlarda da oluyor..
diger gidalari emmeyi birakmasin diye vermiyorum.sadece emziriyorum artik sute de alistirmak istiyorum tekrar deneyeyim mi?kizarma geciyor ama icerde baska bi maraz vermekten korkuyorum..burada danisabilecegim bir doktorumuz da yok bize yardimci olabilirseniz cok seviniriz.
iyi calismalar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 22:36
1-2 ay bekleyin.
Yukarı Dön
Canata Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 23:11
Tamam Kadir bey cok tesekkurler yanitiniz icin..
iyi calismalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.