| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burak7
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 350
|
Konu: herkesin derdi iştahsızlık Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 10:44 |
kadir bey çok sıkıntılıyım yardımcı olur musunuz?
kızım 13,5 aylık oldu. 4.380 gr. doğdu ve hep tombiş bir bebekti. iştahı da arada dalgalanmalar olsada hep iyiydi. ne olduysa 2 ay önce oldu. kızımın iştahı bıçak gibi kesildi, en sevdiği şeyleri bile yemez oldu. hasta desem hasta değil, basit grip geçiriyor arada ama 2 günü geçmiyor iyileşmesi.
abartmıyorum su ve havayla yaşıyor 2 aydır. hızla da zayıflamaya başladı. bir ay önce 14,5 kiloyken şuan 13,5 kilo. ayına göre süper ama bu iştahsızlıkla daha da zayıflayacak. ne yapmalı? neden böyle oldu? sipraktin versem mi? kaşığı görünce kaçmaya başlıyor, bıktırdık mı acaba? lütfen ayrdımcı olun, 2 aydır aşırı iştahsız ve benim artık sinilerim yıprandı. bir de biraz zorlasam hemen kusmaya başlıyor:(((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120187
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 12:49 |
13.5 aylık kilosu:9.5 kilodur. 5 veya 4 kilo fazlalık baya ciddi fazlalık sayılır. Kızınızın "iç dinamikleri" çalışmaya başlamış ve şişmanlamayı önlemek için iştahsızlık yaratmıştır. Buna sebep olan mekanizma; "Leptin" mekanizmasıdır. Leptin, oluşan yağ dokularından salgılanan bir maddedir. Muayyen bir seviyenin üstünde imal edildiğinde, iştah kapanır. Tekrar yağ dokusu azalınca ve Leptin seviyeleri normale gelince iştah açılır.
İştahsızlık bir hastalık değildir. Vücudun ayarladığı bir mekanizmadır. Bu sebeple, benim ilaç verdiklerim, iştahsız çocuklar değil, "Kilo kaybı " normallerin altına inmiş çocuklardır. Sakın yemesi için tavizler verip ahlakını bozmayın, iştahı olduğunda da o merasimleri sizden ister.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Tem 2013 Saat 13:46
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 13:12 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
13.5 aylık kilosu:9.5 kilodur. 5 veya 4 kilo fazlalık baya ciddi fazlalık sayılır. Kızınızın "iç dinamikleri" çalışmaya başlamış ve şişmanlamayı önlemek için iştahsızlık yaratmıştır. Buna sebep olan mekanizma; "Leptin" mekanizmasıdır. Leptin, oluşan yağ dokularından salgılanan bir maddedir. Muayyen bir seviyenin üstünde imal edildiğinde, iştah kapanır. Tekrar yağ dokusu azalınca ve Leptin seviyeleri normale gelince iştah açılır.
İştahsızlık bir hastalık değildir. Vücudun ayarladığı bir mekanizmadır. Bu sebeple, benim ilaç verdiklerim, iştahsız çocuklar değil, "Kilo kaybı " normallerin altına inmiş çocuklardır. Sakın yemesi için tavizler verip ahlakını bozmayın, iştahı olduğunda da o merasimleri sizden ister. |
anladım, bırakalım kendisi istesin. teklif edelim zorlamayalım. ama şimdi kreşe başlıyabilir, bağışıklığı zayıflar diye korkuyorum. mültivitamin mi versem eksiğini kapatmak için?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Tem 2013 Saat 13:47
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 13:51 |
|
13.5 kilo; 3 yaş kilosudur. Siz hangi "eksiği kapatmayı" düşünüyorsunuz? Bu iştahsızlığı muhtemelen, yaşının kilosuna gelene kadar, yani 2 sene sürebilir. Ne kadar şanslısınızki, kızınızın şişmanlama ihtimali son derecede düşük.
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 14:10 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
13.5 kilo; 3 yaş kilosudur. Siz hangi "eksiği kapatmayı" düşünüyorsunuz? Bu iştahsızlığı muhtemelen, yaşının kilosuna gelene kadar, yani 2 sene sürebilir. Ne kadar şanslısınızki, kızınızın şişmanlama ihtimali son derecede düşük. |
siz olmasanız delirirdim herhalde. annem yana yakıla arıyor, yetiş bu kız sabahtan beri birşey yemedi diye, üstüne mailiniz bana ilaç gibi geldi, çok teşekkür ederim..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 14:37 |
|
Siz annenize benden selam söyleyin, 13.5 kiloda 5 kilo fazlalık; 50 kilo olması gereken bir kadının 75 kilo olması gibidir..
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Tem 2013 Saat 15:16 |
bunu mutlaka ileteceğim anneme:)) en içten sevgi ve saygılarımla...
|
 |