Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine öksürükk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine öksürükk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: yine öksürükk
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 11:28
Merhaba Hocam
hatırlarmısınız bilmiyoruz bizi,4 yaşında kızım var.Alerjik bronşit demişlerdi.Tahlillerini falan gönderiyodum size...Geçen kış bir kere hava verdirttim. Pek dr a götürmeden atlattık kışı dediklerinizi uygulayarak...
Şimdi yine yaklaşık 20 gündür süren öksürüğü var ve ballı limon vermeme rağmen arttı daha çok, yeşil balgam çıkardı bu sabah yeşil balgam ne demektir geçmedi gitti ne yapmalıyım hocam...Buradaki bir dr a götürdüm hemen delovey ve ventinolin verdi.Ventinolini aldım istemeyerek yolda gelirken kırıldı işarettir dedim almadım bir daha ne yapmalıyım Hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2013 Saat 12:41
İsabet olmuş. Sadece bir Gribin sonuna gelmişsiniz. Yaz mevsiminde olduğumuzdan, Grip arazları kışınki gibi 4x4 olmazlar.  SADECE: Sıcak buhar, Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanın.
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 13:23
Çok sağolun Hocam, hep yapıyorum dediklerinizi, serum fizyolojiği damlattırmıyor ama ne yapmalıyım.Burun akıntısı eklendi iki gündür ve sümük yeşilimsi, öksürük devam...Gece çok öksürmüyor gün içinde öle çok öksürmüyor ama öksürünce balgamı atamıyomuş gibi öksürüyor, eşim kızıyo artık gidelim bir dr a geçmiycek bir ay oldu kötüye gidiyor diyor..Yaz gününde nasıl bişeyse, kreşe gidiyor ondan mı geçmiyor öksürük, burası çok esintili bir semt ondan mı anlamadım gitti Hocam..Güneşte parka çıkarıyorum iyi gelir diye yine faydası yok, çocuk hergün dondurma sayıklıyor vermiyorum kurtulamadık gitti Hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 17:00
Bazı Gripler, aylarca sürebiliyor. Sabırlı olmanız şart. Akıntı önce "su gibidir", sonra beyazlaşır ve iyileşme yaklaştığında, "Bally gibi ve sarı-yeşil" olur. Dondurma ile bir ilgisi yok. Esinti ilede bir ilgisi yok... Kreşe başlayan her çocuğun ilk 2 senesi böyle geçer. Eski mailleri okusanız, pek çok örneği görürsünüz.
Yukarı Dön
snowpea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 126
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2013 Saat 23:10
Doktor bey merhaba,
Yukarıdaki mesajınızda dikkatimi çekti sıcak buhar demişsinşz. Ben kışın kızımın geniz eti sorunu olduğu için odası serin olsun ve rahat nefes alsın diye soğuk hava üfleyen nemlendirici kullanıyordum. Bu ara yine öksürüyor yine o nemlendirici cihazı kullanıyorum. Tam tersi yaz olduğu için sıcak hava üfleyeni mi kullanmalıyım? Serin olunca burnu tıkanmaz diye düşünüyordum.
Teşekkürler, saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 09:55
Mevsimlerle bir ilgisi yok... Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bazı Alt solunum yolu enfeksiyonlarında; Sıcak su buharı iyi gelir, Alt solunum yolu enfeksiyonu ve bronkospazm olanlarda, Soğuk su buharı iyi gelir. Soğuk su buharı derken, özel, "Piezoelektrik " sistemi ile çalışan ve içinde su molekülleri olan su buharını kastediyoruz.
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 00:40
Buradan sorduğum için kusura bakmayın. Başka türlü yazamıyorum. Doktor bey oğlum 5 yaşında, çok sık hasta oluyor, okula gitmiyor, 10 gün önce öksürük ardından ateş başladı. Ateşi çok şiddetli oldu, öksürüğü çok arttı, bir saat hiç ara vermeden öksürmeye başladı. Size daha önce danşmıştım Bursadan önerdiğiniz doktora götürdüm. Boğazı çok kötü dedi, çiğerleri temiz ancak alerjik bünyeli bir çocuk dedi. Amokl- ant. *10gün ve vent-şurup öksürüğü kesilene kadar kullanın dedi. Antibiyotik bitti boğazı düzeldi ancak öksürüğü hala devam ediyor. Bu kez çok farklı öksürüyor buda beni endişelendiriyor bazan göğsü tıkanyor hışırtı duyuyorum, sanki balgam kopucakmış gibi oluyor ama kopmuyor. Tekrar doktora götürmeli miyim siz ne önerirsiniz. Tavsiyenize ihtiyacım var, bu konuda çok sıkıntılıyım cevap verirseniz sevinirim teşekkür ederim.
faizepehlivan
Yukarı Dön
faize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 00:49
Bazen geceleri göğsüne viks sürüyorum rahatlattığını fark ediyorum, daha az öksürüyor. Burnu tıkalı değil. Bunlarıda eklemek istedim. Teşekkürler
faizepehlivan
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.