Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesajın Direkt Linki Konu: grip
    Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 13:34

Hocam daha önce yazmıştım gribiz diye sizin tavsiyelerinize uydum. grip başlayalı tam 2 hafta oldu.oğlum 8,5 aylık.biraz akıntı koyulaşmıştı bende heralde bitiyor dedim ama daha da ağırlaştı.

2 gündür nefes alırken ve verirken ıslık sesi geliyor özellikle ağızdan nefes alırken.sürekli değil  uykudan kalktığında duyuyorum günde 2-3 kez.ateş yok.öksürük ağırlaştı sanki daha derinden geliyor ve öksürük tarzı da değişti  balgamsız ama boğazı acıtacak şekilde.hapşurma devam.günde 1 kez kusarak balgam atıyor.genel durumu iyi huysuzluk yok uykusuda biraz rahatsız olsa da iyi sayılır.2 gündür günde 3 kez soğuk buhar veriyorum.

Size ulaşamadım,korkumdan doktora da gidemedim ventolin anb verecekler diye.ama endieleniyorum çok ilerledimi acaba.2 gün beklemekle hata mı ettim birde bronşit geçmişimiz var 2,5 aylıkken.şimdi napmalıyım.gribi ciğerlere indirmemek için başka yapılacak bi önlem varmıdır.birde bizimki bronşit mi bronşiolit mi nasıl anlıcam.

Napıyım hocam ben kafayı yicem kışı zor çıkardım inanın günleri saya saya bronşit tekrarlamasın diye ama yazın ortasında şu hale bakın.büyüğün öksürüğünü zor kestik 2 aydır.küçükte doğdupundan beri anb. Şimdi yine anb verecekler ben nerde hata yapıyorum nolur fikrinizi almak istiyorum.

Birde hocam benim oğullarım yaşıtlarına göre çok terliyorlar.küçüğün özellikle kafası bu terlemenin sebebi nedir büyükte biraz hoplasın zıplasın su içinde

Sizi biraz yorucam kusuruma bakmayın ama çocuklarım kontrolümden çıktı durmadan hasta.vicdanınıza sığınıyorum çok uzattım.

Allah razı olsun sizden

Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 13:38
yazmayı unuttum nefes alış veriş ortalama dakikada 25- 30 arası uykuda
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 15:03
Sıcak buhar daha iyi gelecektir. Öksürdükce "Limonlu bal, Serum fiz " verin, ve akşanmaları yastığına 2 damla ColdMix damlatın.
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2013 Saat 17:44
hocam sonunda doktora gittik ciğerlere temiz dedi.ama  çok balgam varmış.günde 4 kez ventolin hava,amoklavin ,fenotral şurup,prospan öksürük şurubu doğalmış

balgam için ne yapabilirim hocam sıcak buhar veriyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 09:24
SAKIN verilen hiçbir ilacı kullanmayın. Ne demekmiş "doğal"... Afyon'da doğal, kullanıyormuyuz?? Hatta "Esrar" , "Marihuana" da doğal(!)  Ne demekse!!!  Böyle saçmalayan doktorlardan uzak durun, er veya geç başınızı belaya sokarlar. balgam için günde 4x1 Ventolin ha!!! Astım mı imiş çocuğunuz? Yoksa sırf ilaç firmasını memnun etmek içinmi bu soytarılığı yapmışlar... Balgam da, öksürük de, vücudun savunmasıdır. onların VAZİFELERİ vardır. Sizin çocuğunuz Grip geçiriyor, Bu virüs vücuttan atılana kadar öksürükde, balgamda devam edecek. Yok "-biz kestirmeden gidelim-" diyorsanız, böyle çakallar sizi bekliyor. Aynı işlem 2-3 defa daha yapıldıktan sonra, size; "-Sizin çocuğunuz bunlara ihtiyaç duyduğuna göre, çocuğunuzda ASTIM var -"  diyerek sizi -turnikeye- sokup bir güzel soyup-sovana çevirecekler, haberiniz olsun. Eski maillerde örnekleri pek çok var...
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 13:27
doktor bey vent ve anb şuan ne kadar gereksiz olduğunu sizden öprenmiştim zaten ve kullanmıyorum

ancak benim korkum ciğerlere inmesi hastalığımız giderek daha da ağırlaşıyor

bu sahte doktorlar hakkında da ne yapıcam şaşırdım bunlara devletin yapacağı bişey yokmu hocam hele bu doğal ilaç meselesi tamamen pazarlama

inşallah ciğerlere inmeden atlatıcaz rabbim sizede bana da yardım etsin

sizi daha önce bana dediğiniz gibi şimdiye kadar çok anb kullandığımız için hastalıpımız merasimliSmile geçiyor.

inanın devleti denedim özel hast.ler ,özel muayeneler ama sizin gibi gerçek doktor bulamadım herkes mesleğinden değil yavrularımız üzerinden para kazanma derdinde ee bende hakkımı helal etmiyorum o ilaç gelirlerini şimdi güle oynaya yesinler bakalım sonrası ne olacak
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 19:27
Ateş olmadığı sürece, sakın merak etmeyin.  Esas mühim olan; öksürüğü kesmeyin, "balgam inceltici" diye satılan soytarı ilaçları kullanmayın. Ateş olduğunda da mutlaka, kan sayımı yaptırıp, WBC değerine bakın. Düşük gelirse, ANTİBİYOTİK GEREKMİYOR demektir. Tabii, bu değerlendirmeyi yaparkende, yaşına göre normal WBC değerlerini kontrol edin. Namussuzluk, 1 tane değilki...
Bazı virüsler, (RSV gibi) siz ne yaparsanız yapın, akciğerlere iner. Bu hastalığın da antibiyotiklerle tedavisi yoktur. buhar, Serum fiz gibi destekleyici tedaviler yeterlidir.
Yukarı Dön
oguzhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2013 Saat 23:27
Hay Allah razı olsun.bu işin özeti tam da budur.şimdiden sonra bunlara dikkat edicem.

Bu kadar insanın size güvenmesinin nedeni çok açık. ben çok geç kaldım çokkk

neyse hayırlısı böyleymiş demekten başka çare yok şuan
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.