Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 21:31
Hayırlı akşamlar Kadir Bey. Öncelikle isminizi de aldığınız bu geceniz mübarek olsun. Rabbim razı olsun sizden binlerce kez.

Hocam oğlum nisan 2008 doğumlu. Çarşamba gününden hafif ses değişikliği ve az burun akıntısı oldu. Ateş vs olmadı. Perşembe günü ishal başladı sabahtan ama akşamına geçti. Ara ara karnı da ağrıdı ve 3 gündür de boğazının ağrıdığını söylüyor. Ben yediği birşeyden mikrop aldığını düşündüm. Tam iyileşti derken bugün akşama doğru da 2 defa baya şiddetli kustu. yorgun düştü uyudu arkasından. Ateş yok hala. Ama ne olduğunu da anlayamadım ben. Apandisitte ağrı sürekli olur geçmez biliyorum ama ateş olur mu apandisitte?
Endişelenecek bir durum var mı? Bekleyip takip mi edelim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2013 Saat 22:33
Apandisit değil, apandisitte agrı "ara-ara" olmaz.
Muhtemelen; yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış, sakın ilaç hele Antibiyotik vermeyin. takip edelim.
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 18:11
İyi günler Kadir Bey soruyu tekrardan buradan soruyorum çünkü oğlum bu vakte kadar hep ara ara karnının ağrıdığını söyledi. Ama sadece gündüzleri gece bir sıkıntısı olmadı. Ama gündüzleri sürekli bu hal devam etti. İshal vs yok hiç bu süre zarfında. Bugün de sabah yine ağrıdığını söyledi hemen ardından kakasını yaptı normaldi. Sonra kahvaltısını yaptı. Aradan 1 saat geçti gene karnım ağrıyor dedi ve biraz yatıcam dedi 10 dakika sonra kustu. Ateş vs yok ishal de yok. 6 saattir kusma da olmadı bir daha.

Ama bu süre zarfındaki ara ara olan ağrılar çok endişelendirdi beni. Doktora gitmedik hiç.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Önemli bir durum olabilir mi?

Düzenleyen esya - 21 Ağu 2013 Saat 18:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 23:38
Kesin Akut Apandisit degil, yoksa daha 3. gun apandisiti patlardi.
1- Kronik Apandisit diye bazilarinin kabul etmedigi bir olgu vardir. Ameliyat olunca geciyor, ama psikolojikmidir, degilmidir, bilmiyorum.
2- FMF olabilir. Teshis etmenin en kolay yontemi; Cholcium Dispert vermektir, ertesi gun agri gecerse, FMF'mis demektir, ilaca devam edersiniz.
3- Midede 'yabanici cisim'(bezoar) olabilir..
Diger sebepler, son derecede nadir oldugundan yazmiyorum. Hallolmazsa, iyi bir doktorun muayenesi gerekir.
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2013 Saat 23:42
Peki bu durumda bekleyelim mi biraz daha? Yoksa hemen bi muayeneye mi gidelim?Confused
Muayenede ne tür takip gerekir ultrason, kan tahlili vs. gibi?
Çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2013 Saat 00:04
Cholcium'u bir deneyin (3gun), sonucu yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2013 Saat 00:04
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2013 Saat 13:34
Tamam hocam sağolun.
Bir sorum olacak merak ettim. Bu akdeniz ateşi irsi değil midir? Evlenirken eşimde de ben de bakılmıştı taşıyıcılık bile yoktu. Yani buna rağmen olma olasılığı var mıdır?

Bir arkadaşımın kızında da çıktı çünkü onlarda da yokmuş anne babada ama ilaca başlayınca ağrıları kesilmiş. Şuan ilaca devam ediyorlar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2013 Saat 19:11
Annede-babada olmamasi sart degil..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.