Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tavuk eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtavuk eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gulcin.t Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: tavuk eti
    Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 09:07
Kadir bey günaydın,

uzmanlar bas bas bağırıyor, tavuk eti yemeyin, tavuktan tümörler fışkırıyor diye... ben bu sebeple 3 yaşındaki kızıma organik tavuk ve yumurta alıyorum, ama 1 hafta sonra kreşe başlayacak, okul listesinde de hafta 1 tavuk, hafta da 3 defa da yumurta var... okula vermeyin desem olmaz, verin desem gönlüm razı gelmiyor, ne yapacağız ya da ne yapmak gerek.... bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2013 Saat 11:03
Benim böyle bir konudan haberim yok. Ben hergün tıbbi literatürü, abonesi olduğum kaynaklardan okuyorum, hiçbirinde böyle bir konuya veya uyarıya rastlamadım.  Siz bizdeki, -kıymeti kendinden menkul- , bilim adamı kisvesi altındaki şarlatanların uydurmalarına kanmayın. Madem çok biliyorlar, Sağlık bakanlığına bu müthiş keşiflerini bildirsinler de (eğer ciddiye alınırlarsa) tavuk eti yasaklansın. Dikkat edin bu "sahtekarların" en büyük özelliği, halkı korkutmak ve panik yaratmaktır. Süte çamur attılar olmadı, yoğurtlara çamur attılar olmadı, Biberonlara çamur attılar, sonuç felaket oldu, cam biberonların  kırılması ile kaç çocukta kesiler oldu, ayrıca sadece biberonlarda değil, yazar kasa fişlerinde, salça tenekelerinin iç yüzünde, hatta "LENS" lerde bile,  bis-Phenol-A olduğu anlaşıldı. Bu tip sahtekarlar, gündemde olabilmek için devamlı sizleri korkutacaklardır. Bakalım ilerde nelerle korkutacaklar.  
Benim merak ettiğim husus, bu tip "felaket tellalları" neye en fazla bizim memleketten çıkıyor?? Böyle saçma şeylerle uğraşacaklarına; yetiştirdikleri doktorlara, ilaçların içindeki etkili maddeleri öğretseler ya!! Etraf, aynı reçeteye: Aferin, Peditus ve CALPOL'Ü  yazan doktorlarla dolu. Çocukların kan değerlerinin, erişkinlerinkinden farklı olduğu bilen doktor kalmadı. 30 sene geçti hala ateş ve havale ile milleti korkutuyorlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ağu 2013 Saat 11:08
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2013 Saat 09:12
Hocam sizi okuyunca inanın alkışlıyorum. Geçen hastaneye gittim özel hastaneye bir kız çocuğu ateşlenmiş getirmişler acile. bende sıra bekliyorum doktor kolidorda geziniyor hemşire diyor ki doktora soğuk uygulaması yapalım hocam hemen diyor doktor da saşkın şakın tamam yapın diyor anne hiçbirşeyden habersiz ne deseler oraya geçiyor. Kendi kendime dedim ki biz ne kadar şanslıyız Kadir Hocamız var dedim. Çocuk ateşli yaşı ya bir buçuk ya 2 . Siz dersiniz ya ateşte soğuk tatbiki yapmayın iç ateş düşmeden dış ateşi düşürmeyin havale olur diye. İşte bu bilinçsizler bunu böyle yapıyor faturayı önce çocuk sonra aile ödüyor. NAsıl üzüldüm nerdeyse anneye gidip git evine ateşten korkma bak seni burda süründürürler diyecektim ama karışmakta istemedim sen doktormusun diyecek bana. sonra ben muayene oldum reçeteyi alacam anne bekliyor bir baktım bir sürü tahlil yazmışlar çocuğa bilgisayar çıktı veriyor bir sürü numara verdi anneye ultrason kan sormadım bile. O çocuk zırıl zırıl ağlıyor birde onları yaptıracaklar sonuçlar çıkacak bir poşet ilaçla eve dönecekler fellik fellik nöbetçe eczane arayacaklar. Sağlık niye Türkiye'de bu hale geldi. Eczanede borç çıkarsa eczacı önce geçmiş borcu isteyecek şayet paranız yoksa ilacı bile alamıyacaksınız.Sağlığı bitirdiler Prof.lar ameliyata girmiyor sadece ders veriyorlar peki nasıl eğitim alacak bu tıp öğrencileri. İnanın sistemi çözemiyorum anlamak dahi istemiyorum. Size danışmıştım bu ilaçları kullanayım mı diye sizin tavsiyeniz üzerine başka doktora gittim bakın bana iğne yazmış doktor boğaz ağırısı için penisilin iğne tekrar muayene edermisiniz ilaçlar doğrumu dedim devlet hastanesine gittim doktor reçeteye baktı önce sonra boğazıma baktı tedavi doğru dedi niye kafanızı karıştırdınız dedi. Herkes seda sayan doktoru olursa böyle kafanız karışır dedi bana. İnanın hocam başka söz söylemiyorum hepsinin vijdanına havale ediyorum. Size de sonsuz teşekkürler iyiki yanımızdasınız. Sağolun varolun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2013 Saat 10:20
Artık TV kanalları, programa çıkardıkları doktorlardan "üste" para alıyorlar. O bayanın programına çıkarmak için benden 2000 Euro istediler. Artık TV lerde  hakiki "ilim adamlarını" zor görürsünüz. Nerde şarlatan doktor var, "toprakla yoğurt mayalatan", "Süt düşmanlığı" yapan, "İstanbul Bronşiti" diye saçmalayanlar, meydan bunlara kaldı..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.