Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
akasya2213
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
|
Konu: siyah kaka Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 20:41 |
hocam merhaba; 17 aylık oğlum iki gündür hafif ateşli.37,5 ile 38 arası değişiyor 38 'i hiç geçmedi.sizden edindiğim bilgiler doğrultusunda hiç ateş düşürücü vermedim.genel görünüşü de iyi ıolduğu için dert etmedim.fakat bugün kakasını 3-4 kez siyah yaptı.bildiğiniz siyah....düşünüyorum kakasını boyayacak bir şey de yemedi.doğrusu endişelendim.ne yapmamı önerirsiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118543
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2013 Saat 23:52 |
Cocugun genel durumu iyi ise, muhim bir durum yok demektir. Belki siz farkina varmadan burnu kanadi ve biraz kan yuttu. Takip edin. Boyle bir kakanin cikabilmesi icin, mutlaka;mide asiti ile kanin erimesi lazimdir. Bu sebeple, kanama oldu ise, mide veya midenin ust seviyelerinden kanama oldu demektir. Barsak kanamalarinde; bu cins kaka(melena) olmaz.
|
 |
maper
Üye
Puanlar: 112
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 17:03 |
peki doktorum bağırsak neden kanar yedikleriylemi ilgilidir benim kızımda çoğu zaman kömür gibi ve çamur gibi kokan kaka yapıyor.içti mamadan olabilirirmi ama sürekli kakası böyle değil.biz neocate kullanıyoruz 18 aylık gelişimi için 1000ml den aşağı içmemesi gerekiyor dediler biz bu ölçüde suyla içemiyoruz bende her hazırladığımda100ml suya 5 ölçek katıyorum bundan olabilirmi.böbreklere çok zarar verirmi yoksa 500ml bile içmez.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 19:58 |
Barsak kanamalarinda kaka; siyah( yani melena seklinde) cikmaz. Kirmizinin cesitli tonlarinda cikar.
Demir ilaclari da kakanin siyah cikmasina sebep olurlar ve hatta, "Gaita da gizli kan testini"de pozitif yaparlar.
18 aylik bir kiz coccugunun; 10kg olmasi gereklidir. Eger bu kilo veya ustu ise, zaten ozel bir beslenmeye ihtiyaci yoktur. 4. aydan sonra pekala kutu sutlerine de gecebilirdiniz, sutle ilgili,bir uyumsuzlukmu olduda mama veriyorsunuz?
Barsakta kanama sebebleri: Dizanteriler, Tifo, gibi enfeksiyonlar, bazi barsak solucanlari, Meckel divertikulu,barsak dugumlenmeleri, Polipler ve bazi kanserler sebebi ile olabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2013 Saat 20:01
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2013 Saat 20:47 |
18 aylık çoklu gıda alerjisi var meyve sebze ve neocate kullanıyorz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2013 Saat 04:42 |
Bu muhtesem(!) teshis hangi sikayetler ve tahlillerle kondu?
|
 |
maper
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2013 Saat 15:36 |
doktpor bey daha önce bu konuda sizle çok yazıştık aslında kızıma 13 aylıkken teşhis kondu çünkü o zamana kadar doğru doktora gitmemişim kusuyordu ama heryediğini artık boyu uzamıyor kilo almıyor ve kaybediyordu bronşit teşhisi kondu çünkü sürekli öksürük balgam hırıltı hatta hırıltısını steteskopla dinlemeye gerek yoktu banyo yaptırdığımda hastanelik oluyor antibiyotiğin biri bitip öbürü başlıyor ama bronşit geçmiyor artık çocuğum nerdeyse ölecek düşünün yemiyor içmiyor kusuyor öksürüyor ve artık dayanamak başka doktorlara gitmeliydik biz silifkede oturuyoruz burdakiler bilemedi mersine gittik doçentede profunada ayrı ayrı güvendik bir labtada tüm tahliller yaoıldı ve tüm etlere tüm sütlere yumurta ve buğdaya ev akarlarına 0.35 in üstünde alerji çıktı rapor çıkardık şimdi sebze meyve ve neocate kullanıyoruz ayrıca çocuk alerjisi için adanada bir profa gidiyoruz.ancak para harcayınca doğru teşhis ve ilaçları alabildik.şimdi kızım uzuyor ve kilo alıyor ilçları kullanırsak ve diyeti doğru yaparsak hırıltı ve hastalık yok
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2013 Saat 19:29 |
Yedikleri icinde; Demir ilaci varsa, oda yapar.
|
 |