Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Kıvılcım
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: acil (ateş) Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 15:51 |
Kadir hocam saygılar kızım 5 aylık dun geceden beri çok ateşi var 38,5 ılık suyla duşa felanda sokuyoruz dr agotursek aynı şeyler şimdi ölçtük 39 ateşi ateş düşürücü ve antibiyotik olarak ne kullanalım hocamm çok hafif arada öksürük var.dr a götürelim mi aynı şeyi yapacaklar antibiyotik en azından siz önerin ne kullanalım.geçenlerde Bi ilaç vermişlerde cefaks diye 2 yaşındaki kızıma küçükde de kullanabilirsiniz demişlerde hiç kullanmadım duruyo ne kullanıyım hocam yardım edin
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117100
|
Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2013 Saat 19:21 |
Eger; Agizinda pis bir koku ve dilinde kirlibeyaz-sari bir pas yoksa, antibiyotik gerekmez.
SAKIN atesli iken dusa sokmayin, soguk tatbiki yapmayin. Cocuk rahat ise, 42 derecede bile atesi dusurmeyin. Ates ile ilgili makalelerimi, yazarlar bolumundeki listeden bulup okuyun. Eski mailleri ve bilhassa "Alt Forum " yazilarini da okuyun.
|
 |
Kıvılcım
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 17:37 |
Dun de a götürdük hocam ateş 39.7 idi kan ve idrar testi yaptılar her şey normal dediler görünürde bişey yok dedi gönderdiler 5 aylık bebeğe 4 saatte bir dolven verin dedi 4 cc bugün hala ateş aynı şurup vermiyim dedim ama duşmuyo ateşi baygın yatıyo uyurken ıhlıyo ne yapcağmı şaşırdım bu arada hocam bugün iki kez öksürdü ne yapmalıyım sizce sık sık ıhlamur veriyorum au veriyorum sizce bunlar için çok mu küçük birde ateşi bole giderse ne yapıyım ben bekliyim mi?dr.3 gün içinde düşmez ise hemen getirin dedi,sizden başkasına güvenemiyorum memeyide emmez oldu mama veriyoruz mecburen ilginize teşekkür ediyorum Allah razı olsun sizden işiniz gücünüz rast gitsin saygılar sevgiler
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 20:11 |
5 aylik bir kiz cocgu; 6.4kg civarindadir. Dolven; kilo basina 20mg. dan verilir bu hesapca, en fazla gunde 3x1/2 olcek alabilir. 6x1 olcek(5mL) Dolven vermek; CINAYETTIR... 4cc.(artik 'cc' tabiri kullanilmiyor)verseniz bile;80mg'a tekabul eder. Buda toplamda; 480mg eder. 128 mg nerede, 480mg nerede? Bunlarin hesap-kitap tan bile haberleri yok...Esas kabahat, bunlari doktor diye ortaliga salanlarda...
Anlasilan bunlar "iyi kazanc kapisi" bulmuslar. Her gelene, mutlaka kan ve idrar tahlili yapiyorlar... Muhtemelki, bakinca ve hasta ile konusunca ne oldugunu anlayamiyorlar, basit bir teshisi bile koyamiyorlar....
Cocugunuz Grip geciriyor, sadece burnuna Serum fiz; 10'ar damla damlatin, atesi ile de fazla ugrasmayin, ancak cok sikintisi, huzursuzlugu olursa ates dusurucu verin. Atesi dusurerek bir seyleri duzeltmiyorsunuz. Bilakis atesini dusurerek, bagisikligin calismasina mani oluyorsunuz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2013 Saat 20:15
|
 |
Kıvılcım
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2013 Saat 21:00 |
Hocam kızım 8.300 kilo 69 cm boyu.çok haklısınız her gittiğimizde tahlil istiyorlar sonuç fiyasko.ne yapmalıyım sizce hala düşmedi ateşi zaten ben çok karşıyım bu tur şeylere ilaç gerektiği zaman verilmedi ne yazık ki doktorlarımız yeterince bilğili değil hatta bazen kitaptan bakarak ilaç yazacak kadar istanbulda olmayı sadece sizin için çok isterdim genede elinizden geldiği kadar bilgilendirin beni buda yeterli hafif öksürük ve yüksek ateş ne yapmalıyım çok halsiz iştahsız emmez oldu.saygılar hocam
|
Işıl
|
 |
Kıvılcım
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2013 Saat 01:10 |
Hocam hayırlı geceler az önce 39.9 ateş ile de gittik gene bişey çıkmadı sanırım 6.hastalık dedi dr ateşi kontrol altında tutun dedi nedir bu hastalık sayın hocam birde surup olarak sizin yazınızda okumuştum sanırım parasetamol daha iyi etkili bir ilaç mı dolven yerine onumu kullanalım?
|
Işıl
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2013 Saat 04:57 |
8.2kg olan bir cocukda: 8.3x20mg=166mg/gunde alabilir. GENEDE NEREDEN BAKSANIZ; 3 MISLI MIKTAR EDIYORKI,kesin zehirlenme yapar.
viral bir hastalik gecirdigi kesin... 6.Hastalik; 3 gun yuksek ates yapar, ates duser, dokuntu baslar. Tedavisi yoktur, zararsiz bir enfeksiyondur.
Sakin hicbir ilac, hele antibiyotik vermeyin, ASLA cocuk rahat oldugu surece atesini dusurmeyin.30 sene gecti, hala atesin ne oldugunu ogrenemediler..
" dr ateşi kontrol altında tutun dedi".... Tutmazsaniz ne olurmus??? Cahillik pacalarindan akiyor.
Parasetamol dozu; farklidir. 8.2kg bir cocuk en fazla; gunde 3x1 olcek alabilir. Dolven'e bir ustunlugu yok.
Dolven verecekseniz; gunde 3x1/2 olcek verebilirsiniz.
AMA dedigim gibi, atesle fazla ugrasmayin ve sizi atesle korkutmaya calisan soytarilara pabuc birakmayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2013 Saat 05:00
|
 |