Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pişik ve İsilik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPişik ve İsilik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Pişik ve İsilik
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 09:07

Sayın hocam kızım 21 aylık. Mustelanın pişik önleyici kremini kullanıyordum bitince evde destin mavi olanı vardı bez bölgesinde sorun olmadığından yaklaşık 1 haftayı geçkin süre destin kullandım ama geçen Cuma bez bölgesinde hafif kızarıklık fark ettim hemen. Yine evde mustelanın pişik oluşumunda sürülecek kremi vardı bende onu sürdüm biraz rahatlar gibi oldu ama pazartesi gün içinde 3 defa gaitasını yapınca sanıyorum bölge daha da hassaslaştı ve kızarıklık arttı. Makat bölgesinde ciddi kızarıklık var. Akşam işten eve gidince banyo yaptırıyorum ama banyo sonrası altını kurulayıp krem sürerken bas bas bağırıyor dokundurmuyor kızarıklı bölgeye ağlıyor ama ben mecburen sürüp bezini gevşek şekilde bağlıyorum. Sabah açtığımda kızarıklık biraz sönük gibi ama tahriş olduğu açıkca belli. Islak pamukla yapıyorum şimdi daha önce ıslak mendilleri sıcak su içinde bekletip öyle temizliyordum. Şimdi bu tahriş sonucunda pamukla yapıyorum. Ama esas sorun şu ki Salı akşamı yine banyosunu yaptırırken bu kez bacakları baldırlarının iç kısımları bez bölgesine yakın bölge resmen isilik atmış hatta göbeğine kadar sıçramış isilik. Banyo işlemi bitince cildini nazikçe kurulayıp mustelanın yine isilik kremi vardı ince bir tabaka sürdüm özellikle bacaklarına. Bez bölgesinde yine ağladı krem sürerken kızarıklık devam ediyor. Sabah yine kontrol ettiğimde bacaklarındaki isilik kızarıklığı hafif sönmüş ama bu seferde göbek bölgesinde çoğalma yapmış. Sırtında ve vücudunun başka yerinde isilik yok. Eşimle düşünüp duruyoruz yediklerini gözden geçiriyoruz farklı bir şey yemedi dokunacak hep yedikleri  üzerini çok gece örtmüyoruz kalın giydirmiyoruz hatta dün gece  badi ile yatırdım. Tüm bunlara ne sebep oldu anlamadım. İyileşsin derken farklı şeyler çıktı karşımıza size anlatmak istedim yanlış yaptığım veya yanlış kullandığım ürün neticesinde olduysa bana yok gösterir misiniz?  Bu arada kızımın cildi tıpki benim cildim gibi aşırı hassas .En derin saygılarımı iletip hürmetle ellerinizden öperim.

Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 09:31
Hocam ben her alt değişiminde pişik önleyici krem mutlaka sürüyorum. Arkadaşlarımla konuşuyorum biz hep sürmeyiz ancak kızarıklık görünce süreriz diyorlar. Her bez değişiminde krem sürmek cilde sakıncalı diyorlar bu bilgi doğru mu ? Ben her alt değişiminde sürdüm sürdüğüm halde de bunlar oluyor . Arkadaşlarım doğru düzgün krem bile sürmedikleri halde asla pişikle karşılaşmamışlar bile hata kimde değerlendirimisiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2013 Saat 20:20
Her bez degistirdiginizde, krem surmek zararli degil, sadece masrafli( ona da masraf denilirse)....
Eczanede: "Eau Borique %3luk" 300mL hazirlatin ve her temizlikten sonra nemlendirip arkasindan krem surun. Krem; Hangisi olursa..Birde, gunde 2x1 pisik kremi yerine "Ultralan pomat" surun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.