Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve buruna kaçma.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve buruna kaçma.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve buruna kaçma.
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2013 Saat 23:58
Merhaba Kadir Bey
Kızım 5,5 yaşında Dün gece karnım ağrıyor dedi.Sabaha karşı ilk defa olmak üzere öğlene kadar 3-4 kere kustu.Öğlen ishalde başladı ateşi vardı.Dr.a Gittik idrar ve kaka tahlili istedi kaka tahlili yaptırmadık ama idrarda 5-6 lökosit çıktı birşey ok dedi dr. Eve gelincede çok az yayla çorbası içirdim az yağlı ve bol yoğurt ve pirinçli.Kusmamıştı akşama doğru ateşi yükseldi.Sadece su içiyordu.1 orta boya yakın muz yedi,1 tanede yaprak sarması yedi ve kusmaya gitti koşa koşa lavaboya gittiğimde ne göreyim dolmalar burnundan gelmişti.Nasıl oldu anlayamadım sümkürttüm ama burnum dolu diye ağladı sinüs rinse ile yıkadım temiz su gelene kadar.Ama kötü mü yaptım içim içimi yiyor.Burnu şuan dolu gibi seside o kadar boğukki ara arar hapşırıyorda.Ne yapacağımı şaşırdım.Su saydamlaşana kadar yıkadım ama ara verip yıkayınca yine geliyor.Cahillik ama burna kaçan büyük parça yemek artıkları zarar verir mi? Ne yapmalıyım? Beyine gitmez değilmi ? dr.unu aradım ulaşılamıyor :(((Teşekkür ederim.Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2013 Saat 04:40
1- Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis.
2- Her; kusma-ishali olandan idrar ve kaka tahlili istemek, dolandiriciligin bir baska seklidir. Boyle sahtekarlardan uzak durun.
3- Ishalden sonra kusmasi, hastaligin;"viral bir ishal" olabileceginin isaretidir. Bu tip ishaller, 1 hafta kadar surebiliyor. Her hangi bir tedavileri yoktur, susuz kalmamasinz dikkat edin, kusma cok olursa, "Emedur100" fitil, gunde2x1 kullanin.
4- Burnundan gelmesi cok facia bir sey degil, bir zarar olmaz. Serum Fiz ile yikamakla cok iyi yapmissiniz.
5- Sesinin boguk olmasi, kusma esnasinda, mide asitinin bogazini yakmasi sonucu olan hadiselerdir, kendiliginden gecerler. Serum fiz ile yikamak en dogru olandir.
6- Burundan, beyne giden bir yol yok... Bu bilgi sadece bazi sarlatanlarin halki korkutmak icin soyledikleri, uydurma bir laftir.   
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.