Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ne zaman tehlikeli?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ne zaman tehlikeli?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ne zaman tehlikeli?
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 01:02
22 aylık oğlumun öksürüğü iki aydır hiç kesilmiyo hocam yazın tabi gene iyiydi..havalar soğudukca durum  gitgide kötüleşiyo:(artık uyku yok ne öğlen ne gece uyuyo huysuz sinirli:(eşim ısrarla doktora götürelim diyo.ama ben istemiyorun cunkü yapacakları tedaviyi biliyorum.astım tehşisi koymuşlardı.perodnol iğne ventolin pulmicort hava..sizi tanıdığımdan beri bu ilaçların hepsini kestim.kuru kuru öksürüyo suanda nefes alışverişi kötü değil ama yarın oda başlıyacak biliyorum.doktorların hepsi öksürüğü kesmeyin ama bi aydan sonra tehlikeli diyor.bizim durumumuz farklıymış her giribimiz bronşiliota  cevirdigi için bu tedaviyi uyugulamak zorundaymışız..hepside aynısını söyluyo ezberlemiş gibi..eşimin babasıda astım hastası buarada ..benical şuruptan bahsetmişsiniz.bizim durumumuzda kullanilabilirmi?
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 01:04
ha bide hocam arabaya bindiğimizde bi sigaralı ortama girdiğinde parfüm sıkıldığında temiz kıyafetlerini giydiğinde öksürüğü fazlalaşıyor..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 20:32
1- OKSURUK, HICBIR ZAMAN TEHLIKELI DEGILDIR... Oksurugu yapan hastalik (Bogmaca, Difteri gibi) tehlikeli olabilir. OKSURUK DEGIL... Ama cok haklisiniz, illede kendilerine bir kazanc temin etmek icin sizlerin kafanizi bulandirmaktan da geri kalmazlar..
2- Oksuruk, Soguk alginligi veya Asist gibi balgam inceltici diye satilan sahtekar ilaclarini kullanmadiginiz surece, Grip, Bronsiolit'e cevirmez...
3- Benical; ancak kuru-tahris oksuruklerin de, balgam olmadigi durumlar da sadece gece 1 olcek verebilirsiniz.
4- Dogru, hepsi aynisini soyler, zira iyi komisyon aliyorlar..
5- Simdilik, solunum yollari hassas oldugundan, her bir bahane ile oksurur, merak etmeyin, zamanla gececek...   
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 23:09
teşkler hocam içimi rahatlattınız.yanlış birşey yapmak istemiyorum.ben ankarada oturuyorum hocam gittiğimiz iki doktor vardı.biri hacettepe alerji uzmanı prof. doktor biride gazi ünüversitesi alerji uzmanı prof.doktor düşünün artık türkiyede baya ün yapmış doktorlar!!!gerçi gitmeyeli baya oldu.inş bidahada gitmemm..allah cocuklarımızı korusun.sizin yazılarınızı okumasaydım.o döngüden kurtulamıyacaktım hala..bronşiliotin tedavisininede biliyorum. bizim öksürüğümüz balgamlı olduğu için benical kullanmıyoruz o zaman..cok teşkler hocam..soğuk algınlığı öksürük şurubu hiç kullanmıyoruz zaten hocam ama neden bronşiolite ceviriyo anlamadım?yada bize mi öyle diyolar anlamdım artık.. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2013 Saat 23:21
Size degil, o Prof. lara OYLE geliyor... Artik ilac firmalari isi baslardan saglama bagliyorlar. Esas bunlardan uzak durun.. Siz niye, bizim zamanimizda pek bir degeri olmayan "Allerji" uzmanliginin, son senelerde neden, en cok ragbet goren uzmanlik dali oldugunu saniyorsunuz?
Yukarı Dön
ahzer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2013 Saat 01:31
evet hocam annemde aynı şeyi söyluyo niye alerji uzmanına götürüosunuz cocuğu diye kızıyodu..önceden alerji uzmanımı vardı biz hiç bilmiyoduk derdi..
Yukarı Dön
emirayfer Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 312
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2013 Saat 07:53
Kadir bey esimle bir konuda anlasamiyoruz, sizden gelen cevap bizim icin aydinlatici olacak... Oksuren cocugun sirtini sicak tutmak (mesela sirtina kucuk bir havlu koyarak) oksurugu azaltiyor fakat esas hastaliga etkisi nedir?
Bir diger sorum da su.. 5 aylik hamile bir bayan dvit icebilir mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2013 Saat 21:04
1-Sicak tutmak, esas hastaliga da iyi gelir. Zaten bu yuzden yazin Grip mikrobu aldiginizda, arazlari cok silik olarak hastaligi geciriyorsunuz, bazen farkina bile varmiyorsunuz.
2- Hamileligin her devresinde icebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.