Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2,5 yaş beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2,5 yaş beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eking Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: 2,5 yaş beslenme
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 14:34
Hocam merhaba,
Benim oğlum 28 ayını  bitirdi. 13 kg şu anda. 1 yaşına kadar inek sütü alerjisi olduğu için beslenmesi kısıtlıydı keçi peyniri ve yoğurdu veriyordum. 1 yaşından sonra inek peyniri, yoğurdu vermeye başladım.  18 aylığa kadar anne sütü aldı, ondan sonra günlük inek sütü vermeye başladım. Öğünleri düzenli, her çeşitten yiyen bir çocuk, daha çok sebzeli tencere yemekleri yiyor, kuru et-köfte pek sevmiyor.
Günde en fazla  1 bardak süt içiyor, 1 kase kadar da yoğurt yiyor. Peynirin her çeşidini denememe rağmen sevmioyor sadece tostun içinde yiyor. Yoğurt yemediği günlerde danino, büyümix gibi şeylerden veriyorum 1-2 tane ama şekerli hazır gıda olduğu için için rahat değil. Bir de tatlı çok seven bir çocuk, hazır bisküvi vermiyorum ama evde az şekerli kek, kurabiye, taze sütle muhallebi gibi şeyler yapıyorum ara öğünde yiyor. Arada sırada ufak bir parça çikolata yiyor. Size sorularım:

1. Günlük aldığı süt ürünü miktarı az mı? Bunu telafi etmek için hazır gıdalar (büyümix gibi) kullanmalı mıyım?
2. Evde yapılmış da olsa tatlı, karbonhidratlı besinleri fazla yemesi sorun olur mu?
3. Haftada bir kere baklagil yiyor, etli sebze yemekleri yiyor. Bunun dışında ne kadar et yemesi gerekli sizce?
Çok uzun oldu kusura bakmayın, teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 20:31
1- Toplam sut miktari: 600ml veya ustu olacak.
2- "fazla" dan ne kastettiginize gore degisir. Zira, herkezin "fazlasi" kendine gore.. Yemegin ustune, sutlac, muhallebi gibi sutlu tatlilari; hergun 1 porsiyon yiyebilirde, baklava, helva, gibi gidalari ayda-yilda bir yesin.. Kurabiye, kuru pasta gibi olanlari, ara ogunde;3-5 parca yiyebilir..
3- ORTALAMA; Gunde 1 kofte olacak gibi yemesi, asgarisini temin eder. Ust sinir yok, istedigi kadar yiyebilir.
Yukarı Dön
eking Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 08:34
Çok teşekkür ederim Hocam, saygılarımla.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.