Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
heloche
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
|
Konu: acil idrar yolu enfeksiyonu Gönderim Zamanı: 07 Eki 2013 Saat 21:50 |
Iyi aksamlar Kadir Bey..kuzenimin kizi 3 yasinda su an hastanede idrar yolu enfeksiyonu varmis. 1.5 ay oncede ayni teşhisinde n yatti. Lokosit: 140 Kultur : ureme var Ilaclara karsi direnclidir. Sadece penisilin grubu olan ilaclara duyarli. Damar yolu tedavisi gormesi gerekiyor. Devamli enfeksiyon gecirdigi icin kan degerleri yuksek cikiyor. Crp: 62.4 ( 15 gun once crp: 76) Wbc : 15.6 Mcv: 75.7 Hct : 32.8 Pdv : 14.8
hocam cevabınız i bekliyorum. Teskler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117264
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 02:22 |
Bu tahlillere bos verin; Idrar Tahliline bakin...... NITRIT negetif ise, IYE yok demektir.
Artik IYE leri bile yatirarakmi tedavi ediyorlar??? Ne gunlere kaldik yarabbii..
HEMEN ORADAN KACSINLAR... Damar yolundan IYE tedavi edilmez.. Genellikle, Penisilin grubu ilaclar, karacigerde parcalanirlar ve idrarla atilmazlar..Bu sbeple, IYE lerde Penisilin tercih edilmez.
Siz hele, bana bir; su idrar tahlilindeki NITRIT degerini yazin.
|
 |
heloche
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 10:34 |
*Total 1200 oral_*tienem 3+300mg ıv *ANST *ACT4 ....nitrit pozifmis hocam....ve ilaclarla ilgili soruncada doktor azarlamis kulaktan dolma bilgilrle konusmayin karacigerinde bi sorunmu var demis...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 20:24 |
Agizdan alacagi; Bactrim surup; gunde2x1 (10Gun) yeterlidir... Kacin oradan...
|
 |
heloche
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 23:16 |
Hocam 1.5 ay once ateslenmis ve idrar yolu enf diye ilac tedavisi gormus. Igne kullanmis.. 1hafta once tekrar ateslenince farkli ilac tedavisine baslamislar...bana durumu telefondan verdigi icin boyle parca parca yaziyorum..Sevgili hocam son tahlil sonuclarini vermemi istermisiniz...hastaneden cikmasini istedim ama tekrarlarsa atesi diye korkuyor... benim size guvenim sonsuz ama onu nasil ikna ederim bilemiyorum..4 gun daha hastanede ilac tedavisi gorecekmis..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eki 2013 Saat 23:27 |
Simdi, soyle bir sey oluyor.. IYE diye son derecede kuvvetli antibiyotikler verdiginizde:
1- Barsaklardaki E.Coli bakterileri hemen bu antibiyotige de direnc kazaniyorlar ve baska bakteriler ile yan yana geldikleride, temas ederek bile, bu "R-faktoru" denilen direnc ozelligini diger bakterilere kazandiriyorlar. Bu bakteriler, kakanin tekrar; idrar yollarina bulasmasi ile bu sefer, bu ilaca da direncli IYE yapiyor.
2- Vajen agizindaki yararli bakteriler(proboyotikler) de yok edildiginden, buranin direnci azaliyor, sahis cok daha kolay IYE oluyor.
Goreceksiniz, bu tedavi bittikten 10 gun sonra, tekrar IYE olacak, hemde daha direnclisini..
Eski mailleri okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Eki 2013 Saat 23:28
|
 |
heloche
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 10:39 |
Hocam siz bizim kiymetlimizsiniz. Oglum 14 aylik ve sayenizde dogdugundan beri ilac hic kullanmadim..Sizi tanidigim gune sukurler olsun...hocam galiba kalacak hastanede..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Eki 2013 Saat 19:24 |
Hadi bakalim, ama 10 gun sonra tekrar gorusecegiz..
Gorusmemek icin, ciktiktan sonra; cocuga hergun 1 corba kasigi dolusu, "Cranberry" yemisinden, 15 gun yedirinki, vajen agizinda yararli bakteriler olusana kadar IYE olmasin.. VE, bol su icirin.
|
 |