hocam merhabalar kızım 5 yaşında ve 2.kez kızıl oluyor ön bulgulara ve döküntünün tipine göre öyle dediler. aso değeri 58 crp 12,8 strepa testi şu an yaptıramadım çünkü antibiyotik kullanıyoruz idrar tahlili temiz eritrosit lökosit 1 çıkmış wbc 17,7 plt 449 mchc 30,61 rdw 16 ly 10 sedideğeri de 20 çıkmış doktorun tedavisi 10 gün augementin 600 kullanmamız yönünde iğne gerekli görmedi kan temiz çıktı dedi kültür sonucumuz daha çıkmamış ateşi ara ara düşüyor döküntüleri yüzünde ellerinde gövdesinde önce minik minik oluyor sonra birleşiyor elde ve ayakta soyulma oldu cildi çok kurumuştu timsah derisi gibiydi onun içinde cildi susuz kalmış nemlendirici kullanın dedi. sizce rahatsızlığı ne olabilir onlar kawasaki olabiirmi diye düşündüler ama onu elediler tahlil sonuçlarına göre enfeksiyon var onu ben bile anladım acaba gerçekten kızılmı kızılı sadece beta mı yapar okula yeni başladı iyileşince kültür yaptırdım temiz çıkınca okula gönderdim 1 hafta sonra yine aynıı sizin görüşleriniz önemli keşke yakın olsaydık da muayene edebilseydinizz
|
KIZIL: A-Grubu, Beta-Hemolitik Streptokoklarinin, dokuntu yapan cinslerinin yaptigi bir hastaliktir.. Dokuntuye sebep olan, antijen, butun turlerde ayni oldugundan, bir defa Kizil gecirenlerde, bu toksin'e karsi olusan bagisiklik tekrar dokuntu olmasini onler. Hasta, sadece Strep-Bogazi olur ama, riskler ve komplikasyonlar aynidir.
Kalp Romatizmasi veya Nefrit'e sebep olan unsur; bu Streptokoklar degil, bu Streptokoka karsi olusan "vucudun antikorlari"dir. Eger, 1 aydan daha sik araliklarla bu Streptokoklar alinirsa, antikor seviyeleri cok artar ve kritik seviyeyi gectiklerinde; Kalp Romatizmasi veya Nefrite sebep olurlar. Antikorlar, mikrop sanarak; Kalp zarina veya Bobrek zarina saldirirlar. Zira Streptokoklarin dis zari ve Kalp-bobrek zarlari benzer molekuler yapiya sahiptirler.
Bizim doktorlar ne bu mekanizmalari bilirler,ne de nasil tedavi ve onlem alinacagini bilirler...
Ancak bu kadar cahil olan doktorlar:
" - 10 gün augementin 600 kullanmamız yönünde iğne gerekli görmedi- " boyle bir laf edebilirler...
Streptokok enfeksiyonu ister hafif, ister agir olsun, HEMEN, MUTLAKA , 1 ay tesirli olan; Deposilin 6-3-3 ignesinden bir defa yaptirin.. Elinizdeki ilaclarin tumunu cope atin...
Bu Streptokok enfeksiyonlari, bu doktorlarin eline ve insafina birakilacak kadar basit enfeksiyonlar degildir. Boyle sacma-sapan 10 gunluk tedavi sonucunda, cocugunuzda Kalp romatizmasi veya Nefrit oldugunda, eziyetleri siz cekersiniz...
Igne yapildiginin ertesi gunu; ne dokuntu kalir, ne hastalik kalir, hepsi iyilesir..
Bogaz kulturleri ile ASLA ugrasmayin, buyuk cogunlugu; yalanci pozitiflik verir. Daima; STREP-A Testi yaptirin, zira, kultur; A-Grubu olup olmadigini gostermez, StrepA testi gosterir..
Ayrica da; Strep-A testi enzimatik bir test oldugundan; antibiyotik kullanimi Strep-A testini bozmaz...
Goruyorsunuz, bu kadar basit bir konu uzerinde, ne kadar cok yanlisi bir arada yapabiliyorlar...
Okusalar, ogrenirler..Bilmiyorki okusalar.. Daha Tip fakultesinde iken, yanlis ve eksik ogretiyorlar..
|