| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sevcan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123
|
Konu: orta kulak öksürük ateş Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 22:16 |
|
Kadir Hocam 23 eylülde 4 yaşındaki kızım grip oldu. burun tıkanıklığı için sinüs yıkama şişesini burnuna uygularken kulak ağrısı oldu doktora götürdüm. ağrı, götürdükten 2 saat sonra geçti. ama doktor antibiyotik şurup ve sudafed verdi. Sudafed kullanmadım önce. sonra antibiyotiği kullandım çünkü basiretim bağlandı. 3 gün sonra doktora yine gittik. iltihap hala var dedi. Sudafed kullanmadığımı söyleyince ver diye ısrar etti. 1 hafta antibiyotik 2x5cc, 5 gün 2 x 2.5cc sudafed verdim. Öksürük başladı. İlaçlar bittikten 3 gün sora ateş başladı 37.5-38.5 arası ama daha çok 38i geçik. Bu gece 3. ateşli gecemiz. Hiç ateş düşürücü vermiyorum çocuk dayanıyor diye.geceleri ateş takip etmekten hiç uyumuyorum.Öksürük uyurken sadece 3kez, uyanıkken çok kez oluyor.Dilde pas ne demek bilmiyorum ama, sarı beyaz karışımı yuvarlak bir leke var. ağzı çürük elma kokuyor.boğazı acımıyor yutkunma zorluğu yok.hareketleri iyi, ayakta.Kan tahlili yaptıralım mı? Koku pas ve ateş varsa antibiyotik demişsiniz.Bu bizim için de geçerli mi?Yarın doktora gideceğiz. Doktora ilk başta iliadin pediatrik damla dedim,şimdi gerek yok dedi.Ben de biryerde felç yapabilir diye okudum.Kulağı kanatabilir diye okudum. Ne kadar faydalı olduğunu bilmeme rağmen gittiğimiz doktor şu an gerek yok dedi diye korkudan kullanmadım.Ama kullanmadığıma pişmanım.Hocam ciğerlerine inmiş midir?Ben şimdi ne yapacağım?Film mi çektirelim?Ne derseniz onu yapalım.Ne olur yardım edin.Ateş daha çok vücutta elleri daha soğuk.yanakları da daha soğuk. Not:anasınfına eylülde yeni başlamıştık.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 119499
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 22:59 |
|
Keske o ilaclarin hicbirini kullanmayip, sadece Iliadin kullansa idiniz.. Esas hatayi o tuzak ilac olan Sudafed'i vererek yaptiniz..
Ilk gun arasa idiniz, "hicbir sey yapmayin, kendiliginden gecer" derdim..
Simdi, hemen Iliadin'e baslayin. Antibiyotik icin bir sey iddia edemeyecegim. Bir kan sayimi yaptirabilirseniz, WBC degerine gore kesin bir sey soyleyebilirim..
|
 |
sevcan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 16:16 |
|
Kadir Hocam,çok teşekkür ederim.Haklısınız tabi.Hata yaptık ilaç ile.Dediğiniz gibi kan testini yaptırdık.kulakta enfeksiyon kalmamış. wbc 7.6, rbc 4.35,hgb 12.17, % lymsh 41.3, %mono 12.8 (referans değer 2-12,2), baso 1.3, lymsh 3.15 (referans değer 1.2-3.6), mono 0.98 (referans değer 0.3-0.9),ferritin 78, üre 21, kreatinin 0.54, ürik asit 3.94, sodyum 138, potasyum 4.90, ast 35 (referans değer 10-35), alt 13, HSCRP 2.43 (ref. değer 0-3),albumin 4.38, kalsiyum 10.26, ggt 11, Ldh 334 (ref.değer 110-295),alkalen fosfataz 174. Hocam Ldh'si yüksek çıktı diye çok korkuyorum. Monosu da yüksek gibi. AST 35den daha düşük çıkardı hep.Öksürüğü devam ediyor. Ama uyurken daha az. Ateşi koltuk altı 36.8-37.2 arası. Çok korkuyorum hocam, öpücük hastalığı falan mı oldu?Kadir Hocam, iyi ki varsınız. Bundan sonra siz ne derseniz öyle yapacağım.Korkularım yersiz mi. Yardım ederseniz çok sevinirim Hocam.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:20 |
|
Opucuk hastaligina (Enfeksiyoz Mononukleoz) benziyor. Yuksek cikan degerlerde bu teshisi destekler..
" sarı beyaz karışımı yuvarlak bir leke var." Bu leke de opucuk hastaligini gosterir.
Hastaligin bir tedavisi yok, kendiliginden gecer. Nadir vak'a larda, hayal gorme, abuk-sabuk konusmalar olur, onemsizdir..Bu da kendiliginden duzelir.
Bu hastalik olmasa bile; sonucta " wbc 7.6 " oldugundan, antibiyotiklere gerek yoktur, daha kotu yaparlar, dokuntuye sebep olabilirler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2013 Saat 21:22
|
 |
sevcan
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:58 |
|
Kadir Hocam,cok tesekkur ederim.Allah size uzun ve saglikli omur versin. Atesi gectigimiz cumartesi baslamisti,son 2 gundur 37.2-37.5 arasi seyrediyordu.Ama simdi olctum 38 olmus.Bu hastalikta ates tam dustu derken yine cikmaya baslar mi: simdi yine 38.Burun tikali oksuruk var.Hocam,kusuruma bakmayin.Sizi yormak,zamaninizi harcamak istemezdim ama bu yeni ates dalgasi cikinca ne yapacagimi sasirdim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 22:09 |
|
En buyuk ozelligi; atesin uzun surmesidir. Cok gerekmedikce; atesi dusurmeyin.
Bu hastaligi nedense, bizim doktorlar pek bilmezler. Muhtemelen, pahali tetkik ve pahali tedavileri olmadigi icin...
|
 |