Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
tunc
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
|
Konu: bogaz ve kulakk Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 11:54 |
kadir bey merhaba.dün gece 13 aylık oglumun aglamasından dolayı sabahladıkk,sabahda dr a götürdüm bogazları ve sol kulagı kızarmış dedi.sulcid,illiadin ve dolven yazdı ilaçları aldım ama şuan için sadece illiadini ve dolveni kullandım antibiyotiği size sormadan başlamadım.dr en azından 5 gün kullan yoksa huzursuzlugu gitmez dedi ne yapmalıyımmm.
|
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 13:28 |
hocam kusura bakmayın yazmayı unutmuşum.15 gündür grip zaten sizin dediklerinizi uyguluyordum ballı limonlu su ve burnunu acık tutmaya calışıyordum.bundan öncede dr a götürdügümde sag kulak kızarık demişlerdi ve birsürü ilaç vermişlerdi ama ben sizin dediğiniz gibi hiçbirini kullanmadım 15 gündür gecmedi gribimiz tam gecti burnu koyu sarı akmaya başladı derken şimdi sol kulak dediler.dün gece hiç durmadan agladı ama ateşi hiç olmadı,neden bukadar uzun sürdü eksik bişeymi yapıyorum ben sulcidi kullanayımmı illaiidine devam ediyorum sorun olurmu?teşekkürler
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117864
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 19:06 |
Olanlar normal... Her zaman belittigim gibi, Gribin sonuna yaklasirken, kulak hadiseleri cikar. Tek basina Iliadin ve sonrasinda Serum Fiz yeterlidir. SAKIN antibiyotik vermeyin, butun herseyi rezil edersiniz.
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 19:13 |
tamam hocam cok saolun,illiadine devam edecem,yavaş yavaşta ateşi olmaya başladı ama ateşi onu huzursuz etmediği sürece düşürmeye calışmıcam fakat rahat uyuması agrısı olmaması acısından dolven verebilirmiyim.dün gece hiç uyumadık bu gecede aynısı olurmu?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2013 Saat 23:42 |
Dolven verebilirsiniz...DIKKAT..Gunde:2x1 olcekten fazla veremezsiniz.
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 14:58 |
hocam tekrar merhaba,yine sabahladıgımız bir gece oldu ve sürekli kulagını tutup aglıyor oglum.ve ben inatla dolven ve illiadin haricinde birşey vermiyorum ama aglaması içimi acıtıyor,millete laf anlatmak zor herkes tutturmuş antibiyotiksiz gecmez cocuga eziyet ediyorsun diye herkese tek tek laf anlatmaktan yoruldum ve artık kimseye yorum yapmıyorum.sizden iyi olmasın bir yakınım var oda dr ama branşı farklı onunda bilgisine güvenirim oda dediki gribin son evresi bu biz buna kulak nezlesi deriz dedi antibiyotik verme ama sudafet sabah akşam yarım ölçek verebilirsin enazından huzursuzlugu olmaz rahatlar biraz dedi.ne yapayım?bu huzursuzluk kac gün sürer?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:11 |
Sudafed ile arazlari gizlersiniz, "sahte bir iyilik hali" yaratirsiniz.. Nedense bizim halkimiz boyle hokkabazliklari cok severler.. Bunun acisi,4-5 gun sonra, cocuga;Astim Bronsit veya Bronsiolit tanilari konularak kat-be-kat cikar.. Iliadin'e devam. Damlattiktan sonra hemen ayaga kaldirmayin, biraz yatar durumda kalsin. Ayrica; kisa sureli; 5-10 dakikalik kuru-sicak havlu tatbiki de kulak agrisina iyi gelir.
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2013 Saat 17:16 |
o zman sudafedide kesiyorum aglamasına dayanamayınca 2 kere verdim ama bugün 4.gün ve hala geceleri kulak agrısı başlıyor.illiadin dolven veriyorum kaç gün sürecek biryerde yanlışmı yapıyorum anlamadım?dışarı gezmeye cıkarınca aglama bıçak gibi kesiliyor gezdiğimiz sürece ama eve girince kulagını tutarak aglıyor bizede elletmiyor. hocam ayrıca benim yaptıgım şeyler iç,dış,orta kulak olmak üzere hepsinde gecerlimi cünkü dr sadece sol kulagı kızarmış dedi ama orta kulakmı vs.bilmiyorum onu,wbc baktırmam gerekirmi ateşi olmadıgı için,gerekirse onuda yaptırayım hemen.
|
|
 |