Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kriptik tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkriptik tonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Konu: kriptik tonsilit
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2013 Saat 16:47
Kadir bey merhabalar...5 yaşındaki 20 kg 112cm ölçülerindeki oğlumun 3 gündür 38 civarında ateşi var.burun akıntısı baş ağrısı halsizlik..bu yıl anaokuluna başladığından normal kabul edip...sinus rinse ve illiadin ile durumu atlatmaya çalışıyorduk.illiadine rağmen kulak ağrıdı devam ediyordu..bugün sağ tarafta kulağının boyun kısmında şişlik farettik...dojtora geldik..kabakulaktan şüphelendim...çocuk dr bizi kbb a sevk etti...kriptik tonsilit tanısı koydu...multisef 75 mg diye okuyabildiğim 3 iğne yazdı...hemen bugün başlayın dedi...kusma yok çocuk oral antibiotik alabilir dedeim..ama dr hastalığın ilerlediğini zaman yok oralın göstereceği etkiye dedi..ısrarla iğne...size danışmadan başlamak istemedim...eşimle kavga kıyamet...boğazda kızarıklık kulakts kızarıklık var başı ağrıyor halsiz...sizce ne yapmalı?sevgiler saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2013 Saat 19:37
Tamam, kavgaya gerek yok, hemen gidin cocuga; bir "Kan Sayimi" yaptirin, WBC(Lokosit) degeri: 15.5 dan dusuk gelirse, degil igne, agizdan antibiyotige bile gerek yoktur... Gorelim; el mi yaman, beymi yaman!!!!!
Daha dogru-durust bir Kabakulak teshis etmekten ACIZ doktorlarla isiniz cok zor...
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2013 Saat 20:10

Kadir bey, size hastanenin önünde yazmıştım...oğlum kulağım ağrıyor dedikçe tartışmalarımızın sonucunda 1. iğneyi olduConfused

doktordan kan sayımı istemiştim wbc değerlerine bakalım diye..gerek yokmuş..çok barizmiş...zaten sinus rinse yüzünden de ortam gerildi...şiddetle sinus rinse kullanmayın dedi...kendim yanlış tedavi kurbanıyım orta kulak iltihabından dedim..tüp takılma seviyesine geldim...kendimi idare ediyorum sinus rinse ve illiadin ile açıyorum ameliyat olmuyorum..kendi deneyimimden çocuğuma yardım etmeye çalışıyorum dedim...vay 38 derece ateşte niye ateş düşürücü vermiyormuşum..39.5 acillikmiş...valla dedim çocuk rahatsız değilse ellemiyorum..virüsleri öldürebilmek için vücudun ateşe ihtiyacı var dedim...eşim de diyor doktordan daha mı iyi bileceksinAngryvalla bir tek sizi bilirim ben..

sayenizde bilinç seviyem bariz arttı..ama cahillerle uğraşmak da dert...niye gittiğinizi anlıyorum ama keşke burada olsaydınız da lüzumsuz durumlarla uğraşmak zorunda kalmasaydık demekten de kendimi alamıyorum 

iğnenin oğluma zararı var mıdır? illiadine rağmen geçmeyen kulak ağrısı ve boyundaki şişlik kafamı karıştırmıyor değil..hem çocuk doktoru hem kbb ısrarla kabakulak değil dedi...ama güvenemiyorum ki..bundan 8 ay önce oğlum için ısrarla domuz gribi teşhisi koydular ama siz taaa oralardan çat diye öpücük hastalığı dediniz ve onlar sınıfta kaldılar..

kabakulak olmadığından nasıl emin olabiliriz?iğne kabakulakta işe yaramaz sanırım..evde 11 aylık bebeğim var ve daha aşısı yok...ben çocukluğumda oldum mu olmadım mı bilemiyorum..emziriyorum...

iyi varsınız..sizi çok seviyorum..saygılar..

kumru

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2013 Saat 20:48
Su kan sayimini lutfen yaptirin. Zira ates igneye ragmen dusmeyecek ( 4-5 gun surecek) ve suclarini-cahilliklerini ortebilmek icin, tedavinin dozunu, suresini ve sayisini arttiracaklar.
Atesin hic bir derecesi ACIL DEGILDIR... Bu tamamen son senelerde sayisi "It surusu" gibi artmis olan Ozel Hastanelerin bos yataklarini doldurabilmek icin doktorlarin uydurdugu bir yalandir...
ACIL OLAN: Bazi hastaliklardir, ates degil..
        DERS: 1
KABAKULAK: Sisligin yarisi cene kemiginin ustunde, yarisi altindadir.
           Eksi gida yemekle ve/veya kati gida cignemekle AGRI artar.
           Yanak icine bakinca Parotis bezinin acildigi yer kizarik   
           gorulur..
           Sadece; cene kemiginin altinda olan sislikler; DAIMA, Lenf bezidir.
        DERS: 2
ATES     : Vucudun savunma mekanizmasidir. Bu sebeple, Grip esnasinda
          ates dusurulurse, hastalik suresi daha uzun olur...
        DERS : 3
HAVALE   : Beyinin kendini koruma mekanizmasidir. Ani ates yukselmelerinde, Kalp-solunum yeteri kadar hizlamaz ve artan metabolizma sonucu, oksijen yeterli temin edilemezse, beyin oksijensiz kalmamak icin, calismayi durdurur (gecici deserebrasyon olusturur), bunun sonucunda oksijen ihtiyaci azalir ve daha az oksijen ile kendi hayatiyetini zarar gormeden devam ettirir..Bu zaman zarfinda havale esnasindaki "decerebration" sonucu olan cirpinmalar, kalbi ve solunumu hizlandirdiginda, beyine yeterli oksijen gitmeye baslayinca, beyin tekrar esk faaliyetine devam eder...Maalesef, memeleketimizde, degil boyle bir izahi hastasina yapabilecek bir Prof., bu anlattiklarimi ANLAYABILECEK bir doktor bile yoktur...   .     

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Kas 2013 Saat 20:57
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 21:25

Kadir bey, dün ilk iğneden sonra ateşi düştü...halsizliği geçti..hatta bugün kudurmaya başladıWinkbugün 2. iğneyi oldu...yarın son iğnesi var doktor tekrar görecek...bu duruma göre durum antibiotiklişmiş ancak iğne şart mıydı yani?sinus rinse yaptım gece burnum tıkalı dedi..sarı iltihaplı gibi sümüksü birşeyler çıktı..sinüs rinse olmasa oğlum onları mümkün değil çıkaramazdı..sizin sinüs rinse ile ilgili yorumunuz nedir? kar-zarar muakemesi yapacak olursak sinüs rinse kullanalım mı?

illiadin bağımlılığından bahsetti doktor ..eşim de benim beynimi yiyor...sık illiadin kullamında çocuk illiadinsiz nefes alamaz hale geliyormuş...iyi de sık kullanmıyoruz ki...orta kula iltihabı olsun daha mı iyi?aydınlatırsanız bizi çok sevinirim..saygılar, sevgiler, Türkiye' den selamlar..

kumru

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2013 Saat 22:45
igneye; daha ilk gunden beri gerek yoktu. Agizdan herhangi bir antibiyotik de yeterli olurdu.
   Sinus Rinse; Serum Fiz. den daha ustun degildir, paraniza yazik. Eczacinin gazina gelmeyin.
   Iliadin'i; 15-20 gun DEVAMLI lullanirsaniz, "bagimlilik" olabilir... Oyle;3-5 gunluk kullanimlarla bir sey olmaz. Onlar tabiiki, sizin Iliadin kullanmanizi istemezler, zira o doktorlara daha az isiniz dusuyor.. Onlarin istedigi; cocuklar Orta Kulak iltihabi olsun, onlara daha cok is ciksin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.