Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızıl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızıl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mavi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesajın Direkt Linki Konu: kızıl
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 13:06
Iyi gunler kadir bey kizim 4 yas 4 aylik anaokuluna gidiyor persembe gunu arkadasinin bir tanesine kizil teshisi konulmus benim kizi sinuzit icin 10 gun luk augmentin tedavisi icin sali gununune kadar antibiyotik kullandi  bugun sabah kaktiginda bogazim agriyor dedi ben zencefil bal limon verdim ancak kizil baslangici olabilir mi ne yapmaliyim iyi calismalar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 18:46
Yapilan yanlislarin, hangibirini duzeltsekki!!!!
1- KIZIL hastaligi; Ana okulu hastaligi degildir. Daha ziyade, (eski) ortaokul cagi hastaligidir. ANCAK, EVDE BU YAS GRUBUNDAN ABI-ABLA OLACAK,kucuk kardese bulastiracak, oda gelip ana okulunda bulastiracak!! Biraz zor..
2- Sinuzit; bakteriel bir hastalik degildir, Griplerin arkasindan; sinus agizlarinin tikanmasi ile ortaya cikan, mekanik bir durumdur. 3-5 gun Iliaidn ped. burun damlasi ile duzelir, oda EGER VARSA, ziar bu yasta Sinuzit'te cok nadirdir. (Gunumuzun moda hastaligidir, o baska!)
3- KIZIL:
    - Yuksek, hemde cok yuksek ates ile baslar.
    - Dilde, kalin kirli beyaz-sari bir pas tabakasi vardir.
    - Agizda son derecede igrenc bir koku vardir.
    - Bogaz asiri kizarmis (visne koyuluguna yakin) vaziyettedir.
    - Ciltte yaygin(ince noktalar halinde) gunes yanigi gibi dokuntu vardir, Bu dokuntuler, diz-dirsek iclerinde, boyunda ve kasikta, artmis durumdadir...
   AMA en muhimi, dedigim gibi,KIZIL, bu yasin hastaligi DEGILDIR...
Yukarı Dön
mavi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:03
Cevap icin tesekkur ederim 
Kizil teshisi konulmus cocugun ablasi var ortaokula gidiyor ama onda  bu tur sikayetleri gormemis annesi
Benim kizimi burnu surekli tikali yapmadigim kalmadi her gun seum fizyolojik yapiyorum cok zorladiginda iliadin kullaniyorm sincairl yanlis yazmis olabilirim burun icin nemlendirme kremi surekli tikali oldugun dan ozelliklede geceleri agzi acik uyuyor sabah kaktigindada sanki balgam varmis gibi oksuruyor dolasiyla cold mix kulladim oda fayda etmiyor ne yapmaliyim bilemiyorum artik
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 19:47
Singulair:   kronik Astim ilacidir. Astim krizlerinin arasini acmaya yarar.. Ilac firmasinin kandirdigi doktorlar, artik;her hastaya bu ilaci yaziyorlar.. Hicbir faydasini gormeyeceksiniz.
sabirli olun, bu sekilde sikintili;2 kis gecirmeden duzelemezsiniz. Her cocuk bu devreyi gecirir.. SAHTEKARLARIN TUZAKLARINA DUSMEYIN, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
mavi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 20:00
Tesekkurler iyi calismalar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.