Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar Tahlilleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİdrar Tahlilleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sblkln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar Tahlilleri
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 23:55
Merhaba Kadir Bey,
Benim oğlum 6,5 aylık 1140gr doğdu,şuanda 1 yaşında,73cm ve 8300gr.
6.ayda yapılan idrar tahlilimzde enfeksiyon olduğu tespit edildi.
İlk önce antibiyotik şurup geçmeyince iğne kullandık.
Bundan 2,5ay önce yine idrarında enfeksiyon oluştu,cefaks antibiyotik şurup kullandık.İkinci kez tekrarlayınca doktorumuz erkek bebeklerde sünnet önerdiklerini söyledi.
Şimdi sünnet olmadan önce de test yaptırdık yine enfeksiyon var,değerler aşağıdaki gibi.Çocuk doktorumuz 4gün amikozit iğne kullanın sonra 6gün suprax verin dedi.İğnelerden hemen sonra sünnet olabilirmişik.
Sünnet yaptıracağımız doktoru araştırıp,ona sorup iğnelere başlamayı düşünüyorduk.
Bu gün bir üroloğa gittik.Test sonuçlarına baktı ve idrar kültürü almanın çok zor olduğunu,bizim nasıl aldığımızı sordu,sadece ıslak bir pamukla silip idrar torbasını koyduk.Bu çıkan kültür sonuçlarının %85inin yanlış olduğunu,asıl mesaneden alınan idrarın kesin sonucu verdiğini söyledi,ancak böyle bir uygulamayı da bu bebeğe yapmıyacağını söyledi.Herhangibir sıkınıtı var mı?ateşi var mı dedi...bizim o tarz bir sıkıntımız olmadı,sadece önceden kullandığımız antibiyotiklerden sonra uzun süreli ishalimiz oldu.Ayrıca amikozit iğneyi yaptırmayın dedi,suprax verebilirmişik,ama ben onu da vermek istemiyorum,sizin tavsiyeniz nedir?
Kafam karmakarışık,son doktora göre şikayetimiz olmadığı için bir problem yok..
Her söylediği ile bana güven verdi ürolog doktoru ancak anesteziyle sünnet yapıcak olmasına karşın narkoz testi yapıyormusunuz dediğimde öyle bir test yok demesi bana ilginç geldi.Ayrıca sünnet olup olmaması durumu değiştirmycek,yine aynı sonuçları alırsınız dedi.
Lütfen kusura bakmayın çok uzun yazıp zamanınızı aldım ama gerçekten bir çıkmazdayım,ben en doğru idrar kültürü testini nasıl alırım yada gerek var mı?Enfeksiyonlardan tamamen nasıl kurtuluruz?(evde iki kedimiz var onlardan bulaşabilir mi?)
Son olarak çocuk doktorumuz kan değerllerimize göre 1 ay daha günde 10ar damla ferrum
ve günde 1ölçek polivit e devam edin dedi.Sizin öneriniz nedir?Meyve ile çok aramız yok,ancak hazır meyve püreleri tüketiyor.
Çok teşekkür ederim.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Düzenleyen Sblkln - 26 Kas 2013 Saat 23:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 02:10
Ilk gittiginiz ve idrar tahlillerini yaptiran doktor:
   Tam anasinin gozu bir SAHTEKAR... BUNU YUZUNE KARSI SOYLEYIN, BELKI UTANIR.
1- Erkek cocuklarinda Idrar yolu enfeksiyonu(IYE) olmaz. Iki istisnasi vardir.Ya; kirli sonda ile mikrop bulasmis olacak, yada: cocuk Sepsis gecirecek, kandaki mikrop, kan yolu ile bobrekleri kirletecek..
Bunun haricinde, erkekler kizlar gibi IYE olmazlar!
Bu doktor ya cok aptal, yada anasinin gozu bir sahtekar..
2- Zaten idrar tahliliniz tertemiz. Sizin oglunuz, HICBIR ZAMAN bir IYE gecirmemis, sadece iyi kaziklanmissiniz...Eger, bu doktor elinizdeki tahlilleri istese, sakin asillari vermeyin, Fotokopi cektirin, onlari gosterin. Bir hastamin sikayet edecegini anlayinca, tahlilleri istemis ve imha etmisti, sikayet edemedik..
3- IYE diyebilmek icin; Koloni sayiminin 100 000 den fazla olmasi gerekir. O aptal Laboratuvarcida bu ceteye dahil.. Ona da, hurmetlerimi bildirin, o salakca yorum, koloni sayimi 100 000 den fazla oldugunda yapilir, eksik oldugunde degil!! Cocukmu kandiriyor!. Ben Cocuk ihtisasindan ayri, birde Mikrobiyoloji ihtisasi yaptim, bana maval okumasin...
4- WBC:11.4 olmasida, antibiyotik gerektiren bir durum olmadigini gosterir. Bu yasta ust sinir: 17 dir.. Ogrensinde gelsin.
5-HGB:11.8g/dL de yasina uygun degerdir, uyanik burada da, eriskin normal degerini (13.5-16.5g/dL) kullanmis.

SONUC: Cocugunuzda, ta basindan beri HICBIR hastalik veya tedavi gerektiren bir durum yoktu. Verilen ve tavsiye edilen hicbir ilaci ve vitamini, kullanmayin. . GECMIS OLSUN, IYI KAZIK YEMISSINIZ...
Bu sahtekarlara benim anlattiklarimi anlatin, goreceksiniz, agizlarini acip tek laf edemeyecekler.. Inanmiyorlarsa, acip bir kitaba baksinlar..
Maalesef bu SAHTEKARIKLAR, SARLATANLIKLAR artik normal addedilir hale gelmis durumda. Isin kotu tarafi bunlara bir; DUR!! CUS!! Diyen bir makam da yok.

Urolog demissiniz, SAHTEKARLIKTA, DOLANDIRICILIKTA, oburkunden kalir yani yok. Al birini, vur otekine...
Dediklerinin hepsi; tezgah. Sakin hic bir dedigine inanmayin, hicbir dedigini yapmayin...

Sanki erkek cocuklarinda IYE olamayacagini bilmez gibi, birde kendi cikarina tezgah aciyor...
Basit bir "Idrar tahlilini", "Kan sayimini" bile degerlendirmekten aciz bu aptallardan uzak durun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Kas 2013 Saat 02:18
Yukarı Dön
Sblkln Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 23:58
Kadir Bey,cevabınız için çok çok teşekkür ederim.
Söyledikleriniz çok acı,geç de olsa sayenizde bu doktorlarla artık işim olmaz,ama bundan haberi olmayan diğer hastalara,çocuklara gerçekten yazık...
Sabah cevabınızı okuduktan sonra ilk doktorumuza gitmeye karar verdim.
O doktorumuz oğlumu küvezden beri tedavi eden kişi.
Sizin söylediklerinize çok yakın şeyler söyledi,hiçbir ilaç almıycaz.
Benim içimin rahat etmesi için o hastanede de idrar verdik.
Doktorumuz da mevcut tahlillere göre bu mikrobun idrar yollarında değil,sünnet derisinin içinde bir üreme olabileceğini söyledi.Yeni tahlillerin kültür sonucu cuma akşamı çıkıcak.

Ayrıca benzer bir sorun yaşayan aileler varsa idrar alınırken şuna dikkat etsinler,bu gün doktorumuz sünnet derisinin içini iyice dezenfekte edip aldı idrarı,şimdiye kadar hiçbiri buna dikkat etmemişti.

Hocam,tekrar yürekten teşekkür ederim,tekrar tekrar yanlış yapmaktan kurtulduk sayenizde.
Keşke daha ilk başta size ulaşabilseydim.
Sevgiler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118691
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 00:56
Erkek cocuklarinda; IYE OLMAZ... Bu sebeple, idrar vermek icin filan ugrasmaniza da gerek yok...
Sunnet derisinin altini temizlemeyede gerek yoktur, idrar alirken sunnet derisini geriye cekersiniz, olur biter..
Yani bizim Turk doktorlar, israrla "Erkeklerde IYE olmayacagini" bilmeme hususunda inat ediyorlar..
ERKEKLERDE IYE OLMAZ.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.