Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
goncagulk
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120
|
Konu: zoratanın Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 17:00 |
Hocam merhaba, yegenım 14 yasında bır kız cocugu 10 yasından berı ergenlık sıvılcelerı var yuzunde. su anda yuzunde delıkler kızarıklar mevcut oldukca kotu durumda. 4 yıldır kullanmadıgı ılac krem kalmadı. 2n son doktoru zoratanın adlı ılacı onermıs. Yan etkısı cok olan bır ılac oldugundan bahsetmıs. Bu ılacla ılgılı sızın fıkrınız nedır? kız cocugu yuzunu kafasına cok takıyor. Yorumunuz bızım ıcın onemlı.
|
Goncagul
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117511
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 19:33 |
Bu ilac: Accutane adli ilacin aynisidir ve TERATOJENIK yani kanser yapici etkisi cok fazladir... Bu ilaca hic gerek yoktur,
Bu tip Acne'lerde en iyi ilac, eskinin: Tetrasiklinleridir. tetrasiklinler, ciltteki "yag hucrelerinin" yag uretmelerini azaltir ve Acne'yi tedavi eder.Doktorlar, maalesef bu ilac cok; " Ucuz" oldugunden sevmezler ve aleyhinde konusurlar, siz o sarlatanlara bakmayin, onlarin butun derdi obur pahali ilaci satip "komisyon" almaktir.
Tetrasiklin kullanin, hemen 2-3 gunde sonuc almaya baslarsiniz...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Ara 2013 Saat 19:33
|
 |
kıvanç
Kıdemli Üye
Puanlar: 870
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 20:57 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Bu ilac: Accutane adli ilacin aynisidir ve TERATOJENIK yani kanser yapici etkisi cok fazladir... Bu ilaca hic gerek yoktur,
Bu tip Acne'lerde en iyi ilac, eskinin: Tetrasiklinleridir. tetrasiklinler, ciltteki "yag hucrelerinin" yag uretmelerini azaltir ve Acne'yi tedavi eder.Doktorlar, maalesef bu ilac cok; " Ucuz" oldugunden sevmezler ve aleyhinde konusurlar, siz o sarlatanlara bakmayin, onlarin butun derdi obur pahali ilaci satip "komisyon" almaktir.
Tetrasiklin kullanin, hemen 2-3 gunde sonuc almaya baslarsiniz... |
: merhabalar hocam , kizimdada ayni sorun var.henuz delikler olusmadi ama giderek sirtina da yayiliyor.yas 12yi 4ay sonra tamamlayacak. tetr
asiklini bizde kullanabilirmiyiz?. dozaji nedir? ayriyetten kasiklarda cikan sivilcelere( tiociline)kullaniyoruz geciyor ,yazilarinizdan okuduklarima gore kullandim . sevgi ve saygilarla cok tesekkur ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 21:58 |
Acne olan herkez kullanabilir. 1 veya2 x250mg yeterli olur. Cocuklardaki dozu: 50mg/kg/gun dur... Bunu 2- veya 3 doza bolun..
SAKIN; 10 YASINDAN KUCUKLERDE VE HAMILELERDE KULLANMAYIN...
SAKIN, Tetrasiklin ile Zoratanin'i beraber kullanmayin...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2013 Saat 04:16
|
 |
Kepikepi
Üye
Puanlar: 18
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 23:08 |
Doktor bey bende de acne rosacea var. Aynı zamanda da seboreik dermatit.
Cildim zımpara gibi kupkuruyken, saç derim kabuk kabuk kalkarken dahi sivilce ataklarım oluyor. Artık burun ve çevresi kılcal damar hasarları sebebi ile kıpkırmızı.
Çok kez tetrasiklin kullandım. Hatta en son kez 4 kutu ile anca geçti ama az kalsın yemek borum delinecekti ki lansor ile beraber kullanmama rağmen. Size sorum
1- tetrasiklinin kullanma süresi max kaç gün olabilir
2- bu acne rosacea ve seboreik dermatit illetlerinin tedavisi var mıdır
3- kılcal damar çatlaklarını lazer ile yaktırmanın bir zararı olur mu
4- senelerdir beni hep yağsız nemlendiricilere yönlendirdiler doğru mudur? Tüm vücut derim aşırı kuru.
5- acne rosacea gözlerimi de etkiliyor. Gözlerimde de aşırı kuruluk var. Bir de lens kullanıyorum daha beter oluyor. Lasic eye surg. Olabilir miyim sizce yoksa bir zararı olur mu?
Çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Ara 2013 Saat 04:03 |
Sizde; cildiniz zaten kuru oldugundan; Tetrasiklin hic iyi gelmez.. Belki; "kombinasyon" tedavisinde, olabilir.
Size; "Benzoly Peroxide jel" ve Azelaic Asit (%20krem) daha iyi gelebilir. Ticari isimlerini bilmiyorum..
Yagli krem ve nemlendiricileri, kucuk bir alanda deneyip, sonucuna bakin...
Lasic icin, Dunya Goz hastanesi ile bir gorusun. Ben bu hususu bilmiyorum..
|
 |
goncagulk
Üye
Puanlar: 120
|
Gönderim Zamanı: 02 Ara 2013 Saat 21:18 |
Hocam, yeğenim daha önce 1 hafta 100 mg. tet..d.x adlı ilacı kullanmış bu ilacın etken maddesi de tetrasiklin mi? Acaba miktar mı yetersiz kaldı. 250 mg. tetrasiklin alıp sabah akşam kullansın mı yine de?
|
Goncagul
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Ara 2013 Saat 23:21 |
Gunde tek doz 100mg aldi ise, hicbir ise yaramaz. 2x250mg kullansin.
10 yasindan kucuk ise, hicbir dozda kullanamaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2013 Saat 23:22
|
 |