Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Sema Coruh
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: Krup Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 14:59 |
Hocam merhaba. KRUP ile ilgili degerli bilgilerinize ihtiyacim var; malumunuz bir tek size güvenebliyoruz. Nedir bu krup ve ilaç kullanmak gerekir mi? Ventolin surup ve Zaditen Damla verdi doktorumuz. Oglum 1,5 yasinda, 11 kg agirliginda. 9 yil once ablasinda da karsilasmistik krupla, hastanede soguk buhar vermislerdi. (Ablasi Öykü belki hatirlarsiniz; "pastam benim" diye severdiniz:)) Cevabinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler.
|
Sema
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 22:40 |
Krup'un iki amili vardir:
1- Hemofilus Influenza Tip-B bakterisi: 5'li karma asilar icindeki, ActHIB asisi sayesinde artik hic gorulmuyor.
2- Bazi virusler: Bu viruslerde, ses tellerine yerlesip, odem yaparak nefes borusunu daraltirlar. TAMAMI virutik sebeplerle oldugundan, bazi cahil doktorlarin verdikleri antibiyotikler, hicbir ise yaramadiklari gibi, yararli bakterileri de oldurduklerinden zararli olurlar.
Tedavi olarak: tek doz, yarim ampul Decort ignesinin yapilmasi yeterlidir. Bu hastalik; ilk 3 gece sikintili bir devrenin arkasindan, siradan bir Grip halini alir. Iste bu kritik 3 geceyi gecirmek icin, 24 saat etkili olan; Dexamethasone tipi kortizon kullanilmasi gereklidir. Prednol veya Prednisolon tipi kortizonlar, faydasizdir.
Prednisone( ve prednizolone)'un: Izafi Tuz (Na)tutucu tesiri:%80
Dexamethasone'nin: Izafi Tuz(Na) tutucu tesiri: %0 dir. Bu sebeple, Decort kullaniminda, Prednol kullaniminin "yan etkileri" olmaz...
TIP FAKULTELERINDE ARTIK BU BILGILER ANLATILMADIGI ICIN, yukarda verdigim bilgileri degil bilen, anlayabilecek doktor bulmaniz artik cok zordur..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Ara 2013 Saat 22:47
|
 |
Sema Coruh
Üye
Puanlar: 3
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 02:36 |
Hocam çok teşekkür ederim, ilgilendiğiniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için. Biz bu o zorlu geçen 3 gecenin ilkini geçirdik. Sonraki gün doktorumuzun yönlendirmesi doğrultusunda, çocuk rahatlasın diye, sabah ve akşam olmak üzere 2 defa mecburen Ventolin Şurup ve Zaditen damlayı kullandık. Odasının ısısını düşürdük. İkinci geceyi çok rahat geçirdi. Şuruba ve damlaya devam edelim mi, yoksa bahsettiğiniz iğneyi mi yaptıralım bu durumda bilemedim:(( Cevabınızı bekliyorum, çok teşekkürler.
|
Sema
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 02:59 |
Bu saatten sonra, yaptirmaniza degmez. SAKIN Ventolin suruba devam etmeyin, carpintilari baslar. Zaditen zaten, NE ALAKA!! Bu doktorlarin hicbir seyden haberleri yok, cok yazik...Verilen hicbir ilaci kullanmayin.
TEK IYI GELEN: Soguk havadir. Cok sikistiginda, sarip sarmalayin, balkona veya pencere onune cikarin, hemen rahatlar.
|
 |