Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
melekduygu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 124
|
Konu: ateş+öksürük+ağız kokusu Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 22:16 |
Kadir hocam merhaba,
3.5 yaşındaki kızımın iki gündür belirli aralıklarla ateşi çıkıyor, 39 u henüz geçmedik. Sizden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda ateş düşürücü veya her hangi bir ilaç vermedim fakat dünden beri kesik kesik ama sık sık öksürmeye başladı, iştahı pek yok ve bir defa yediklerini çıkardı. <fakat ağzında kötü koku var bu nedenle sormak istiyorum, ilaç kullanmam gerekir mi? Kan sayımı yaptımalı mıyım? doktoru doğduğundan beri bademciklerinin büyük olduğunu söylemişti, hala da öyle söylüyor. İlaç vermiyorum ama diğer taraftan yanlış birşey yapmaktan da çok korkuyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Saygılarımla
|
 |
melekduygu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2013 Saat 22:25 |
Hocam ayrıca, öksürüğü için limonlu bal veriyorum, biraz etkili oluyor, illiadin damla ve cold mix de kullanıyorum fakat ağız kokusu beni endişelendiriyor, bir de zaman zaman karnım ağrıyor diyor. Tekrar teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117226
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 02:04 |
1- Agizda kotu koku ve dilde "kalin bir pas" olmasi, antibiyotik gerektiren bir durum oldugunu dosterir.AMA sart degil,hele sabahtan beri atesi yok, ve genel durumu iyi ise, hic gerek yok.
2-Bademcikler, bu yastaki her cocukta, BUYUKTUR..Niyet baska!!!
3- Oksurukten korkmayin, oksuruge sebep olan mikroplardan korkun. O sarlatan doktorlarin laflarina kanip, oksurugu kestiginiz anda; hastalik rahatlikla Akcigerlere inecektir. Oksuruk, vucudun savunma mekanizmasidir. Bazi doktorlarin, hala 19. Asir tibbi uygulamasi ; "Tamamen duygusaldir"..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2013 Saat 02:05
|
 |
melekduygu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 06:21 |
3.gecemizi geciriyoruz su an ve yine atesi bir cikip bir iniyor. Pek uyuyamiyor gece, surekli uyaniyor, fakat 39 u gecmiyor. Ates dusurucu yine de vermeyeyim degil mi hocam? Ve sanirim kan sayimi yaptirirsam iyi olacak. Cok tesekkur ediyorum ilginiz icin.
|
 |
EBRARIM51
Üye
Puanlar: 15
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 11:28 |
Hocam benim kızımda 11 aylık 7.5 kilo 2 gündür sebebi belli olmayan ateş var. gece 38.1 di tereddüt edip ateş düşürücü verdim. sonra ateşi düşdü ama sabah gene ateşi vardı ne yapmam lazım.
|
EBRARIM HAYATIM BENİM
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117226
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 19:15 |
Ates oldugunda; (cocuk veya eriskin farketmez) agiza bakin... Kalin bir pas tabakasi varsa, agizinda da(eskiden olmayan) pis bir koku varsa, antibiyotik gerektiren bir durum olabilir.
Agiz kokusu yok, dilI pes-pembe ise, GRIP BASLAMIS DEMEKTIR.
|
 |
melekduygu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 10:21 |
Hocam merhaba tekrardan,
Kizimin dun gece ve gunduz atesi yoktu ama bugun sabah itibarı ile yine biraz atesi var. Bu durum normal mi sizce, ates dustukten ve cocuk normale dondukten sonra 1 gun arayla yeniden atesinin cikmasi? Yardimci olabilirseniz çok sevinirim, tekrar tesekkurler.
|
 |
EBRARIM51
Üye
Puanlar: 15
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 12:01 |
Hocam dün kızımı ateşi düşmeyince ve ağzında koku ve bembeyaz bir tabaka vardı doktora götürdük. doktor boğazına bakınca bademcik enfeksiyonu olduğunu söyledi ve agumentin+dolven ateş düşürücü verdi antibiyotiği 1 hafta kullanmamı ve ateş düşürücüyüde ateşi olduğunda ver dedi sizden fikir almak istedim ilaçlar konusunda yarıdmıcı olursanız sevinirim.
|
EBRARIM HAYATIM BENİM
|
 |