Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
burak7
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
|
Konu: böbrek Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 12:42 |
kadir bey bu ara çok sık size danıştım ama izninizle yine danışmam gereken bir konu var.
ablam ve eniştem işitme engelliler. 9 ay önce sağlıklı bebekleri oldu. işitmede sorunu yok çok şükür. ablam 1998 yılında tek böbreğini kaybetti. tek böbreğiyle hayatına devam ediyor. enişteminde 10 ay önce böbrekleri iflas etti. şuan evde sabah akşam diyaliz alıyor, malulen emekli oldu bu yüzden. annem çok endişeli acaba bebektede ilerde böbrek sorunu olurmu? riski nedir? annem bebeği doktora götrürüp böbreklerine baktırmak istiyor ama ben size danışmadan böyle bir kontrolü yaptırmak istemedim.
durumumuz bu, bebeğin böbreklerini kontrol ettirelim mi? bebeğimiz ilerde anne ve babası gibi böbrek sorunu yaşar mı?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118539
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2013 Saat 19:35 |
Oncelikle; Anne-Babada ne cins "Bobrek rahatsizligi" var, onu bilmem lazim. mutlak ellerinde, bir rapor-teshis vardir...
"Branchio-otorenal Sendrom" olabilir. Bu hastalikta; EYA1 geni bozuktur.
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 16:08 |
hocam bana annemin söylediği, eniştemin raporunda kronik böbrek yetmezliği yazıyormuş.
ablamın çok geçtiği için üzerinden rapor yok elimizde annemin söylediği, (kötü bir anlatım olacak kusura bakmayın) doğuştan bir böbreğinde tıkanıklık varmış. hatta lokal anezteziyle açmaya uğraşılmış ama olmamış ve bu yüzden alınmış böbreği. annem böbreğin giriş çıkışında tıkanıklık vardı doktor bey böyle yazarsan anlar diyor:((
kusura bakmayın bu kötü anlatım için:(( buna göre ne yazabilirsiniz bilemiyorum
|
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 16:25 |
hocam yazdığınız hastalığı bira araştırdım işitme kaybıyla ilgisi var, belirtmek istiyorum. ablam menenjit geçirmiş bebekken ve o yüzden işitme duyusunu kaybetmiş, ailemizde veya sülalemizde başka işitme engelli yok. eniştemin ise doğuştanmış engelli, kız kardeşide doğuştan işitme engelli.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 20:44 |
"O" hastalik icin, dogustan olmasi SART...Hastalik, sadece baba tarafinda var demektir.
Bizim, Urologlar, bu tip her bobrek hastasina; "kronik böbrek yetmezliği " tanisini koyarlar.Ben onlarin ipi ile kuyuya inmem... Acaba bu hastaligi hic duymuslarmidir??? Bilselerdi, Gen arastirmasi yaparlardi..
Bu darlik; idrar yollarindami, yoksa damarlardami imis?? Renal arterde olsa, asiri yuksek tansiyonu olurdu..
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 09:48 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
"O" hastalik icin, dogustan olmasi SART...Hastalik, sadece baba tarafinda var demektir.
Bizim, Urologlar, bu tip her bobrek hastasina; "kronik böbrek yetmezliği " tanisini koyarlar.Ben onlarin ipi ile kuyuya inmem... Acaba bu hastaligi hic duymuslarmidir??? Bilselerdi, Gen arastirmasi yaparlardi..
Bu darlik; idrar yollarindami, yoksa damarlardami imis?? Renal arterde olsa, asiri yuksek tansiyonu olurdu.. |
darlık böbreğindeymiş!!!
enişteminse dediğiniz gibi sürekli yüksek tansiyonu var hatta tansiyon ilacına başlayacakmış:((
bebek için ne yapalım hocam? şimdiden bir kontrol ettirelimmi? çok üzgünüz
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 18:36 |
Kurcalamayin. 9 aylik bir cocukta; Tansiyonu nasil olcecekler... Bende, 1 gunluk bebek icin bile Tansiyon aleti vardi da, boyle bir aleti olan doktor, nerde???
Zaten bunlar, hep ileri yaslarda cikan hastaliklar.
|
 |
burak7
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2013 Saat 09:40 |
peki hocam çok teşekkürler
|
|
 |