Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hepatit b aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhepatit b aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Konu: hepatit b aşısı
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 05:28
sayın hocam,bundan tam 15 gün önce sezeryanla dogum yaptım.dün saglık ocagında kontrolümüzde aşı kartında dogumda vurulan hepatit b aşısının işaretlenmedigini söyleyince dogum yaptıgım hastaneyi arayıp;cocugumun aşı olup olmadıgını sorduk.hastane bize aşının vuruldugunu ancak aşı kartına yazmayı unuttuklarını bildirdi.acıkcası hastanenin yaptıgı acıklama bizi tatmin etmedi.
cocugumza aşının vurulup vurulmadıgını nasıl anlarız?
eger vurulmadıysa 1 ay sonraki aşı onu korurmu?bu durumda ne yapmalıyız?saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 06:24
Hepatit-B asisi; toplamda; 3 adet yapilan bir asidir... 2 degil.
Asinin yapilip, yapilmadigini anlayabilmek icin, bebekten kan alip, antikor bakilmasi gerekir, buda hem masrafli, hem bebek icin hirpalayicidir. Madem supheniz var, madem bu hastanelere guvenmiyorsunuz(yerden-goge kadar haklisiniz),sirf baslarina is acilmasin diye "yalan soylemis" olma ihtimalleri bile var..
Siz: 1 ay sonraki asiyi;"1. Hepatit-B asisi" diye kabul edin, 1 ay sonra, "2. asiyi" ve 6 ay sonra; "3. asiyi" yaptirin. En kolay ve bebek icin en az hirpalayici yontem budur. Eger;asi hakikaten yapildi ise, fazla asinin bebege bir zarari yok, alt tarafi ilave bir asi icin odeme yapmis olursunuz, o kadar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Ara 2013 Saat 06:26
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:07
sayın hocam cevabınız ve ilginiz için cok tesekkur ederım.
kan alıp baktırmak istedigimizden degıl ama hocam sızden baska güvenebilecegim baska bır doktor olmadıgı için sormak istedim.antikor herhangi bir hastanede yapılabilirmi?
birde dogum yaptıgım zamandan beri ,maalesef dogum yaptıgım hastanede bır takım sorunlar yasadım.
buda beni psikolojık olarak cok etkiledi.ilk günlerde güzel bir şekilde gelen sütüm maalesef azalmaya hatta birkac damla gelmeye basladı.sütümün kesilmesinden korkuyorum.
sütün kesilmemesi için ne yapmam gerekir?
bebegimi süt cok az gelmesıne ragmen emzirmeye devam ediyorum.Cry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 23:55
Kan aldirmaniz ve cocugun canini yakmaniz ve arkasindan bagisikligi yoksa, tekrar asi icin cocugun bir daha canini yakmaniz, benim tasvip edebilecegim bir uygulama degil. Cok aklinizda kalacaksa, fazladan bir asi daha yaptirirsiniz olur biter..
Sut icin, moralinizi duzgun tutun, sik emzirin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 09:19
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Kan aldirmaniz ve cocugun canini yakmaniz ve arkasindan bagisikligi yoksa, tekrar asi icin cocugun bir daha canini yakmaniz, benim tasvip edebilecegim bir uygulama degil. Cok aklinizda kalacaksa, fazladan bir asi daha yaptirirsiniz olur biter..
Sut icin, moralinizi duzgun tutun, sik emzirin.
sayın hocam bebegimiz yenidogan sarılıgı oldugu için pazartesi günü doktorumuz bizi kontrole cagırdı.büyük ihtimal kanda biluribun degerine tekrar bakılacak.
pazartesi günü kanda biluribin degerine bakılırken, bu asının antikor testinide istesek olurmu?Embarrassed
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 18:57
Bu saatten sonra, ne "Bilirubin kontrolu" Allahaskina, birakin su SAHTEKARLARI...
Antikor testine de gerek yok, cocuk zaten bosubosuna hirpalandi.. Alt tarafi bir tane HepatitB asisini fazladan yaptirirsiniz olur biter. Zaten o kargasada, kesin yapilmamistir..
OZELDEN YAZDIKLARIMI da, buraya alabilirmisiniz. Ibreti-alem icin, herkez okusunda ogrensin yapilan rezaletleri..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 19:08
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Bu saatten sonra, ne "Bilirubin kontrolu" Allahaskina, birakin su SAHTEKARLARI...
Antikor testine de gerek yok, cocuk zaten bosubosuna hirpalandi.. Alt tarafi bir tane HepatitB asisini fazladan yaptirirsiniz olur biter. Zaten o kargasada, kesin yapilmamistir..
OZELDEN YAZDIKLARIMI da, buraya alabilirmisiniz. Ibreti-alem icin, herkez okusunda ogrensin yapilan rezaletleri..
sayın hocam size yazdıklarımı aynen buraya kopyalıyorum..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2013 Saat 19:09
Önceki Mesaj --Gönderen : Dr.KadirTugcuGönderen : 19 Ara 2013 Saat 18:28Sizin, hatalar zinciri,daha ilk bastan basliyor. Size verilen anestezinin; "Epidural anestezi" olmasi gerekirdi. Bu anestezinin ustunlugu, omur icine yerlestirilen ufak sonda ile iltiyac oldukca anestezik maddenin verilebilmesi imkanidir. Halbuki, Spinal anestezide, 1 kere ilkac verilir, ilacin etki sureci icinde, dogurdun, dogurdun.. Yoksa, damardan anestezi verirler. Bu anestezik maddede, kan yolu ile giderek, anne karnindaki bebegin, solunumunu durdurur... Ondan sonrasi zaten, rezaletin daniskasi... Beceriksiz hastanenin, hic gerekmedigi hale yaptigi mudahaleler, ve hicbir seyi olmayan, saglam bir bebegi, hasta bir bebek hakline getirme islemleridir.. Yediginiz kaziklar bunlar... O hastanenin doktorlari SALAK olduklarindan; 0-3 gunler arasindaki bebeklerde: WBC: 9.0-35.0 oldugunu bilmezler.. Cocugunuz hicbir zaman mikrop kapmadi.. Yapilan tedavilerin tumu bosuna idi.. Ama, burasi TURKIYE!!! Kimi, kime sikayet edeceksinizki!! Benim bu anlattiklarimi bile anlamaktan ACIZ kimselerle, neyi tartisacaksiniz... HepatitB asisinin yapildigindan supheli iseniz, fazla kurcalamayin, bir doz fazladan yaptirin, bebek daha fazla hirpalanmasin... Pes dogrusu!!!! -- Önceki Mesaj -- Gönderen : biricigim Gönderen : 19 Ara 2013 at 15:01 sayın hocam bundan tam 15 gün önce ikinci bebegimi sezeryanla genel+spinal aneztezi ile dogurdum.bebegim dogduktan 6 saat sonra inlemeye baslayınca dogum yaptıgımız hastanenin cocuk doktorunu acil olarak cagırdılar.bebegimi hemen yenidogan yogun bakım ünitesine aldılar.
sabah cocuk doktoru bize solunumunda sıkıntı oldugunu bunun için oksijen verdiklerini,akciger grafisi celtıklerını,akcigerlerinde özellikle sag akcigerde leke oldugunu,bagırsaktan mideye kacak oldugunu bu yuzden burnundan midesine boru taktıklarını,midede safra oldugunu,burnundan mideye takılan boruyla  mideyi rahatlattıklarını söyledı.

bebegim burnundan midesine salınan hortumla tam 3 gün yogun bakımda durdu,agızdan beslenmedi onun yerıne serumla damardan beslendı.bu arada wbc si 29 du.enfeksiyon kaptıgını söyledıler.antibiyotik tedavisinede baslandı.damar yolundan antibiyotik verildi.

3.gunun sonunda bebegimi beslemeye basladılar.

5 cc yle anne sütü verdiler.eger kusarsa tekrardan beslemeyı kesceklerını belirttiler.cok şükür ki bebegim kusmadı ve benim sütümü aldı.sonrasında bebegimi kendı odamıza getirtiler.bu 3 günlük dönemden sonra maalesef sarılık olduk.ve bu seferde fototerapiye basladılar.16 biluribin degeriyle bizi baska hastaneye sevk etmeye calıstıklarında ,bizi taburcu etttiklerinde biz baska bır hekim bulup ordan ayrıldık.gittigimiz diger hastanede doktorumuz bize bebegimizin saglıklı oldugunu sadece sarılık için tedavi görmesi gerektıgını söyledı.

baska bır hastanede fototerapi tedavisi gördükten sonra suan evimizdeyiz.eve gelınce saglık ocagına kontrole gıttıgımızde ise hebatip b asısının kaydının yapılmadıgını ögrendık.

size forumdakı mesaj kısmından yazmak istemedim .kusura bakmayın cok uzun oldu ama basımızdan gecen bu 10 gunluk hastane serüveninde oglum 2 kez akciger filmi,bir kez batın filmi cekıldı.Cry3 gün ac kaldı burnundan midesine boruyla durdu.

acaba bu yapılanların  bebegime bir zararı olmusmudur?

bebegimde bir hasar bırakmısmıdır?

cok korkuyorum ve sizden baska kimseye guvenemedıgım ıcın size sormak istedim.

saygılar..CryCry

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2013 Saat 00:27
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.