Önceki Mesaj --
Gönderen : Dr.KadirTugcu
Gönderen : 19 Ara 2013 Saat 18:28Sizin, hatalar zinciri,daha ilk bastan basliyor. Size verilen anestezinin; "Epidural anestezi" olmasi gerekirdi. Bu anestezinin ustunlugu, omur icine yerlestirilen ufak sonda ile iltiyac oldukca anestezik maddenin verilebilmesi imkanidir. Halbuki, Spinal anestezide, 1 kere ilkac verilir, ilacin etki sureci icinde, dogurdun, dogurdun.. Yoksa, damardan anestezi verirler. Bu anestezik maddede, kan yolu ile giderek, anne karnindaki bebegin, solunumunu durdurur... Ondan sonrasi zaten, rezaletin daniskasi... Beceriksiz hastanenin, hic gerekmedigi hale yaptigi mudahaleler, ve hicbir seyi olmayan, saglam bir bebegi, hasta bir bebek hakline getirme islemleridir.. Yediginiz kaziklar bunlar... O hastanenin doktorlari SALAK olduklarindan; 0-3 gunler arasindaki bebeklerde: WBC: 9.0-35.0 oldugunu bilmezler.. Cocugunuz hicbir zaman mikrop kapmadi.. Yapilan tedavilerin tumu bosuna idi.. Ama, burasi TURKIYE!!! Kimi, kime sikayet edeceksinizki!! Benim bu anlattiklarimi bile anlamaktan ACIZ kimselerle, neyi tartisacaksiniz... HepatitB asisinin yapildigindan supheli iseniz, fazla kurcalamayin, bir doz fazladan yaptirin, bebek daha fazla hirpalanmasin... Pes dogrusu!!!! -- Önceki Mesaj --
Gönderen : biricigim
Gönderen : 19 Ara 2013 at 15:01 sayın hocam bundan tam 15 gün önce ikinci bebegimi sezeryanla genel+spinal aneztezi ile dogurdum.bebegim dogduktan 6 saat sonra inlemeye baslayınca dogum yaptıgımız hastanenin cocuk doktorunu acil olarak cagırdılar.bebegimi hemen yenidogan yogun bakım ünitesine aldılar.
sabah cocuk doktoru bize solunumunda sıkıntı oldugunu bunun için oksijen verdiklerini,akciger grafisi celtıklerını,akcigerlerinde özellikle sag akcigerde leke oldugunu,bagırsaktan mideye kacak oldugunu bu yuzden burnundan midesine boru taktıklarını,midede safra oldugunu,burnundan mideye takılan boruyla mideyi rahatlattıklarını söyledı.
bebegim burnundan midesine salınan hortumla tam 3 gün yogun bakımda durdu,agızdan beslenmedi onun yerıne serumla damardan beslendı.bu arada wbc si 29 du.enfeksiyon kaptıgını söyledıler.antibiyotik tedavisinede baslandı.damar yolundan antibiyotik verildi.
3.gunun sonunda bebegimi beslemeye basladılar.
5 cc yle anne sütü verdiler.eger kusarsa tekrardan beslemeyı kesceklerını belirttiler.cok şükür ki bebegim kusmadı ve benim sütümü aldı.sonrasında bebegimi kendı odamıza getirtiler.bu 3 günlük dönemden sonra maalesef sarılık olduk.ve bu seferde fototerapiye basladılar.16 biluribin degeriyle bizi baska hastaneye sevk etmeye calıstıklarında ,bizi taburcu etttiklerinde biz baska bır hekim bulup ordan ayrıldık.gittigimiz diger hastanede doktorumuz bize bebegimizin saglıklı oldugunu sadece sarılık için tedavi görmesi gerektıgını söyledı.
baska bır hastanede fototerapi tedavisi gördükten sonra suan evimizdeyiz.eve gelınce saglık ocagına kontrole gıttıgımızde ise hebatip b asısının kaydının yapılmadıgını ögrendık.
size forumdakı mesaj kısmından yazmak istemedim .kusura bakmayın cok uzun oldu ama basımızdan gecen bu 10 gunluk hastane serüveninde oglum 2 kez akciger filmi,bir kez batın filmi cekıldı.

3 gün ac kaldı burnundan midesine boruyla durdu.
acaba bu yapılanların bebegime bir zararı olmusmudur?
bebegimde bir hasar bırakmısmıdır?
cok korkuyorum ve sizden baska kimseye guvenemedıgım ıcın size sormak istedim.
saygılar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2013 Saat 00:27