Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
aysebilgi
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
|
Konu: yiyecekler ve gdo Gönderim Zamanı: 20 Ara 2013 Saat 21:45 |
hocam merhaba. ben size bu sefer biraz genel bir soru sormak istiyorum. taktir edersinizki bu gdo, hormon.. vb bir çok kelime hayatımızın her alanına girmiş durumda. yumurta alıcaz bin tilki kafamızda. sebze meyve alıcaz, kabugundaki zehirden içindeki hormona bir sürü soru işareti. yurdumun mercimeğinin pirincinin bile içeriğiyle oynandığı söyleniyor. çok pimpirikli bir anne olmasamda savunmasız minicik bebeğimi kendi ellerimle mahvediyormuşum gibi geliyor. sonuçta onun bedeni şu an bana emanet. mama içeriğindeki soya lesitini denen şeye takılmış durumda. ne yapıcağımı şaşırdım eminim bir çok annede benimle aynı durumda. organik diye satılan herşey ateş pahası. sizin bu konudaki fikriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyiz? sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:22 |
Soylenen yalanlarin hicbirine kanmayin..
Hele; GDO larla ilgili yalanlar, son gunlerde iyice aciga cikmis durumdadir.. Sizleri; GDO yalanlari ile aldatan, sahtekar Prof. larin da foyalari aciga cikmistir..
Bu sahtekarlarin hep "Referans" olarak gosterdigi iki muellifin de sahtekarliklari ortaya cikmistir.
1- Iskocy dan, Rowett Enstitusu "Bitki Biyokimyacisi" Arpad Pusztai nin calismalarinda, normal patatesleri degil, baska bir arastirma icin hazirlanmis, "zehirli patatesleri" kullandigi gosterilmistir.
2- Fransa'da, Normandiyadaki; 'University of Caen Lower Normandy" den, arastirmaci, Gilles-Eric Seralini ise, deneylerinde, ozellikle kanser olmaya meyilli deney farelerini kullandigi gosterilmistir..
Buradaki; Anti-GDO davranislari tamemen politik olup, hicbir sekilde ilmi bir yonleri yoktur.
Bakalim bu aptal Prof.lar simdi neler diyecekler... Beni tenkid etmek, arkamdan konusmak, o kadar kolay degildir.. Benim herseyden, her konusulandan haberim var...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2013 Saat 00:23
|
 |
esra_kocabiyik
Katılımcı Üye
Puanlar: 468
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:32 |
nasıl yani hocam, yani gdo'lu ürünler var ve bunlar sağlığa zararlı diyip bizi korkutuyorlar ve bakın bunlar gdo suz ürün diyip normalin iki katı paraya bize kakalıyorlar öyle mi?
|
 |
aysebilgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:53 |
peki hocam bu nerdeyse her şeyde bulunan soya lesitini furyası nedir? şöyle korkunç böyle korkunç deniyor neredeyse tüm mamalarda hatta çocuk sütlerinde bile var. bide hani meyve sebzeye baktığımızda örneğin mandalina, bir sepet neredeyse aynı boy aynı renk özel yapım gibi , organik diye yanındaki sepet yamuk yumuk ağaçlarda gördüğümüz gibi. benim kafamı en çok karıştıran bu.
|
 |
aysebilgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:57 |
birde tavuk meselesi. hani 20 günde büyütülüp kesiliyormuş:( inanın 2 yıldır yemiyorum, bebeğimde yiyemiyor. 50 yıllıl mahalle kasabımız bile köylerden doğal tavuk bulmanın imkansızlığını söylüyor, saymıyor:(
|
 |
aysebilgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 00:58 |
satmıyor:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 01:19 |
EVET, AYNEN OYLE...
Kisin domates yemek istiyorsaniz, lezzetine laf etmeyeceksiniz, ilacina-hormonuna laf etmeyeceksiniz.. Tabiiki, mevsimindeki gibi lezzetli olmaz.. Kakalama isi, aynen oyle. Yiyen yiyor!!! Artik sagliklimi yiyor, kazikmi yiyor, orasi belli degil..
Tavuklarda da durum ayni. Hakiki bir "Koy tavugu" 3-4 saatte anca pismesi ile belli olur. Ona da laf ederler. Tavuklar, oyle 20 gunde filan buyumuyor..
|
 |
aysebilgi
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2013 Saat 11:15 |
soya lesitini denen madde hocam?
|
 |