Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
gul78
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
|
Konu: danışma (öksürük,burun tıkanıklığı) Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 12:33 |
Hocam ilk olarak oğlum rahatsızdı. Geçer gibi oldu şimdi yine öksürük ve burun tıkanıklığı başladı. Aynı uygulamalara devam ediyorum. Yanlız çocuğun arkasından eşim hastalandı. Fakat 15 gündür devam eden bir durumu var. ateşi hiç olmadı. kafasını eğdiği an sapsarı bir akıntı geliyordu burnundan ve alnının ortası şiş. bu arada şirket doktoruna gitmişti o da 500 mg klamaksin verdi hiçbir düzelme olmayınca ben ne kadar istemesemde antibiyotiği kullandı. birde sadece 2 kez nurofen cold aldı baş ağrısı için. ama ses kısıklığı ve bu akıntılar balgam devam ediyor. arada gıcık öksüğü ile birlikte. aynı tedavileri ona da uyguluyorum.sıcak su buharı, tuzlu su, illiadin damla ara verip takrar kullandırıyorum. ama hala duzelmeyince dün kbb ye gittik muayene sonucu sinüzit olduğunu klamid mr, biteral 500 ve otrivine damla verdi. ama ben zaten antibiyotik kullandı düzelmedi viral olabilir deyince viral olsa akıntılar şeffaf olur sapsarı iltihap var dedi susturdu beni bende ordan çıkınca eşime kan tahlili yaptırdım. sadece yüksek olan değerleri şöyle; bu arada eşim 36 yaşında; lökosit 11,7 x10³ / μl (ref değer 4,5-11), nötrofil %72 (ref değer 35-68), CRP (High sensitif) 47,21 mg/L (ref değer 0.00-3.00) size danışmadan yazılan illaçları almak istemedim. Teşhis doğrumu hocam? bir de crp neden bu kadar yüksek? çok teşekkür ederim.
Düzenleyen gul78 - 27 Ara 2013 Saat 13:26
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117112
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 19:41 |
Teshislerin ve verilen ilaclarin, TUMU YANLIS...
lökosit 11,7 x10³ / μl olmasi da, zaten, viral enfeksiyonu gosterir... 0.7 fazlalik, fazlalik sayilmaz...
Verilen hicbir ilaci kullanmayin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 21:49 |
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben wbc biraz yüksek çıkınca bir kutu antibiyotik bitirdik acaba gerçekten bakteriyeldi de ondan mı böyle çıktı diye düşündüm yani antibiyotiği kullanmasaydık daha mı yüksek çıkardı ondan emin olamadım. hala iyileşmeyince de size danışmadan edemedim. Grip tedavisine aynen devam ediyorum o halde tekrar sağolun.iyiki varsınız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117112
|
Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 04:43 |
Aynen devam. Antibiyotik gerekmiyordu..
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 10:49 |
Hocam bütün uygulamaları yapıyorum her gece sıcak su buharı (bazen buğuseptilli) tuzlu su, illiadin, bal limon. Ama eşim hala düzelmedi hatta dün akşam öksürüğü tekrar arttı. Gece hiç uyumadı durmadan öksürüyor. Sesi kısık, burun tıkanık. Baş ağrısı var. Akıntı yok sadece tuzlu su ile temizlediğinde arkasından biraz çıkıyor sapsarı. Dediğiniz gibi ilaçları almadım. sadece 2 sefer perepron verdim. Normal bir seyir mi hocam? Çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117112
|
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 18:28 |
Gripler; EN AZ; 2-3 hafta surer...
|
 |
gul78
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 02 Nis 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 315
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 08:45 |
Hocam öncelikle yeni yılınızı kutlarım. Sağlıklı, mutlu ve eğlenceli bir yıl dilerim. Herşey gönlünüzce olsun. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Hocam eşimin öksürüğü çok şiddetlendi ve bu sabah 40 derece ateşi var. Her yerinin ağrıdığını söylüyor. yüzü bembeyaz. İş yeri revirine gitmiş novalgin iğne ve iespor 1000 mg iğne vurmuşlar. şimdi de serum takacaklarmış. doktor bronşların dolu, hastalığında çok uzun sürdü biraz rahatlatalım seni demiş. ayrıca 9 tane daha iğne yazmış. Çok yoğun çalışıyor Hocam hiç dinlenmedi bu arada hafta sonu çocukta ateş ve öksürük ile seyreden bir durum vardı acaba eşim de ondan yeni bir virüs mü aldı . çünkü kendisi zaten 20 gündür hasta ama ateşi hiç olmamıştı. Akşam çocukla ikisi tam 3 saat kesintisiz öksürdüler. akşam bende sıtmalandım. bugünde bazen nefes alınca nefes borum yanıyor sanki öksürtüyor beni. Anlamadım hocam eşimin tedavisi de doğru mu onu da bilemedim. Dün akşam ağladım artık hocam sinirlerim bozuldu hepimiz hastayız.
Düzenleyen gul78 - 31 Ara 2013 Saat 16:20
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117112
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 18:22 |
O igneler-serumlar; HEPSI SHOW.... Bari igneleri yaptirmayin... O ignelerin,3 kurusluk faydalari olmayacak.. Adi herif, resmen show yapiyor... Bu seneki Grip; eriskinlerde agir seyrediyor. SAKIN ilac hele Antibiyotik, ASLA kullanmayin.. Istiraht, ve kendinizi sicak tutmak cok onemlidir. Ates dusurucu bile kullanmayin. Sarip-sarmalanin, sicak bir seyler icip, atesinizi iyice yukseltin, bir gunde duzelirsiniz..Atesi dusururseniz, istirahat etmezseniz, haftalarca surunursunuz..
|
 |