Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yeni bir test
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYeni bir test

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Konu: Yeni bir test
    Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 15:30

Kadir Bey merhabalar. Umarım sağlık ve afiyettesinizidir. Kızımın (4 yaş+2 ay 104 cm 18 kg) dili paslı ve ağzı kokuyordu, yanı sıra burnu da tıkalıydı ve öksürüyordu ve 39 a varan ateşi vardı. Doktora gittik, strep A ve influenza testi istedi. İnfluenza testini niye istediği sordum, sayenizde gözümüz açıldı bir kereJ Virüs tarama testi olduğunu söyledi, pozitif çıkarsa ne yapılacak dedim, aslında yetişkinler için virüs ilacı var ama çocuklara vermiyoruz, çok da gerekli değil yapmayalım istemezseniz demesin mi? Şaka gibi değil mi hocam.:) Şirin doktorlarımızın yeni üçkağıtlarından herkesin haberi olsun diye yazdım. Neticede yaptırmadık testi tabii ki. Strep A negatif çıktı antibiyotik yazdı yine de, ateşi düşmezse verin dedi. Ateşi düşmeye başladı  ben de bir şey vermedim. Ballı limonataya devam ediyorum öksürdükçe, ayrıca tuzlu su ve cold mix kullanıyorum. Yalnız ağız kokusu ve dilinde pas devam ediyor hocam. Bu durumda ateşi olmadığı için antibiyotik gerekmiyor değil mi mi? Çokça saygı ve sevgilerimle.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119103
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 18:56
4 yasindaki bir cocukta, zaten; Strep-A test (+) olmaz, o bile bosuna yapildi... O influenza testi kac paraya yapiliyor, onuda sordunuzmu??? Aferin, goruyorsunuz, asrimiz, "Bilgi cagi", bilen kazaniyor.. Okumaya devam..
Butun bunlari yapacagina, basit bir kan sayimi yaptirsa idi cok daha iyi fikir verirdi..
Eger; agizinda, pis bir koku ve dilinde kalin bir pas tabakais yoksa, antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 23:02
Hocam bunda da pas yok koku var ama ateş yok öksürük var.test 80 lira civarındaydı. sayenizde yaptırmadık.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119103
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 23:29
Dilde pas yok, ates yok.... Bunlardan teki bile olmasa, Strep-A testi gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.