Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurun tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: Burun tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 00:49
Hocam kısaca sorucam 2 çocuğum var biri 3.5 yaşında diğeri 9 aylık ve 4. kez grip geçirdiler küçük hepsinide abiden aldı. bu sefer ki ateşde yaptı ama antibiotiksiz geçirdik.En zor olan öksürüğü biraz biraz çözdüm ama bu grip sonu burun tıkanıklığı çözemedim. Özellikle geceleri serum fizyo damlatıp yatırıyorum ama max 2-3 saat sonra burunlar yine tıkalı ve bu döngü sabah kalkana kadar devam ediyor sabah ayaklanınca serum fizyo damlatınca burun biraz kıvamlı ama sarı yada yeşil değil akıyor ve biraz rahatlıyorlar. Bu burun tıkanıklığı ilk gripten beri hemen hiç geçmedi. Bunun için yapacağım birşey yokmu evimiz kaloriferli ıslak havlu koydum nafile coldmix 2 -3 saat sonra uçup gidiyor ne yaparsam yapıyım burun kesin tıkanıyor ve öyle beklerlerse öksürük başlıyor. Bu tıkanıklık hiç geçmeyecek mi? Üst üste grip olduğu için mi açılmıyor. Banyo yaptırınca içindeki kıvamlı alıntı boşalıyor fakat gece yine tıkanıyor. Gripten ne kadar sonra tıkanıklık geçmeye başlıyor bizim 2 hafta sürüyor en az sonra da yeni grip başlıyor. Özellikler büyüğe hasta olmadığı zamanlar avamys tarzı birşey kullansammı? Soğuk buhar makinasının faydası olur mu? Tıp fakültesine götürdüm büyüğü geniz akıntısı var dediler ee dedim sinüzit olmuş dedi bende yuhh dedim ant yazalım dediler bende ateş yok dedim onlarda saçmaldı işte. Tamam deim ilaçlara bakmadım bile. not eczacıyım kendimi geliştirmek içinde cevabını merak ediyorum Şu burun tıkanıklığı dost mu düşman mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 18:08
Bu arazlar, EN AZ; 2-3 hafta surer. Hele kis aylarinda, ve bilhassa, soguk havaya cikmak zorunda olanlarda; 1-2 ay surer..
VIRUSLER; cogalabilmek icin, insan hucreleri icine girerler ve oradaki, "protein ureten fabrikayi" ele gecirerek, zorla "virus proteini" imal ettirirler. Yeterli sayida yavru virus imal edildiginde, hucre parcalanir ve yavru virusler, baska hucreleri istila etmek icin, etrafa yayilirlar. Bir muddet sonrada, vucudun bagisiklik hucreleri, icinde virus bulunan hucreleri tesbit etmeye, ve onlari; "Fagosite" ederek parcalamaya baslarlar.
Iste bu iki turlu hucre yikimi, dokularda harabiyete sebep olduklarindan, dokularda odem olusur, agrilar olur... Bu odemde, burun tikanmasina sebep olur. Sicak hava( veya buhar) doku tamiratini hizlandirdigindan iyi gelir. SOGUK BUHAR , asla iyi gelmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.