Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit ve antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit ve antibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
findigim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit ve antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2014 Saat 21:18
merhaba hocam, ingilterede yaşıyoruz.
oğlum 1 yaşında, dün öğleden sonra ateşlenmeye başladı, geceden beri huysuz ağlıyor ve anne sütü harici hiç birşey yemek istemiyor. Dilinin üzeri beyaz. Bu arada BENDE de dünden beri boğaz acısı öksürük ve ses kısıklığı var. bademciklerim beyaz peynirimsi şeylerle dolmuş. (ama bu bana arada olur, küçükken bademciklerim sık sık şişerdi)

NEYSE dün gece oğlumun ateşi 40.5 i bulunca calpol ve nurofeni donuşumlu olarak vermeye başladım. ancak ateşi 38.3 ün altına düşmedi. bugün de 38.3-39.8 devam etti. ben de düşmeyen ateşin sebebi ne olabilir diye doktora götürdüm.

Doktor kulaklarına baktı, göğsünü dinledi, boğazına bakınca beyazlıklar ve kızarıklıklar olduğunu çok kötü olduğunu söyledi tonsilit deyip antibiyotik verdi.

phenoxymethylpenicillin 125 mg/5ml
günde 4 defa 5 gün boyunca vermemi söyledi. bir de boğaz spreyi verdi.difflam spray ihtivası: benzydamine hydrochloride bunu da 3 saatte bir sık dedi.

antibiyotiksiz olmaz mı dedim, olmaz dedi.
test falan da yapılmıyor zaten burada. ŞİMDİ SİZE sormak istiyorum bu antibiyotiği bu ölçülerle vermeli miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117415
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 18:04
Verilen ilac, bir cins; Penisilindir.. Ust dozu olmadigindan zararli olmaz,DA! Gereklimi idi, kan tahlili olmadan soylemek zor... Sizdeki tablo ve oglunuzdaki yuksek ates; Antibiyotiklik bir durumdan ziyade: " Infectious mononucleosis"e benziyor. Viral bir hastalik olup, tedavisi yoktur, antibiyotik verilmesine ragmen 1 hafta ates yapar...ATESI dusmezse, bu hastalik var demektir, o doktora selamlarimi iletirsiniz.. Bu hastalik ile ilgili diger yazilari da okuyun.
( Enfeksiyoz mononukleoz) diye bakin.
Yukarı Dön
findigim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 18:21
Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. oglanin fena haline dayanamayip baska bir dra daha goturdum, ayni seyleri soyleyip amoxicillin verdi gunde 3 kez, 2 dr da ayni seyi soyleyince mecburen 2. antibiyotigi vrrdim. verdikten kisa bir sure sonra atesi dustu biraz sabah yine 38.4lerdeydi 2. Dozdan sonra tamamen dustu.36.-36.5 suan. Aglamasi ve istahsizligi devam ediyor ama atesi yok. Devam etmeli miyim antibiyotige bu durumda? Atesi dustugune gore dogru teshis diyebilir miyiz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117415
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 19:50
Bir daha atesi olmazsa, teshis dogru, antibiyotige devam edin demektir.. Ates cikarsa, teshis yanlis, Grip geciriyor demektir, Antibiyotigi kesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.