Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kakasını yapamıyor :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkakasını yapamıyor :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Matmazel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: kakasını yapamıyor :(
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 10:05
Merhaba Hocam. 
Benim kızım 3 kasım 2013 doğumlu. 77 günlük oldu. 10 gün önceki sağlık ocağı kontrolünde kıyafetleriyle birlikte tarttılar 5325 kg çıktı boyu da 62 cm.
--kilosu normal mi?
anne sütüm çok yetersiz geldiğinde ve kızım emmediği için 2 aydan sonra mama da vermeye başladım. son zamanlarda 90 ml vermeye başlamıştım ki yeşil kakayı görünce sizin fazla besleniyor uyarınız üzerine bunu 60 ml e düşürdüm. fakat hala yeşil kaka :( 
50 günlükten beri kaka yapma sorunu yaşıyoruz, geçici olağan bir süreç diye düşündüm ama bugün oldu hala kendi kendine HİÇ kaka yapmadı. 3-4 gün bekledikten sonra çok ağlayıp kasıldığında kulak çöpü-zeytinyagıyla uyararak ben yaptırıyorum. yeşil-cıvık ve epey bir çok kaka yapıyor.
--bu uyarma işlemi onda alışkanlık yapar mı diye endişeleniyorum. kendi çabasıyla kaka yapamıcak diye korkuyorum :( bu ne kadar daha devam edebilir?
-- Siz önermiyorsunuz diye gaz ilaçlarımızın hiç birini kullanmıyoruz. her beslenmeden sonra ve daha sonrasında da aralıklarla sizin gösterdiğiniz gibi hep gazını çıkarıyorum,sürekli gezdiriyorum. ama yine de gaz sorunu yaşıyoruz. ayrıca az da olsa sürekli emzirmeye çalışıyorum. emerken de normalde de sürekli alttan gaz çıkarıyor ve karnından sesler geliyor.
-- üşütmüş olabilir mi? yani ondan mı kaynaklı acaba yeşil kaka ve yellenme?
büyüklerimiz sürekli üşütmüş bu çocuk diye başımın etini yiyor :(((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 18:37
1- 4cm boy fazlasi var(yanlis olculmus olabilir, bunlarin olcumlerine pek itibar etmeyin)..
2- 3.5kg dogdu ise; 5.3kg olmasi normal. Elbiseleri ile tartacaklarsa, HIC TARTMASINLAR, daha iyi...
3- Yesil kaka, sanci yapmiyorsa, fazla vermenizin bir mahsuru yok. Uyrmak, hicbir sey yapmaz.
4- Usutme diye bir hastalik yoktur, eski doktor uydurmasidir... Buyukler bir halt bilselerdi, Turkiye, bebek-cocuk olumlerinde dunya sampiyonlari arasinda olmazdi... Hala butun Avrupa ulkeleri arasinda sonuncuyuz, harp geciren, Sirbistan, Arnavutluk bile bizden iyi.
Yukarı Dön
Matmazel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 19:32
Kizim 3 kg dogdu hocam. Ama zaten oyle sisko bir bebek degil, kibarcik bir sey. Boyuda zaten herkes biraz uzun oldugunu soyluyor ama belkide bir kac cm yanlis olcmus olabilir.
--Bu kendi kendine kaka yapamama olayi ne zamana kadar devam eder? O zaman ben sancilandiginda uyarmaya devam edeyim:/
-- hocam bir de keci sütü olayina ne diyorsunuz? Yani mama yerine keci sutu ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2014 Saat 22:56
Kilosu, super.. 3.5kg doganlara yetismis.
Bu aylarda; sadece anne sutu alan bebekler; 4-7 gunde bir kaka yaparlar... Yeni dogan ozellikleri ile ilgili "Alt Forum" yazilarimi okuyun... SADECE, ikinip-ikinip kaka yapamadiginda uyarin..
Keci suru palavralarina cok kanmayin. Sadece; inek sutu allerjisi olanlara kaci sutu tavsiye ediyoruz.. Inek sutune gore, bir ustunlugu yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.