Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bambambam
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
|
Konu: uyutmayan öksürük :( Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 17:33 |
Kadir bey merhaba belki size binlerce kez sorulan bir sorudur ama inanin okadar endiseliyim ki ne yapacagimi bilemiyorum. Kizim 15 aylik ptesi gunu durmadan terlemeye ertesi uc gun ise ara ara 38 derece civari ateslenmeye basladi bu sirada ara ara oksutme ve burun akintisi vardi ama keyfi Yerinde oyun oynuyor beni emiyor ve yemegini yiyordu. Dun atesi hic cikmadi ama istahi kapandi öksürüğü artti ama kuru bir oksuruk. Gece uyuyamadi surekli uykusundan oksurerek uyandi. Burnunu serum fizyolojik ile surekli aciyorum ama gene tikaniyor.. ayaklarinin altina vicks surdum fayda etmedi bal icirmek istedim almadi pekmez zyagi denedim gene almadi zorlayinca cok agladi ve kustu. Doktorunu aradım peditus ver dedi tabi ki vermedim kravel ver dedi onu mecbur verdim ki biraz uyuyabilsin diyr ama malesef bi kac saat sonta durum gene ayni.. oksurmeye basliyor isin kotusu beni bile emmek istrmiyor. Sizce sorun akut larenjit mi ne yapmami tavsiye edersiniz. Simdiden cok tesekkur ederim!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119082
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 22:41 |
Yastigini yukseltin, yatmadan once Serum Fiz ile burnunu temizleyin, yastigina;2 damla ColdMix damlatin.Limonlu bal verin.
Vicks ayaga surulmez, eski yazilari okuyun.
|
 |
bambambam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 23:45 |
Yakasina coldmix damlattim daha cok oksurdu sanki acaba coldmix alerji yaparmi? Burnu durmadan akiyor bu iyilesme habercisi mi ve sizce kac gun sonra normale doner ben cogu zaman yalniz bakiyorum bebegime esim is yuzunden pek yanimizda olamiyor bu sebepten cok endiseleniyorum:(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2014 Saat 23:53 |
Oksuruk sizin dusmaninz degil.. Bir geregi varki cocuk oksuruyor... Zaten bu uc-kagitci doktorlarin yaptigi en guzel "goz boyama" uc-kagidi; oksurugu kesmek.. Hem bu sayede, gozunuzde, basarili doktor oluyorlar, hemde, 5-7gun sonra olanlarla baglanti kuramiyor ve bu doktorlarin aglarina dusuyorsunuz..
Birakin oksursun, birakin2-3 geceniz uykusuz geciversin... Sonunda gene rahat edecek olan sizsiniz..
|
 |
bambambam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 00:07 |
Degerli zamaninizdan ayirip cevapladiginiz icin cok teşekkür ederim. Allah size guc kuvvet sabir versin ve basimizdan eksik etmesin insallah.. Sayenizde yanlis bildigim bir cok seyin dogrusunu ogrendim ve uyguladim tekrardan sağolun.
|
 |
bambambam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 13:53 |
Kadir bey size bir sorum daha var kendimle alakali bu sefer hastalik kizimdan bana gecti benim kullanabileceğim bir ilac var mo emzirme donemindeyim ve cok agir geciriyorum malesrf ki yoksa bende coldmix bal limon adacayi ile devam mi etmeliyim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 20:00 |
Evet, aynen devam edin. Butun cay ve Ihlamurlarda iyi gelen; "Kaynar suyun" sicakligidir.. Bu sebeple, ille de su veya bu cay olacak diye bir sey yok... Keyfiniz ve kahyasi hangisini isterse, o cayi icin, kimsenin sacma-sapan onerilerine de kulak asmayin...
Ilaveten; burun tikanikliginiz olursa; Serum fiz 10'ar damla damlatin, kulak agrisi olursa hemen; Iliadin sprey,gunde2x1 (3gun)kullanin.
Bol istirahat edin, ve SAKIN atesinizi dusurmeyin. Siki bir ates yukselmesi ve terleme, hastaligi 1 gunde bitirir..
SAKIN: ilac kullanmayin.
|
 |
bambambam
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 20:23 |
Tamam hocam. Dediklerinizi uygulayacagim. Inanin sizin tavsiyelerinizi verdiğiniz bilgileri okudukca ne kendimi ne kizimi dr götürmek istemiyorum cunku bosu bosuna para ve vakit kaybi geliyor birde birsuru test ilac vs vs hasta olmayan insani hasta ederler. Insallah sayenizde kendime ve cocuguma en dogal yollardan faydali olacagim. Sevgi ve saygılarımla!
|
 |