Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
elfkrm
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
|
Konu: ateş Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 10:41 |
Merhaba Kadir Bey;5 yaşındaki oğlum dün gece ateşlendi.yediklerini kustu ve sabaha kadarda ateşliydi.uykuda hep sayıkladı.sabahta ateşi devam ediyordu.ve 10 dk ara ile sadece dolu dolu sadece su kustu.iştahı yok.arada karnım ağrıyor diyor keyfi fena değil.ateş yoğun olarak yüzünde bacakları kolları falan aslında normal.ilaç olarak hiç birşey vermedim geceden beri,düşürmeye çalışmadım.öksürük çok nadir,burun akıntısı vs yok.benim tahminim grip vs...den ziyade midesini üşütmüş,yediği birşey dokunmuş olabilir yönünde.ama bilemiyorum.değişik birşeyde yemedi aslında ama...ateşin özellikle yüzde ve birazda göğüste olmasına anlam veremedim.yarım bardak süt ve 2-3 çubuk kraker yedi.ne yapmam lazım?sizce ne olmuş olabilir?açken ballı limon verilebilirmi?cold mix zaten kullanıyorum.tşk ederim.
|
 |
elfkrm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 15:06 |
Size sabah yazmıştım şuan saat 15:00.biraz çorba içti tekrar çıkardı.1-2 saat ateşi düşmüştü.son 1 saattir ateş yine başladı.nedense özellikle sol yanak ve sol kulak kıpkırmızı ve yanıyor.göğsüde yanıyor.bacaklar normal. eller,ayaklar soğuk.38,5-39 larda ateş.keyfi gittikçe kaçıyor.ağzı kokmuyor,dilinde pas yok,öksürük,burun akıntısı,ishal yok. hiç bir ilaç vermedim hiç birşey yapmıyorum düşürmek için.rota virüsü olabilir mi?(gerçi aşısını olmuştu) ishal başlar diyordum ama başlamadı hatta öğlen normal bir şekilde kaka yaptı.ne olabilir sizce? ne yapmalıyım teşekkürler...
19:00 itibariyle şunu farkettim ateş sabahtan beri bir yükseliyor bir geçiyor.2-3 saat çok ateşliyse-1-2 saat ateşsiz.şuan ateş yükselmeye yine başladı 1-2 saattir iyiydi.hala birşey yemedi.sabahtan beri aralıksız karnım ağrıyor diyor.1 kaşık yemek verdim onuda çıkardı. :( çok sık tuvalete gidiyor.ve her seferinde çişini yapıyor.birşey yemediği içmediği halde bu kadar sık nasıl tuvalete çıkıyor onuda anlamadım.
Düzenleyen elfkrm - 25 Oca 2014 Saat 19:33
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117504
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 20:11 |
1- Mide "usumesi" diye bir sey yoktur... Usumekle HICBIR hastalik olmaz... Usume tabirini kullanan CAHILLER'e bakmayin, onlarin hicbir seyden haberleri yoktur...Hem; "usutmusum" derler, hem Antibiyotik alirlar... Ezberci bir millet oldugumuzdan, "Dusunme" genleri korelmis durumdadirlar.. Halbuki; " Dusunmenin sagliga bir zarari yoktur"...
Bir tek; hasta bir kimse, HASTA IKEN, soguga maruz kalirsa, hastaliginin derecesi artar..
2- Rotavrus ishallerinde; KUSMA on plandadir... Ishal ve kusma beraber olur. Diger ishalli hastaliklarda; once kusma olur, kusma gecer ishal baslar.
3- Ya yediklerinden bir mikroip kapti, yada Domuz gribi geciriyor. Ates 1 gunden fazla surerse, Domuz Gribi demektir. Her iki durumda da SAKIN ilac kullanmayin.
|
 |
elfkrm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 20:15 |
Kadir Bey; yatıyor kalkıyor karnım ağrıyor diyor.yinede ilaç vermeyeyim mi? 2-ateş gece uykudan uyandırtmadan ve sayıklatmaktan başka rahatsız etmiyor.gece çok mecbur kalırsam ateş düşürücü fitil yapsam olur mu?şurup içmiyorda. 3-sıvı vermeye çalışıyorum ama karnım ağrıyor diye su bile içmiyor.ne kadar devam eder hastalık? 4-cold mix,ballimon,serum f. devammı? bu durumdada işe yarar mı?(çksürük,burun akıntısı vs.yok) 5-ayakların ateşliyken buz gibi olması neden oluyor?
Düzenleyen elfkrm - 25 Oca 2014 Saat 20:42
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2014 Saat 21:12 |
1- HAYIR... Zaten "karin agrilarinda" TESHIS konulmadan agri kesici ilac verilmez.. Ya Apandist ise, ne olacak??? Agrinin hic gecmeden devamli olmasi ve siddetini arttirmasi, Ameliyatlik bir durumu isaret eder... Eger agri; gelip-gidici ise, o zaman merak edilecek bir durum yoktur...
2- Ates ile ugrasmayin, atesin bir zarari yoktur, VAZIFESI VARDIR....Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.
3- Su onunde dursun, istedigi zaman icsin.
4- Oksuruk-nezle yoksa, ilaclara de gerek yok demektir.
5- Ates ciktiginda vucut kani luzumsuz organlardan ceker ve luzumlu organlara gonderir.. Ates ile ilgili makaleleri okuyun..
|
 |
elfkrm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 19:36 |
Merhaba Kadir Bey; bugün gün boyunca ateşi yoktu şuan tekrar çıkmaya başladı.iştahı yok. 1 kase çorba içirebildim gün boyu.birazda meyve suyu.dün tüm gün ateşliydi.ishal değil.kaka da yapmadı.dün gece hırıltılı horlamalı zor uyudu. 2-bu durum ne kadar sürecek? 3-yapmamız gereken birşey varmı özellikle iştahı için?
4-tüm gün yine dünkü gibi ara ara karnım ağrıyor diyip durdu.normal mi bu kadar çok ağrıması?
Düzenleyen elfkrm - 26 Oca 2014 Saat 19:47
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2014 Saat 21:19 |
Domuz Gribi geciriyor..Sakin Antibiyotik vermeyin. Normal Grip gibi tedavi edin, eski mailleri okuyun. 1 hafta surecek. Mumkun oldugunca; atesini dusurmeyin.
|
 |