Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun tıkanıklığı ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun tıkanıklığı ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spyros Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Konu: burun tıkanıklığı ateş
    Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 15:36
hocam bir haftadır nezle gibiydim. boğaz sürtünmesi,burun tıkanıklığı, koyu burun akıntısı ve hapşırık vardı.
kızım 7.5 aylık galiba ona da geçti. 5 -6 gündür burnu tıkalı nefes alırken zorlanıyor. son 2 gecedir burun tıkanıklığıyla nefes almakta çok zorlanıp defalarca uykudan uyanıyor. bol serum fizyolojik kullandık bu sürede.
bugün mamasını yemek istemedi ve birden ateşi yükseldi. calpol verdim. hapşırıyor fakat öksürüğü yok. ne yapmam lazım? öksürük olmadığı için ciğerlere inme ihtimali artar mı? bronşiolite çevirebilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Şub 2014 Saat 23:14
Once oksuruk olacak, siz ileclarla oksurugu baskilayacaksiniz, ancak oyle akcigerlerine iner. YADA, "RSV" enfeksiyonu gecirecek, 1-2 gun oksurukten sonra kendiliginden akcgerlere inecek. Anlatabildim herhalde.
Yukarı Dön
giena Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 09:31
Hocam Merhaba..!
Biz kendimiz bu RSV' yi nasıl tespit ederiz, ve sizin metodlarla dedavisi nasıl olmalıdır acaba..
Şimdiden Teşekurler.! İyi ki varsınız..
Yukarı Dön
spyros Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 30
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 10:20
Hocam teşekkür ederim. Bu gece neredeyse hiç uyumadı. Ateşi 39'a kadar çıktı. Şimdi de burun akıntısı başladı. Hapşırma devam ediyor. Sabah ateşi 37,7 ölçtüm. Bu durumda acaba nezle midir RSV midir? Cevaplarınız için çok sağolun.

Düzenleyen spyros - 06 Şub 2014 Saat 10:36
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2014 Saat 19:38
Respiratory Syncitial Virus; aynen diger Gripler gibi tedavi edilirler. Bazen ilaveten, Perebron verilebilir. O kadar... Virus oldugundan Antibiyotikler bir ise yaramazlar. Ozelligi; kisa surede Akcigerlere inmesidir. Testi vardir, ama ancak arastirma gayesi ile yapilmalidir. Muayenehane veya Poliklinik hastalarinda gerekmez.. Zira, tedavi degismez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.