Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızlarım ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızlarım ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 86
Mesajın Direkt Linki Konu: kızlarım ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 12:08
hocam merhaba 4,5 yaşındaki kızım 2 haftadır kreşe gidiyor ve 3 gündür halsizlik burun akıntısı ve öksürük vardı. bunlar 15 aylık kızıma da geçti. Yalnız öksürük giderek kötü oldu ve dün gece büyük kızımın ateşi 3 in altına düşmedi. Sizden öğrendiklerimle ateş düşürücü bile vermedim. Büyük öksürürken kusacak gibi oluyor her seferinde sonrasında ağlıyor. Küçüğün ateşi yükselmedi,akşam 2 sefer balgam kustu burun akıntısı da büyüğünki kadar değil ancak öksürükleri aynı. Aile hekimine götürdük. Biz büyük çocuk için gitmemize rağmen ciğerlerini dinlediğinde küçüğün ciğerlerine inmiş dedi ikisine de antibiyotik yazdı. küçüğe iğne yazacaktı ben istemedim. Hocam küçüğün hemen 2 günde ciğere inmiş midir ne yapmalıyım. Teşekkürler..
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 12:14
hocam özür dilerim 38 derce ateşin altına düşmeyen büyük kızım. Yani küçüğümün kötü öksürük dışında genel durumu daha iyi
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 15:14
hocam öğleden sonra 15 aylık kızım cıvık kaka yaptı bir kaç kez.ve öksürüğü de iyice kötüleşti.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121879
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 21:10
Resmen ATIYOR... Sakin inanmayin, oksurebilen bir cocukta, hastaligin cigerlere inmesi cok zordur..
Cigerlerine inerse; atessiz devrede nefes "alip-verme" sayisi; 40'in cok ustune cikar..
Eger cok suphede kaldi iseniz, bir kan sayimi yaptirip, WBC (Lokosit) degerine bakin. WBC:17'den fazla cikarsa, o zaman Antibiyotik baslarsiniz...
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:32
hocam çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için.. yalnız bu gün 4 gün geçmesine rağmen 15 aylık kızımın ara ara olan ateşi kötü bir öksürüğü ve yoğun burun akıntısı var. hızlı nefes alıp vermeye başladı dünden beri, özellikle emerken geceleri çok tıkanıyor. Bir de kucağımda emerken sanki sırtından elime cızırtı geliyor gibi hocam. Kan tahlili yaptırmadık ama ciğere geçmiş midir? Hiç bir ilaç vermedim sizin grip için anlattıklarınızı uyguladım. 4,5 yaşındaki kızımın sadece öksürüğü kalmıştı 2 gündür tekrar kreşe başlamıştı. Bugün idrarını yaparken acıyor diye ağladı çamaşırına hafif kan bulaşmış gibiydi yoksa iye mi? Yardımınızı bekliyorum hocam sağolun..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121879
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 00:40
1- Kucuk kiz; Grip geciriyor, iyilestikce, akinti koyulasacak, bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun. Tahlil filan gerekmiyor.
2- Ablanin, altini "sabunlu-sicak su ile yikayip, 10 dakika kadar bu su icinde oturtun, bol su icirin, gunde 1 corba kasigi kadar Cranberry yemisinden yedirin..
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2014 Saat 01:41
hocam Allah sizden razı olsun her derdimize yetişiyorsunuz. Tavsiyelerinizi uygulayacağım çok sağolun.
Yukarı Dön
semah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2014 Saat 13:12
merhaba hocam dedikleriniz doğrultusunda hareket ettik ancak 1 hafta önce eşim doktora götürdü ve doktor kan tahlili yaptı kızları. bize sonuçları göstermedi ancak bakteri varmıymış diye ısrarla sorularıma karşılık önemli bir şey değil enfeksiyon var ama ciğerlerinden sesler geliyor diye ikisine de zinnat asist ve bricanyl verdi. Ben vermedim hiçbirini sizden öğrendiklerime dayanarak ancak burun akıntıları ve büyüğün balgamlı öksürüğü gece daha yoğun olarak devam ediyo bricanyl versem mi?
birde 15 aylık kızımda kansızlık var diye ferrum verdi 10.4 müş değeri.. nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler şimdiden hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.