Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Gül
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
|
Konu: kalsiyum Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 09:40 |
Hocam Merhabalar,
Daha önce size yazdığım gibi, 2yasindaki oğlum sut ve sut urunleri tuketmiyor bir kaç aydir. Kalsiyum eksikliği olusup olusmadigini anlamak için hangi testi yaptirmam gerekiyor?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118425
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2014 Saat 18:37 |
Testlerle ugrasmayin, Bu gidalari yemediginizde, vucut kemiklerden Kalsiyum sokerek, kan seviyesini 10mg/dL seviyesinde tutmaya calisir. Bir tek, Dvitamini eksik oldugunda, seviye farklari olur. Dondurma deneyin, Peynire( bilhassa Kasar tiplerine) agirlik verin. Sutu soguk verin, suyu ilik-hamam suyu gibi verin.
|
 |
Gül
Üye
Puanlar: 129
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 07:49 |
Hocam çok teşekkür ederim. Deniyorum aylardir ancak her yöntemi denedim olmuyor.bu sekilde kalsiyum almadan vucudu ne kadar dayanir? ?Sebzelerden aldigi kalsiyum yeter mi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 22:58 |
Sebzelerden,'gunluk kalsiyum'u alabilmek icin; Inek olculerinde sebze yemesi gerekir. Hergun;2.5 kilo Lahana, veya Brokkoli yedirirseniz, olur.
|
 |
cennettekus
Katılımcı Üye
Puanlar: 338
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 23:11 |
Bende ayni dertden muzdaribim 3 kere dvid3 ampul kirdim icirdim resmini gonderdim oglumun x bacak dediniz 2 ay gecsin tekrar bakalim demistiniz fakat artik kemikleri lastik gibi oldu kit diye ses cikiyor elimi degdigimde 1 ay gecti bir dvid3 ampul daha iciriyimmi? Gittikce kotuye gidiyor asla sut peynir dondurma agzina surmuyor neler denedim dvid3 den sonraki tedavi sekli nedir nasil bir yol izlemeliyim ??
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 02:05 |
Acele etmeyin, Dvit yaninda sut ve sutlu gida almazsa, zaten Dvit bir ise yaramaz.. Sabirli olun, birsekilde sutu icirin.
|
 |
cennettekus
Katılımcı Üye
Puanlar: 338
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 11:15 |
Ben oturup aglayim o zaman 9 aylikken basladim sut icirme cabasina 2 yasina geldi hala sut icmiyor yemesi guzel oysa her ogun manti et yer ama kemikleri kikirdak gibi cok uzuluyorum caresizim yokmu baska caresi yerse danino yogurt yiyor 200 ml yapiyor toplam bide 100 mlde yogurt onuda makarnayla karistiriyorum yoksa yemez :( gunese cikarsam yazin hergun 1 saat sut icmis gibi olurmu guclenirmi kemikleri?
|
 |
serra
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 16:39 |
İki buçuk yaşındaki oğlumun kalsiyum değeri 8.1 çıktı normal değerlerden düşük gözüküyor.Her gün düzenli süt ve yoğurt tüketiyor.Hatta sürekli süt içmek istiyor,yemek yeme sorunumuz var.Endişe edilmesi gereken bir değer mi?Ne kullanmamız gerekiyor ek olarak?Kilosu 12.50 boyu 93 cm.
|
 |