Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü ve hastalıklar?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanne sütü ve hastalıklar?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aslıbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2013
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütü ve hastalıklar?
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2014 Saat 13:36
hocam merhabalar , benim kızım 9 aylık ve kızımı 8 ay emzirebildim daha uzun emzirmeyi çok istememe rağmen memeyi kendi bıraktı ve ne yaptıysak almadı :( benim merak ettiğim konu şu memeyi erken bıraktığı için etraftakiler daha çok hastalanacağını söylüyorlar özellikle 1 yaşından sonra ve ben çok üzülüyorum kendimi yetersiz hissrdiyorum neden emmeyi bıraktı diye sorgulamaktan akıl sağlığım kalmadı oysa ki çok istekliydim hala da çok özlüyorum emZirdiğim günleri :( hocam sizin cevabınız benim için tek inanılacak şey gerçekten kızım çok mu hasta olacak ? ama 6 ay sırf anne sütü verdim mamasız bu ona bağışıklık için çok mu az gelmiştir ? ne olur beni aydınlatın hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2014 Saat 20:12
Anne sutundeki bagisiklik maddedeleri; SADECE, Sindirim yolunda bagisiklik saglar.. Anne sutundeki bagisiklik maddesi; "Sekretuvar IgE" dir. Bu sIgE ler, barsak cidarina tutunarak bagisiklik saglarlar. Oyle; Gribe, Zaturreye karsi bagisiklik saglamaz.
Yukarı Dön
pozitif84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Ağu 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 14:52
Merhabalar hocam.. Bir çocuk doktoru 1-2 yaş arasında anne sütü olan bebeklerin kansere yakalanma oranlarının daha düşük olduğunu söyledi bir televizyon programında. Bunum bir doğruluk payı var mıdır acaba?
Elde etmen gecikirse sakın ümitsizlenme. "Allah'tan ümit kesmeyin." ayetini sıkça oku.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2014 Saat 21:33
Yoktur... Salliyor.
Ama anne sutunu yayginlastirmak ugruna soylenmis bir "beyaz yalan" oldugundan, mazur gorulebilir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.