Merhaba Hocam,
Bebegim 9 aylik cok kokulu ishal basladi daha sonra corba verirken ogurup fiskirircasina kustu, devam sutu verdim icti sonra muz vermeyi denedim yine ogurup kustu.İshali sari ve su gibi devam ediyor ama kati birsey vermedigim surece kusmuyor aksam yatmadan once princ muhallebi yaptim ilidiktan sonra hafif pekmez ile tatlandirdim onu yedi tekrar devam sutu verdim icti.Kusmuyor ancak ishali devam ediyor hafif mizmiz ama keyfi yerinde gibi.Doktoru biogila damla ve kusmayi onleyici fitil verdi ama kullanmadim.Suan devam sutu ve su ile sivi alimina dikkat etmeye calisiyorum.diskisinin sari ve kokulu olmasi herhangi birsey belirtisi olabilir mi doktora goturmeli miyim?
İlaclri vermeli miyim?
Bu arada arkadasimin doktoru ishalken tatli tarzi birsey verimemesini soylemis ben muhallebiye cok azda olsa pekmez ekledim bu ishali artirir mi?
|
1- Pekmez ASLA cocuk gidasi degildir ve, hizli INSULIN SALGILATMASI bakimindan, "Sofra sekerinden" daha kotu bir sekerdir..Zira, saf Glikozdur... Halbuki, sofra sekeri; Sukroz denilen bi "Di-Sakkarit" (Ikili seker) olup, yarisi; Glikoz, yarisi; Fruktozdur ve Insulin uyarisi daha yavas olur. Hele ishalli iken veya ac karnina, Pekmez'in bu zararli etkisi daha fazla gorulur..
2- SAKIN; verilen hicbir ilaci kullanmayin...
3- Ishalden sonra kusmanin devam etmesi, bunun: Rotavirus veya benzeri, "virutik" bir ishal oldugunu gosterir.. 1 hafta surecek...
4- Kusma cok olursa; Emedur100 fitil, gunde; 2xyarim kullanabilirsiniz..
5- Siz o aptal doktora bakmayin, biz '70 li yillardan beri, ishalli hastalar, "Dunya Saglik Orgutunun" tavsiyesi ile "Tuz-Seker" eriyigi iciriyoruz... Veya, yari-yariya hazirlanmis; Visne suyu-Soda veriyorum..Mumkun oldugunca, cocuklara Serum takmiyoruz... O sahtekar hastanelerin uydurduklari sacmaliklara sakin kanmayin.
Barsak cidarindaki hucrelerin damar sistemleri yoktur. Bu sebeple, hayatiyetleri icin gerekli sekeri, barsaklardan temin ederler. Eger, bu hucreler, seker bulamazlarsa, "Aclik ishalleri" baslar.. Simdi nerede bulacaksinizki, bunlari bilen bir doktoru??? Bu konularin okutuldugu; Fizyopatoloji dersi 40 seneden beri, Turkiyedeki Tip fakultelerinde okutulmuyor...
Bu dersi kaldirirlarken, bu konularin, Kliniklerde calisirlarken, Tip talebelerinin, oralarda ogreneceklerini iddia etmislerdi.. Simdi, o "Kocabas" lara sormak lazim... Bu mu ogrettiginiz, Fizyopatoloji???
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Mar 2014 Saat 03:18
|