Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezen_s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 16:01
Kadir Hocam, merhaba
4 ay,4 günlük kızım 3 gün önce ateşlendi.ateş dışında öksürük,burun akıntısı,geniz akıntısı vs. hiç bir gözle görülür bulgu yok. ( ateşlenmeden bir gün önce 1,5 saat dışarda kaldık,havanın değişken olduğu bir gündü,bebeğimizi üşüttüğümüzü zannediyorum)
ateşi ilk gün 37.5 a, ikinci gün 38.3 e kadar yükseldi.Dün doktora götürdüğümüzde ÜSYE olduğunu,farinkste kızarıklık olduğunu antibiyotik kullanmamız gerektiğini söyledi. croxilex susp 1/2 ölçek* 2 , calpol 1/2*2,dolven 1/2*2 reçeteledi. croxilexi 1 hafta düzenli kullanmamız tembihlendi. 
Bu viral bir enfexionsa antibiyotik kullanımı ne ölçüde doğru olur? gereksizse kullanımı antibiyotik bütün barsak florasını mahvetmez mi? dün ilk ölçekten kakası sonra yeşil bol sulu idi. ishal de eklendi tabloya.. Hocam ilaçlar konusunda çok kararsızım.. yardımınızı bekliyorum.. saygılar
(forumda oldukça yeniyim,çocuguma da tek başıma baktıgım için bu duruma benzer durumlarla ilgili çok fazla konuya göz atamadım,zaman bulamadım,cevaplarsanız çok minnettar olurum)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119390
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2014 Saat 19:18
Turkiye de, butun doktorlar, her atesli hastaya Antibiyotik verirler, onlara kulak asmayin... Usutmekle; atesli hastalik olmaz, mikroplarla olur..
Verilen butun ilaclari kesin...
Antibiyotigi; SADECE: Agizinda pis bir koku ve dil uzerinde, kalin bir pas tabakasi oldugunda kullanin...
USYE filan, basindan beri yoktu, zaten ishal OLACAKTI...
SAKIN; Ishal icin, ilac-Antibiyotik kullanmayin, bol sivi verin, yeterli olur...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Mar 2014 Saat 19:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.