Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iştahsızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumiştahsızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezen_s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sezen_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: iştahsızlık
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 15:38
Merhaba Kadir Bey;
Kızım 6 Kasım 2013 doğumlu(şu an 4 ay 12 günlük) 
doğum kilosu 3720gr, boy50cm, baş çevresi 34cm, fontanel 3*3
9 aralık 2013 4900gr, boy 52cm, baş çevresi 38cm ,fontanel 2*2
10 ocak 2014 5800 gr ,boy 55cm ,baş çevresi39,5cm ,fontanel 2*1
13 şubat 2014 6800 gr,boy 61cm, baş çevresi 40.5cm, fontanel 2*1
17 mart 2014 7200 gr,boy 63cm,baş çevresi 42cm, fontanel 2*1

size birden fazla sorum olacak;
1-kızım son ay oldukça iştahsızdı,ateşlendi(size danışmıştım)ishal oldu..ayakta gezerek emmenin dışında memeyle tam bir savaş halinde..4-5 saatten önce acıkmıyor..emerken de çoğu kez uyuyakalıyor.(sadece anne sütü veriyorum) yukarıdaki fiziki ölçümleri göz önüne alındığında her ay ortalama 1 kg alan bebek bu ay sadece 400gr aldı, sizce yanlış giden birşeyler mi var? bu ay oldukça fazla gaz çıkarıyor,sanırsınız büyük insan.. kakasının rengi altın sarısı fakat çoğu kez mukuslu.. unutmadan bu ay eller,battaniyeler, herşey ağızda... dişlenmeye yakınız sanırım,elle palpe ettiğimde kretlerinde herhangi bir sertlik yok ama kaşınmasından oldukça büyük keyif alıyor...

2-fontanelin erken kapanması gibi bir durum(olabileceği söylendi) söz konusu olabilir mi? monovit d3 veriyorum günde 3 damla,devam etmeli miyim? 

3-bu ay kontrolümüzde ferro sanol günde 9 damla verilmesi tembihlendi.. siz demir damlaları ile ilgili ne düşünüyorsunuz? kullanmalı mıyız?

cevaplarsanız minnettar olurum,bilgileriniz,görüşleriniz benim için çok değerli.. size danışmadan hareket etmek istemiyorum.. kolay gelsin,iyi günler

Düzenleyen sezen_s - 18 Mar 2014 Saat 15:56
Sezens
Yukarı Dön
sezen_s Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sezen_s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 15:47
utanarak eklemem gerekiyor,sigara kullanan bir anneyim.. günde 3-4  tane sigara içiyorum.. balkonda(bebeği direkt dumana maruz bırakmadım hiç bir zaman,ellerimi ağzımı yüzümü yıkıyorum sigara içtikten sonra-tabii ne kadar temizleniyor orası tartışılır) bırakmayı denedim çok stres oluyorum,yalnız bebek büyütürken alışkanlıklardan tamamen vazgeçmek daha büyük stres doğuruyor( tabii bu benim bahanem ama... ama...) ilk zamanlar 1-2 içerken son aylarda bu sayı 3-4 e çıktı.. bebeğimdeki iştahsızlık ve kilodaki artışın azalmasına ve fazlaca gaz çıkarmasına(bir makalede okumuştum sigaranın bebekte bağırsak problemlerine neden olabileceğini,gaz yapabileceğini) bu bir sebep olabilir mi?

şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen sezen_s - 18 Mar 2014 Saat 22:38
Sezens
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2014 Saat 22:51
1- 800gram agirlik, 1.5cm boy ve 1.7cm kafa buyuklugu var...
2- Hangi geri zekali; "Bingildagin" erken kapanmasi ihtimalinden bahsetti ise, sakin inanmayin, aptalin teki... Kafa capi;1.7cm buyuk olan bir bebegin, bingildaginin HIC ONEMI yoktur... Bir dahada, bingildagina HIC BAKMAYIN... Bakan salak olursada, dikkate almayin.
3- SAKIN ha.... Ilk 1 sene icinde, ASLA demir ilaci gerekmez. 4 aylik bir bebekte; HGB alt siniri: 10g/dL dir... Eriskin referans degerleri kullanip sahtekarlik yapanlardan uzak durun.
4- MADEM, sigarayi birakmak, anne sutunun kesilmesine sebep olabilecek, devam edin.... Sigarali anne sutu, butun mamalardan daha ustundur...Mama yiyecegine, sigara icen annenin sutunu icsin, daha makbuldur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.