|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Baharcan16
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baharcan16
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: hepatit bağışıklığıGönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 16:52 |
|
Merhaba Hocam;
Daha önce size yazmıştım.4.5 yaşındaki kızım 5 ay önce toksic hepatit geçirmişti.Sebebi ise bulunamamıştı.5 aydır hiçbir ilaç kullanmadık.Çok şükür toksic hepatitin 1.ayında ve bu ay yaptırdığımız tahlillerde karaciğer fonksiyonları normal çıkıyor.Ama doktoru ne olursa olsun 1 ölçek dahi calpol verme ateşi olursa pedifen ver dedi bu doğrumu?Bir diğer sorum bu hastalık esnasında yapılan testlerde hepatit b bağışıklığı anti hbs sanırım 10 dan düşük 4 çıkmıştı.Son tahlillerinde bu değer 3.84 e düşmüş.Yeniden hepatit b aşısı yaptırmalımıyız.Eğer cevabınız evet ise tek doz hatırlatma dozumu yoksa 3 doz yenidenmi yaptırmalıyız?Ve sizce bu aşı karaciğeri için riskli değilmi yani 1 ölçek calpol veremezken bu aşıyı yaptırmamız doğrumu? Diğer bir sorum sizi yoruyorum affedin..Kızımın yaklaşık 2 gündür sesinde kalınlaşma ve geniz akıntısı vardı bugün su gibi burun akıntısı başladı.Grip için önerdiklerinizi uyguluyorum.Ateş hiç olmadı ..Bu durumda şehirdışına çıkmasında bir sakınca varmı?Hastalık dahada şiddetlenirmi? Şimdiden teşekkür ederim.. |
|
![]() |
|
Baharcan16
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baharcan16
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 16:59 |
|
Hocam birde tantumun karaciğere bir zararı olurmu kullanabilirmiyiz..?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 23:32 |
|
Son 3-5 seneden beri olan; "Toksik Hepatit" vak'alarinin TAMAMI; Aferin, Peditus ve Calpol'u beraber yazan SALAK doktorlarin hastalaridir... Zira: Aferin:160mg, Peditus:120mg ve Calpol:120mg "Parasetamol" ihtiva ederler... TURK doktorlari bu 3 ilacinda, ayni etken maddeye sahip olduklarini bilmezler... Bu sebeple, daha coooook, "Toksik Hepatit" ler gorulecek...
Turkiyede doktorlar; Hepatit-B asisinin, "DNA asisi" oldugunu ve nasil yapilmasi gerektigini de bilmezler ve bu kafa ile de asla ogrenemiyecekler.. BU ASI: Mutlaka, kucuk adeleye(Omuz adelesi gibi) ve adele icine yapilmasi sart olan bir asidir. Senelerden beri soyluyorum.. Bu asi ASLA; kalca veya bacaktan YAPILMAZ...Ama dinleyen kim!! Asi ile Toksik hepatit'in bir baglantisi yok, asiyi tekrar olmasinda buyuk fayda vardir... Tabii, duzgun sekilde, omuz adelesinden yapilmasi sarti ile. Gerekiyorsa, Tantum Verde sprey kullanabilir. Gunluk dozu asmamak sarti ile Calpol kullanilabilir... O aptal once, Parasetamol ihtiva eden diger ilaclari ogrensin. Son saydigimda, bu sekilde; tam 64 ilac vardi, Turkiye de satilan. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Mar 2014 Saat 23:34 |
|
![]() |
|
Baharcan16
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Baharcan16
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28 Mar 2014 Saat 17:19 |
|
Hocam yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.Ancak ben sizi hep takip ettiğim için hiçbir zaman peditus v.b ilaçlarla birlikte calpol v.b ilaçlar vermedim.Toksic hepatitin sebebi maalesef bilinmiyor.Cevabınız içimi rahatlattı zira karaciğerine dokunmayacak diye bu yaşta novalgin şurup vermek hiç içime sinmiyordu vermedimde..Hocam bu hepatit aşısını yeniden 3 dozmu vurdurmalıyım yoksa tek doz yeterlimi sizce..? Birde hocam gribi için doktora götürdüm lenfleri çok ciddi şişmiş antibiyotik verelim dedi boğaz kültürü istedi boğaz kültürünü yaptırdım.SWAP ve boğaz kültürü negatif çıktı.Antibiyotik vermedim.Zaten gribi son safhasında sanırım çünkü burun akıntısı koyulaştı.Kafamı kurcalayan diğer bir sorunum ise özellikle sabahları sümkürdüğünde kanlı sarı sıvı geliyor gün içinde 1-2 kere daha burnunu temizlerken kan görüyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2014 Saat 00:04 |
|
SAKIN ha.... Atesi olmayan bir cocuga, lenf bezleri buyuk diye Antibiyotik verilmez... Ayricda, Viral hastaliklarda, Lenf bezlerini buyutur.. Bu doktor, bu kadarmi aptal??
Burnunu sumkurtmeden evvel, su cektirip, oyle sumkurtun. Kuru sumukleri sumkurturseniz, jilet gibi keserler.. Hepatit-B asilari bastan; 3 tane yapilacak ve benim anlattigim sekilde omuz adelesi ICINE yapilacak... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Mar 2014 Saat 00:05 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|