Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 soru(uyuz)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 soru(uyuz)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aycaaydin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycaaydin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 soru(uyuz)
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 00:16

Hocam merhaba, öncelikle size saygı ve sevgilerimi iletmek istiyorum bizleri aydınlattığınız ve tuzaklara düşmemizi önlediğiniz için minnettarım.

Hocam 29 aylık bir oğlum var. 14 kilo ve 96 cm.

1)      Bacaklarında, fotoğraflardaki gibi kuru, kaşıntılı pütürlükler var. Bazen kan çıkarana kadar kaşıyor. Her iki ayak bileğinin üzerinde genişçe birer bölüm var. Üst bacağında ise tane tane küçük kuru benekler var. Fotoğraflar çok net değil ama umarım size fikir verebilmiştir. Bunlar egzama mıdır? Ne yapmalıyım, özellikle kaşıntı için? Beslenmesi ile bir ilgisi var mıdır?

2)      Dün, gün içinde 15-20 kez hapşurdu ve burnunu çok fazla kaşıdı, akşamı ise boğazı hırıltılı bir şekilde gümbür gümbür öksürerek uyandı. Ben hapşırmasından grip olacağını anlayıp hemen coldmix damlatmaya başladım. Gece yatmadan önce yıkadım serum fizyolojik, coldmix devam ettim. Sabah uyandığında hiçbir şeyi yoktu!! Sadece kuru kuru köh köh cılız bir öksürük, oda bir kez öksürdü. Şimdi öksürükte kalmadı. Ben ağır bir gribe hazırlanmışken bir günde bu şekilde geçmesi beni çok şaşırttı. Bu mümkün müdür hocam. Bir günde ateş olmadığı halde geçebilir mi? Yoksa o geceki öksürük ve hapşırıklar başka bir şeye mi delaletti. Kafam karıştı ve size danışmak istedim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim sağlıklı günler dilerim sevgiler…

Düzenleyen Gamze - 01 Nis 2014 Saat 00:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2014 Saat 19:32
1- Resimde de gorulecegi gibi, yaralardaki; "Sillon" tabir edilen, "noktavi kanamalar" UYUZ icin ozeldir. Boyundan asagi, butun vucudunu; Kwell veya benzeri bir sampuan veya krem ile kaplayin. Banyo veya Kremden evvel, giyecegi temiz camasirlari, carsaf, nevresim, yastik kilifi gibi esyalari sicak suda yikayip, kizgin utude utuleyip, hazirlayin. Islemden sonra uzerinden cikanlari ve yatak takimlarinida ayni sekilde yikayip, utuleyin...
2- Bazi hafif Gripler, ilac verilmediginde ve ates dusurulmediginde, kisa surede iyilesirler. Onumuzdeki 3-5 gun onemlidir, vucut direnci duser veya soguga maruz kalirsa, hastalik geri gelebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.