Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5. ay sonrası(gelişim,pişik)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5. ay sonrası(gelişim,pişik)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5. ay sonrası(gelişim,pişik)
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 21:45
Hocam merhabalar,

Bir süredir yazmadım size tatilde olacağınızı söylediğiniz için. Hatırlamayacağınızı tahmin ederek kısa olarak yazayım önce,

Size ilk yazdığımda kızım 3 aylıktı..Sadece anne sütüyle besleniyor.2. aydan itibaren süren yeşil köpüklü kaka (arada iplik şeklinde kan) ve kilo alamama problemiyle yazmıştım.Allerji, idrar, kaka testleriyle, inek sütü ve ürünleri diyetiyle boğuşurken..Sonra sizi dinleyerek bu doktorların pençesinden kaçırmıştık hem kızımızı hem kendimizi.Yine telkininizle hiçbirşeyi problem yapmayıp sadece emzirmeye devam ettim. Ama geçen süreç içerisinde aylık kilo alımı 600 gr da kaldı. İlk 2 ay 1 er kg alırken.Cildinde kuruluk ve ara sıra pullanmadan da bahsetmiştim. Zinco ve Pankreoflat önermiştiniz. 1 hafta kullanın sonucu konuşalım demiştiniz ama o sıra tatilde olduğunuzdan yazamadım.

Söylediğiniz ölçülerde kullandım hocam ikisini de.1 hafta süreyle.Ama bir değişiklik olmadı.Bu nedenle , sizinle de görüşemediğimden bıraktım kullanmayı.
Kızımı gözlemliyorum sürekli ve genellikle neşeli, hareketli ve etrafa çok ilgili.Bu nedenle problem yapmıyorum kaka durumunu. Ama hocam ay sonu kontrollerinde ister istemez bir moral bozukluğu yaşıyorum.

Bugün 5. ay sonu kontrolünde 600 gr almış kızım ve sadece 0.5 cm uzamış. Boy ve kilo gelişim durumu özetle;

Doğum : 3.120 gr. 50 cm
1. Ay     : 4.170 gr.  54 cm.
2. Ay      :5.100 gr.   58 cm.
3. Ay      : 5.700 gr.  60 cm.
4. Ay      : 6.300 gr.   64 cm.
5. Ay      :  6.900 gr.  64,5 cm.

Kaka durumu 2. ay sonundan itibaren söylediğim gibi ve sayısı da gün içinde en az 6 kez..Pişikle Ultralan sayesinde başetmeye çalışıyorum hocam ama sürekli sürmek de sakıncalı değil mi? Sürmediğim an diğer beze kadar hemen pişik oluyor tekrar..Biz sürekli sabretsek de, bu durumun hiç değişmemesi moralimizi bozmuyor değil.Dediğim gibi kızımın genel hali yiyi, sadece kaka yapacağı zamanlar bir huzursuzluk oluyor.Ve çok sesli kaka yapıyor.Bir ayrıntı şu ki hocam , çok uzun süredir iplik şeklinde olan kan görmüyorum çok şükür ki.Ama yeşil ve sümüksü durumu aynı..

Bir de son 10 gündür falan çok aşırı derecede gözünü kaşıyor hocam.Sol gözü daha fazla olmakla beraber çok farkedilir derecede gözlerini kaşımaya ve ovuşturmaya başladı.Bu konuyu da merakla sormak istedim size. Bir de kızımın ayına göre boy ve kilo durumunu değerlendirirseniz çok mutlu olacağım.

Hocam kendi kafa karışıklığımı cümlelerimle size yansıttıysam özür dilerim ama bu problemlerimiz sonucu fikrinizi ve yorumunuzu ilgi ve merakla bekliyoruz.

Güçlü ve kıymetli varlığınızı önce biricik miniklerimizin, sonra da bizim yanımızda ve kalbimizde hissetmek büyük servet hocam..İyi ki varsınız.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118321
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2014 Saat 22:03
3.5kg doganlara yetismesine, 100gram kalmis. Ha gayret. Gayet guzel kilo alisi var. Aynen devam edin.
Pisik icin, iyilestiginde, hemen normal pisik kremlerine(Popolin, Nivea gibi) gecin.
Kakasi; cok yedigi icin, ama o sayede 3.5kg doganlara yetismis durumda..
Gozlerini, burunda sumuk biriktiginde ovusturur.. Burnuna; Serum fiz damlatin.
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 18:20
Hocam çok teşekkür ediyorum..

Bugün yaşadığım ve aklıma takılan bir durumu da acilen sizinle paylaşmak istiyorum hocam..

Bugün kendim elma yerken kızım ağzını şapurdatarak çok iştahla baktı ve ben de 5 ayını doldurduğu için bir problem olmaz diye düşünerek yaklaşık 2 çaykaşığı kadar elmayı ezere çok azar azar yedirdim.Pütürlü olmasına rağmen çok severek yedi..Ama aradan birkaç saat sonra kakasında sindirilmemiş durumda olan bu elmalar aynen çıktı.Kakası zaten mukuslu dediğim gibi bir süredir ve bu kez beyaz sümükler halinde çıktı.Bu durumu acil sizle paylaşmak istedim hocam..Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 22:39
NORMAL.. Zamanla duzelecek...Arada bir verin.
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 23:17
Hocam cok tesekkur ederim.Icimizi ferahlattiniz herzamanki gibi. Hocam bir de kizim d vitamini olarak monovit kullaniyor ama yazilarinizi takip ettim ve multitabs ile zymaflour oneriyorsunuz.Biz de baslayalim mi bunlara ve ne olcude?
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2014 Saat 23:26

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2014 Saat 10:40
Hocam tekrar merhaba,

Sizi kızdırmaktan çekinerek yazıyorum Confused bu durumu ama biz ek gıdaya geçişte biraz sabırsızlanıyoruz ister istemez çünkü kızım yediklerimize inanılmaz derecede hevesli ve iştahlı görünüyor.Sütümün yeterli miktarda olduğuna ve doyduğuna inanıyorum ama yine de bizler birşeyler yerken inanılmaz derecede hevesle, iştahla ve ağlayarak tepki veriyor.Kaşığı ağzına doğru götürdüğümde heyecanlanıp elleriyle yakalamaya çalışıyor.

Size de yazdığım gibi birkaç çay kaşığı elma püresi denemesinden sonra, dün de yine birkaç çay kaşığı muzu ezip verdim ve çok büyük zevkle, iştahla yedi.Yerken mutluluktan gülücükler ve çığlıklar atıyordu:)) Ağlayarak daha çok istemesine rağmen vermedim daha fazla tabiki.Bu arada tüm bu denemeleri karnı doyana dek emdikten yaklaşık yarım saat sonra yapıyorum.

Hocam sindirilmemiş elma püresinden sonra bu kez de muzdan sonra kakasında bayağı fazla denecek kadar kılkurdu şeklinde siyah iplikçikler çıktı kakasında.Çok yoğun şekilde..Her ne kadar sizin telkinleriniz sayesinde ''panik anne'' modundan çıktıysam da, kuşku her zaman beliriyor maalesef..Muz yedikten sonra bu durum normal midir?

Bir de hocam kızımın yanaklarında neredeyse 1 aylıktan bu yana kuruluk var ama son bir haftadır kabuklu beyaz pullanma ve çok yoğun kuruma var.Kulak arkası ve etrafında da hafif pullanma var.Kırmızı noktacıklarla beraber.Bebeyağı ile yumuşatmaya çalışıyorum ama pek etkisi olmuyor. Doktoru bizi besin allerjisi testlerine sürüklerken bunun da bir egzama belirtisi ve allerji tetikleyicisi olduğunu söylemişti.Bu durum geçerli olabilir mi sizce? Ne yapmalıyız bu konuda?

Ayırdığınız değerli vaktiniz ve yorumunuz için şimdiden çok teşekkür ederim:)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 03:48
Muz, cilek gibi; "cekirdegi ile birlikte yenen meyvalar; 6. aydan sonra baslanir... 6 ay bitene kadar, SADECE: "kutu suyleri", bebe yogurdu, kahvalti gibi seyler verebilirsiniz. O gordugunuz;"iplikcikler, muzun kabuga yakin, lifli kisimlaridir...
Yanaklari; Atopik egzema... Boyle cocuklarda, ek gidalar ne kadar GEC baslanirsa, o kadar iyi olur. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.