|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zelha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nis 2014 Saat 12:37 |
doktor bey kafa karışıklığı nedeniyle yenı konu açıp buradan soruma devam etmek ıstıyorum.enzım eksıklıgı hakkında bıraz araştırdım bakla zehırlenmesı olarakta gecıyor bakla emzıren annede yememeli denılıyor ve cıddı bır hastalık olarak algıladım ve endıselıyım.
Anlaşılması ıcın kan sayımı ve hıc bır ılacında kullanılmaması,sadece yiyecek kısıtlaması ,gunumuz tıbbında tedavısı yok dıye belırtılıyor.tam olarak ne olduğunu ve nelerden sakınmam gerektıgını sız bılgılendırırsenız cok mutlu olurum.hıc doktora muane ettırmedım ettırmelımıyım. Düzenleyen zelha - 12 Nis 2014 Saat 12:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakla zehirlenmesi(Favism) cok ayri bir konu... Onda, sanci degil; Al-yuvarlarin parcalanmasi sonucu; "Hemolitik Anemi" olusuyor.. 20 senede;1 defa gorebildigim bir durum..
Her iki durumun, birbiri ila EN UFAK BIR ALAKALARI YOK... Birinde; sanci on planda, oburunde;anemi... |
|
![]() |
|
zelha ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İsfe doktor bey beni panige sokanda bu oldu.enzim eksikligi yazinca g6pd diye cikiyor.haklisiniz cunku kizim bir defa bile sarilik gecirmedi.
Peki kizimdaki enzim eksikligi bir hastalikmi yoksa gecici bir durummu.sadece ilaclami yoksa gazli gidalari kisitlamalar duzeltirmi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizdeki emzim eksikligi, Karaciger ve Pankreas tan barsaga salgilanan enzimlerdeki eksiklik... Hadise, barsak boslugu icinde..
G6PD eksiklili, barsak boslugunda olan bir hadise degil...Karaciger icinde ve damarlarda olan bir hadise. Sizdeki durum, zamanla duzelir, G6PD duzelmez. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|