Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KURULUK EGZEMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKURULUK EGZEMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tuna77 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 190
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuna77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KURULUK EGZEMASI
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2014 Saat 10:24
MERHABA DR. BEY 
04/08/2005 Dogumlu oglumun bacagında bozuk para büyüklüğünde büyüklü küçüklü beyazlamış kısımlar var.Doktora götürdük kuruluk egzeması dedi krem verdi kullandık ama geçmedi.Hatta çoğalmaya başladı. Banyo esnasında bu izler dahada belirğinleşiyor.O kısımlardakı kıllarda dökülmüş.Resim çektim ama belli olmuyor.Bu nedir ne yapabilirim?
2. sorumda 23/02/2014 doğumlu bebeğimize eşim dün Nurse Harveys gaz ilacı almış.Aslında günde 3-4 kez az az kaka yapıyor anne sütü alıyor yeterli  miktarda kaka renginden biliyorum. Bu şurubun içeriğini yazıyorum Sodyum bikarbonat 50 mg. kimyon yağı 1 ul.dereotu yağı 1 ul.sakaroz 500 mg nipasept sodyum 7,5 ug saf su. Bebeğimiz için bunu kullanmayın diyeceğinizi biliyorum.Sizi 10 yıldır takip ediyorum sayenizde oğlumun hastalıklarını bilinçli atlattık astım ilaçlarını bıraktık.Eşim ısrarla bu şurubu ver iş yerindeki arkadaşın çocuğu bu şurupla çok rahatlamış geceleri 23:00 dan sabah 06:00 ya kadar uyuyormuş diyor.Hemde doğduğundan beri bu şekilde uyuyormuş.O söylediği çocuk mama ile besleniyor.Ne önerirsiniz?
77
Yukarı Dön
kerem-irem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 615
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kerem-irem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2014 Saat 13:00
Diğer üyeden özür dileyerek bende benzer sorumu sormak istiyorum müsaadenizle. Oğlum 10 yaşında havalar ısınmaya başladığında yüzünde kollarında beyaz lekelenmeler oluyor cildiyeci bize cildi hassas ve kuru oyüzden güneşe çıkarken güneş kremi sürmelisiniz dedi acaba uygulamamız doğrumudur ayrıca elleri çok hassas yaz kış çatlıyor simsiyah oluyor doğal yapay bir çok şey denedik geçmiyor ne tavsiye edersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119010
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2014 Saat 18:24
Bunlar: "Depigmente Nevus" lerdir.. Bazi cocuklarda, derilerinin bazi kisimlarinda, deriye renk veren "pigment" hucreleri daha az olabilmektedir.. Kisin farkedilmeyen bu durum, gunese cikilmasi ile, saglam derideki pigmentlerin uyarilmasi ile, saglam kisimlarda esmerlesme olabilmekte ve pigmentin az oldugu bolumlerde ise, esmerlesme olamamakta ve gozle gorulebilir hale gelmektedirler..
Bu sual; sen her yaz basinda sorulur...
Nurse Harwey bu kadar "mucize" bir ilacsa, Sezaryen sonrasi hastalara da versinlerde, onlardaki "gaz problemini" onlemek icin uygulanan; yurutme zahmeti olmasa!!!!
Barsaktaki "GAZI" yokedebilecek bir ilac, yeryuzunde yoktur... Bu ilaclar, sadece, sanciyi yokederler. Gaz yine barsaklarin icindedir. Zaten bizim insanlarimizin tek istedikleri, evde "gurultu-patirti" olmasin, bebek-cocuk, ne halt ederlerse etsinler..
Atesi kes, oksurugu kes, Ishali-kusmayi kes, Agriyi kes..ONDAN SONRA DA: "NIYE öLDü BU BEBEK"!!!!
Yukarı Dön
tuna77 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 190
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tuna77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 12:56
KADİR BEY... Oğlumun bacağındaki bu renk değişikliği kılların dökülmüş olması kış ayındada vardı ve 1 seneyi geçti.Söylediğinize göre birşey yapmamıza gerek yokmu kendiliğinden düzelirmi?

77
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119010
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2014 Saat 23:16
Duzelir-duzelmez??? Belli olmaz. Zaten yapilacak bir seyde yoktur..Bazilari; 'Sarimsak' filan surerler. bunlarin tamami bos islerdir. Duzelecekse, duzelecegi varsa, kendisi duzelir.

Bunlari; bazi "Stress" durumlarinda, sacli deride olan, yuvarlak bir alandaki sac dokulmeleri (Pelat) ile karistirmayin... Pelat; bazen aylar, bazende seneler icinde duzelir. Bunun da tedavisi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.