|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Nis 2014 Saat 22:58 |
![]() ![]() Merhabalar Kadir hocam, 1 ) 13 yaşındaki kızımın KKK(mmr) aşısı 2 defa olmuş. 2. Yi geçen yıl Sırrı Bektaş yaptı. Ben DBTP aşısı zannetmiştim? 2 ) sizin aşı şemanızda DBTP 4-6 yaşlarında ve her 5 yılda bir tetanoz( kaç yaşa kadar) bunu anlayamadım? Sağlık ocağı 1. Sınıfa kadar aşı yok diyor. 3) 4 yaşındaki oğluma DBTP aşısını özelde vurdurayım mı? Aşı kartı resimlerini de yolluyorum . Hocam yardımcı olurmusunuz?
Düzenleyen Gamze - 25 Nis 2014 Saat 23:19 |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam mavi çizgili olan 2001 doğumlu kızım
Diğeri 2010 doğumlu oğluma aittir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116968 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısaca anlatayım:
Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra BCG: 2. -3. aylar arasında Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında. (Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda. Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra. Suçiçeği : 15. aydan sonra. Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa. Prevenar :(Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz. "4.DTP ASISI": 4-6 YASLAR ARASINDA (1.Sinifda dedigi bu aradir) yapilacak.. Benim asi semasina sadik kalin. Gecmiste cok aci tecrubeler yasandi, Devlete sakin guvenmeyin, asi takibini siz yapin.. '70li- '80li yillarda, uzun seneler okullarda HIC ASI YAPILMADI... |
|
![]() |
|
(Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında.
(Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir . 5 yaşından sonra her 5 yılda bir öylemi hocam? Bu aşılardan 13 yaşındakı kızıma 4-6 yaşlarda ve daha sonra. Kartında görüldüğü gibi hiç yapılmadı. Hemen yaptırayım o zaman! Teşekkürler. NOT: diğer 4 yaş öncesi yapılan bütün yazdığınız aşılar tam.
Düzenleyen kıvanç - 26 Nis 2014 Saat 21:27 |
|
![]() |
|
Kepikepi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
Oğlumun suçiçeği aşısı 13 aylıkken yapılmış. Sakıncası var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116968 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece benim anlattigim; "Asi semasini" uygulayin, basiniz agrimaz... Devlete guvenenin basi cok agrir.
Sucicegi ne kadar gec yapilirsa, o kadar iyi tutar.. Rotavirus asilari haric, DIGER ASILARDA, GECIKME DIYE BIR SEY YOK. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|