|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
amara ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 May 2014 Saat 23:35 |
Sevgili Kadir Bey affiniza siginarak bir konu hakkinda danismak istiyorum.uygun oldugunuz bir zamanda cevap verirseniz cok sevinirim.
Benim 03.05.2013 dogumlu ikiz kizlarim var.biri 2300 g 46cm boyla digeri 2400 g 49 cm boyla dogdular.bugun 1 yas asilari yapildi 2400 g doganin agirligi 8800 g boyu 71 cm olmus,2300 g doganin agirligi 9000 g boyu 71 cm olmus ve ikisinin de kafa capi 46 cm hesaplandi.ben evde kac defa olctum boy 74-75 cm arasi cikiyordu.saglik ocagi verilerine gore kizlarim yaklasik 2.5 aydir ayni boydalar.kizlarim halen anne sutu aliyor ve gunluk yaklasik 500ml sut icip bir miktar et tuketiyorlar.rica etsem bir degerlendirmede bulunabilir misiniz? Persentil hesaplamaya girdim ama takdir edersiniz ki hem ikiz hem de ufak dogumlular.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1.2 kg eksik ile dogmuslar; ama su anda, 100 ve 200gram eksikleri var... DAHA NE OLSUN!!!! 1 senede, yetismisler. Aynen devam..
Saglik ocagi personeli, ASLA, dogru-durust; boy ve bas olcumu almasini bilmezler, onlari sakin dikkate almayin. Hatta bazen, sirf kendi doktorlarina yonlendirmek icin, kasten yanlis-eksik olcumlerle aileleri telaslandirabiliyorlar... |
|
![]() |
|
amara ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor Bey verdiğiniz cevap için çok ama çok sağolun.zaten hemşire aşıları yaparken ateşleri çıkabilir siz tedbirinizi alın o çıkmadan fitil uygulayın dedi eşimin tüm ısrarlarına rağmen yaptırmadım.ki zerre kadar da ateşleri çıkmadı çok şükür.ama geceleyin çok acı çeker gibi ağlıyorlardı ve vücutlarına dokundurtmuyorlardı diye fitil uyguladım.kafa çapı da bir ilginç ölçüldü.metreyi dolarken göz üstünden çevirerek hesapladı.ben öğretmenim eşim de sağlık memuru( bu bildiğiniz cahil memurlardan :))) doktorlar ne dersi evet diyor.Allahtan siz varsınız da engel oluyoruz sayenizde.gece kızlarımdan birinin burnunun kanadığını gördüm her tarafa değdirmişti yavrum.temizledim serum fiz. ile ve uyudu.dün emzirmem için okula getirmişlerdi.bazı arkadaşlar başlıksız bir halde güneşte tutmuştu acaba zorlandı mı? aşıdan olduğunu düşünmüyorum.bir de her gece banyo yaptırıyorum acaba suyu burnuna sert mi çekti? ilk defa burnu kanıyor telaşlandım.bir de kızlarımdan biri kırmızı eti pek yemiyor.ağzında emip beyaz ete çeviriyor ve atıyor :) bu sorun olur mu Kadir Bey? devit3 ampullerini de bugün içireceğim.çok şükür sıkıntı ve hastalık yok,gelişimleri de yavaş olsa da iyi.sizi ailecek çok seviyoruz.varlığınız annelere kuvvet veriyor. iyi ki varsınız
![]() |
|
![]() |
|
Doktor Bey bir şey daha var ki burnu kanayan kizimin yanaklari pembe pembe oluyor ve kabuk bagliyor.cok ellenip öpuldugunde oldugunu fark ettim.zeytin yagi ve krem de bir ise yaramiyor.acaba her gun banyo yaptirmamin da etkisi var mi? Ne yapmaliyim.cok oldum ama aylardir soru sormayinca birikmis :-) hakkinizi helal edin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117936 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Goruyorsunuz degilmi, Turk Saglik calisanlarinin "kafa yapilari" ne kadar aykiri... Bu geri-zekalilar, ASI YAPILAN; 100 cocuktan 5-6 si ateslenmesin diye 90 kusur cocuga ilac kullandirmaktan cekinmezler.. Bunlar, boyle gerizekali kimselerdir.. Hadi anlatik aldiklari egitim, 5 para etmez, ama bunlarin da hicmi kafasi calismaz...
Olcu almayi bir kalem gecin, bunu hocalari bile bilmez. SAKIN onlarin olcumlerine itibar etmeyin. KENDINIZ EVDE OLCUN, DAHA SAGLIKLI OLCERSINIZ.. Burnu kanayanin; Atopik dermatit'i olabilir, bir resim gonderebilirmisiniz? Ultralan pomat denedinizmi? Kirmizi ette, acele etmeyin, bugun tukurur, yarin yutar. |
|
![]() |
|
Ne kadar engin bilgilere sahipsiniz.ne kadar dua etsek az inanin.en kisa zamanda size resim gonderecegim hocam.sizin dediginiz atopik dermatit tahminimce bir deri rahatsizligi.arastirmadim ama soyle soyleyeyim kasinti, sulanma falan yok.sadece pembelesme ve kabuk baglama tarzi gibi sertlik var yanaklarinda.eger oyle bir sey varsa bu magduriyet bolgesinde kime basvuracagim ki:-( Allah dermansiz hastalik vermesin.ultralan pomadi denemedim.yarin alip uygulayayim.Allah sizden binlerce kez razi olsun.sizi bize ve ailenize bagislasin.
Düzenleyen amara - 06 May 2014 Saat 21:23 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ONCE O KREMI, 2-3 GUN KULLANIN, SONUCUNU KONUSURUZ.
|
|
![]() |
|
tamam hocam sevgi ve saygılarımla ellerinizden öpüyorum
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|